Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)

Framleggelse av Forsvarsanalysen 2024

Del

FFI overrekker årets forsvarsanalyse til forsvarssjef Eirik Kristoffersen tirsdag 13. februar. I årets analyse legger forskerne vekt på forhold som kan påvirke den kommende langtidsplanen for Forsvaret.

soldat med kamuflasje i tett skog
Forsvaret

Forsvarsanalysen er FFIs årlige råd til forsvarsledelsen om Forsvarets utvikling på kort og lang sikt.

Se sendingen her.

Tid og sted

  • Framleggelsen av årets forsvarsanalyse skjer klokken 13.00-14.30 tirsdag 13. februar i Deichmansalen, Deichman Bjørvika.
  • Arrangementet er fulltegnet, men presse prioriteres.
  • Dersom du ønsker å få rapporten tilsendt i forkant - med sperrefrist - ta kontakt på info@ffi.no.

Rammebetingelsene for utviklingen er lite forutsigbare: Russlands massive angrep på Ukraina har ført til økt trussel fra sammensatte virkemidler, begrensede angrep og kjernevåpen. Rivaliseringen i Indo-Stillehavsregionen påvirker  prioriteringene til vår viktigste allierte, USA. Hensynet til dyp usikkerhet er derfor en sentral utfordring i Forsvarets planlegging.

I 2022 og 2023 har FFI revidert hele scenarioporteføljen og analysert hva som skal til for å løse Forsvarets oppgaver i krise og krig. Med Sverige og Finland som Nato-medlemmer ser det militærstrategiske bildet i Norden helt annerledes ut. 

Likevel står Forsvaret overfor noen av de samme utfordringene som tidligere: Forsvaret mangler viktige innsatsfaktorer får å kunne løse de mest krevende oppgavene og framover blir spesielt tilgangen på personell og kompetanse krevende.

Du kan enten melde deg på til presentasjonen på Deichmanske bibliotek i Oslo eller følge den direkte på denne siden.

Nøkkelord

Kontakter

Ved spørsmål, kontakt kommunikasjonsenheten.
Vakttelefon kontortid: 66 93 49 22
Vakttelefon utenom kontortid: 993 87 130

FFI driver anvendt forskning og utvikling for at Norge skal ha et effektivt og relevant forsvar, et sikkert samfunn og en konkurransedyktig forsvarsindustri. Vi gjør kunnskap og ideer til et effektivt forsvar.

Følg pressemeldinger fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye