VID vitenskapelige høgskole

VID-studentene var mer tilfredse i 2023

Del

VID-studentene var mer tilfredse med sine studier i 2023 sammenlignet med året før, ifølge Studiebarometeret. Aller mest fornøyd er bachelorstudentene i vernepleie deltid i Stavanger og studentene på Master of Theology and Religious Studies.

Studenter ved VID. Foto: Max Schweiger
Studenter ved VID. Foto: Max Schweiger

Studiebarometeret er Nokuts årlige nasjonale undersøkelse av studentens opplevde studiekvalitet. Bachelor- og masterstudenter i sitt andre studieår og profesjonsstudenter i sitt femte studieår blir invitert til å svare. Studentene svarer på spørsmål ved bruk av en skala fra 1-5. 

77 prosent av VID-studentene som har besvart undersøkelsen sier seg enig eller helt enig i påstanden «Jeg er, alt i alt, tilfreds med studieprogrammet jeg går på». I 2022 oppga 62 prosent av studentene at de var enig i påstanden. 

- Vi er opptatt av hva studentene mener om sine studier og studiesituasjon, og vi ønsker deres tilbakemeldinger velkommen. Studiebarometeret er et viktig verktøy for å måle hvordan studentene opplever kvaliteten på studiet de går på. Etter fjorårets resultater satte vi inn en rekke tiltak på flere av forbedringsområdene. Årets resultater indikerer at det har gitt resultater, og det er vi godt fornøyde med, sier prorektor for utdanning Ellen Marie Sæthre-McGuirk. 

Vernepleie og Master of Theology and Religious studies på topp 

Aller mest fornøyd er bachelorstudenter i vernepleie deltid i Stavanger og studentene som går på Master of Theology and Religious Studies. Disse studiene oppnår en score på henholdsvis 4,9 og 4,8. Landsnittet og snittet for VID generelt er en score på 4. 

- Vi har prøvd å finne en god balanse mellom undervisning i klasserommet og digitale undervisningsformer, og det ser det ut til at vi har lykkes med, sier studieleder for vernepleie, Laila Luteberget.  

Hun er også veldig fornøyd med at scoren på vernepleie deltid i Sandvika har gjort et hopp fra 2 til 4,3. 

- IT-løsningene i Sandvika har blitt bedre, og studentene har fått flytte tilbake til kunnskapssenteret. Der er det bedre fasiliteter, og mer tilrettelagt for et godt studiemiljø, sier hun.  

Mest fornøyde studenter 

Studier over landsnittet: 

  • Bachelor i vernepleie, deltid, Stavanger: 4,9 

  • Master of Theology and Religious Studies: 4,8 

  • Master i diakoni, deltid: 4,6 

  • Master in Community Development and Social Innovation, Stavanger: 4,6 

  • Master i verdibasert ledelse, deltid: 4,5 

  • Master i barnevernsarbeid, deltid: 4,4 

  • Bachelor i vernepleie, deltid Sandvika: 4,3 

  • Master in Community Development and Social Innovation, Oslo: 4,2 

  • Bachelor i sykepleie, Sandnessjøen: 4,1 

  • Bachelor i vernepleie heltid, Stavanger: 4,1 

  • Master i medborgerskap og samhandling: 4,1 

Best på tilknytning til arbeidslivet 

Temaer som studentene bes vurdere omhandler undervisning, tilbakemelding og veiledning, faglig og sosialt læringsmiljø, organisering av studieprogrammet, eget engasjement, vurderingsformer og tilknytning til arbeidslivet. Med unntak av undervisning, hvor resultatene er uendret fra i fjor, forbedres resultatene på alle områdene. 

Det området hvor VID skiller seg aller mest positivt ut sammenlignet med landsgjennomsnittet, er tilknytning til arbeidslivet. Her scorer VID 0,4 poeng høyere enn det nasjonale gjennomsnittet.  

Andre spørsmål hvor VID gjør det bedre enn landsgjennomsnittet (0,3 poeng bedre) er på spørsmål om hvor godt forberedt en møter til undervisningen, i hvilken grad studentene benytter seg av de organiserte læringsaktivitetene som tilbys, i hvilken grad undervisningen er lagt opp til at studentene skal delta aktivt og egenmotivasjon for studieinnsats.  

Rundt 382 VID-studenter har besvart Studiebarometerundersøkelsen. Dette tilsvarer en svarprosent på 33 prosent, og er en betydelig nedgang fra de to siste årene, der 47-48 prosent svarte.  

- Det er ikke tilfredsstillende. Ønsket er å få en svarprosent på over 50 prosent, så til neste år må det jobbes for å få inn flere respondenter blant egne studenter, avslutter Sæthre. 

Om oss

VID vitenskapelige høgskole er en privat, akkreditert vitenskapelig høgskole med verdibasert og kirkelig forankring. VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr omtrent 50 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, og har som mål å utvikle seg som nasjonal aktør gjennom regionalt samarbeid. Bokstavene VID står for verdiene skolen er bygd på: Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.

Følg pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VID vitenskapelige høgskole på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VID vitenskapelige høgskole

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye