Statskog SF

Tre millioner til næringsutvikling i nord

Del

Statskog legger en ekstra årlig million på bordet for å få mer fart på næringsutviklingen i Nordland og Troms.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Istock_skynesher

Statsforetaket har siden 2006 sprøytet om lag 40 millioner inn i Nordland og Troms gjennom en særskilt stimuleringsordning for verdiskaping. Nå øker det årlige bidraget fra to til tre millioner.

- Samspill med næringsliv

- Ordningen er en katalysator for utvikling på statsgrunn og styrker verdiskapingen i samspill med næringsliv og andre viktige samfunnsaktører, sier regionsjef for Statskog i Troms, Knut Fredheim.

De tre millionene kanaliseres gjennom Statskogfondet og deles likt mellom fylkene med halvannen million hver. Statskog bidrar ut over dette med flere millioner i støtte til særskilte prosjekt. For eksempel er det gitt betydelig støtte til laksetrapper i viktige vassdrag.

Nyskaping og arbeidsplasser

- Vi tar et tydeligere samfunnsansvar for utvikling. Nå øker vi pengepotten, og vil spesielt oppfordre til søknader som gir næringsvekst. Det kan være nye bedrifter og gründere eller utvikling av eksisterende bedrifter. Vi trenger nyskaping i landsdelen vår, sier regionsjef i Nordland, Tore Bjørnstad.

Ordningen vil være åpen for mottak av søknader i mars. Tildelingene vil normalt være på mellom 50 000 og 200 000 kroner. Ordningen for Nordland og Troms vil bli integrert i et nasjonalt Statskogfond.

Kontakter

Tore BjørnstadRegionsjef i Nordland

90 04 80 23 / 742 31 000

tbn@statskog.no

Bilder

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye