Widerøe

Solid gjennom januarstormer og tidtabeller spikret

Del
Foto: Styrmann Erlend Remmen

*Widerøe er nå en del av Norwegiankonsernet. Transaksjonen ble gjennomført 12. januar 2024 og Widerøe vil fremover rapportere tall etter samme mal som Norwegian, men separat.  

Widerøe øker produksjonen med fire prosent i januar sammenlignet med 2023, samtidig som antall passasjerer øker med åtte prosent. Kabinfaktoren er fremdeles svakt stigende og er opp med tre prosentpoeng i januar.  

Widerøes sikringsgrad på jetfuel (FUEL HEDGE POSITIONS) er 80 prosent for 2024 og 34 prosent for 2025. 

Resultatet i januar bærer preg av en meget krevende værmåned med mange kanselleringer og forsinkelser. Værkanselleringer gjør at vi taper inntekter og drar på oss mye ekstrakostnader med innkvartering av kunder, alternativ transport og ombooking av kunder til andre flyselskap. Mye dårlig vær påvirker passasjertallene i januar negativt.  

Widerøe er fornøyd med markedet fremover. Nyttårssalget satte nye rekorder i Widerøe og reiselysten er fremdeles stor. Vi ser også at bookingmønsteret er i endring. Mens vi gjennom pandemien og i tiden etterpå så at kundene foretrakk å bestille billetter nært opp mot avgang, er vi nå tilbake til pre-pandemi forbrukeradferd der kundene har lengre planleggingshorisonter og er betydelig tidligere ute med å planlegge reisen.   

- Vi er fornøyde med tallene for januar. Til tross for en av de verste værmånedene på mange år, så fyller vi flyene bedre enn i fjor. Vi øker antall seter tilgjengelig i markedet, men antall passasjerer med Widerøe øker dobbelt så mye, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen. - Vi opplever at vi treffer markedet på en bra måte. Arbeidet med å skreddersy tilbudet sammen med Norwegian har allerede startet, og vi gleder oss veldig til å kunne tilby sømløse reiser fra Widerøe-land og ut i hele verden med Norwegians velutbyggede rutenett, avslutter Nilsen.  

Widerøe har nå gjennomført høringsrunder på tidtabeller med berørte parter i det nye anbudet langs hele Norge. Vi har fått svært mange innspill og vi har gjort justeringer der det har vært mulig. Den tidtabellen som nå er gjeldende er det vi har klart å få til innenfor de økonomiske rammene som er avtalt i anbudet, som svarer på anbudskravene og som ikke forverrer tidtabellen vesentlig på andre destinasjoner. Det er også søkt om dispensasjon fra anbudskravene der det har vært et ønske lokalt. Dispensasjonene er nå godkjent av Samferdselsdepartementet. Tidtabellene blir oppdatert fortløpende og skal være ferdig oppdatert innen utgangen av neste uke.

- Anbudsruter engasjerer. FOT-rutene i Distrikts-Norge er kollektivtransport og betyr mye for mange. Det er derfor ingen overraskelse at dette har skapt stort engasjement i de mange kommunene som er berørt av dette, sier kommersiell direktør i Widerøe Christian Skaug. – Dette anbudet innebærer et kraftig priskutt. Det krever et kraftig økonomisk løft fra Samferdselsdepartementet og er et grep som vi tror mange passasjerer vil sette stor pris på. Vi skal fortsette dialogen med kommuner og fylkeskommuner om rutetilbudet også fremover, men nå må vi la de nye tidtabellene virke en stund før vi vurderer muligheten for ytterlige endringer, avslutter Skaug.  

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om oss

Widerøe er Norges eldste flyselskap med over 3500 engasjerte medarbeidere. Widerøe består av datterselskapene Widerøe`s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Zero AS, Widerøe Property AS og Widerøe Asset AS.

I Distrikts-Norge er Widerøes flyvninger av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur, og fungerer som distriktenes kollektivtransport. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 lufthavner i Norge og Widerøe Technical Services er representert med tekniske baser og tjenester på fem ulike destinasjoner i Norge. 

Widerøe AS er et heleid datterselskap i Norwegiankonsernet.

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

God desember, sommerruter er klare i booking og markedet ser bra ut for 20244.1.2024 09:54:33 CET | Pressemelding

Desember Desember avslutter året med samme trend som vi har sett i hele høst. Vi ser en svak vekst i antall passasjerer på 2,9 prosent, samtidig som kapasiteten i markedet er redusert. Dette gir en økning i kabinfaktor på 4,1 prosentpoeng for desember. Enhetsinntekten øker som følge av dette. Dette til tross for en svært krevende desember med mye vær og store trafikkutfordringer i forbindelse med avviklingen av juletrafikken. - Vi er fornøyde med den marsjfarten vi har inn i 2024, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen. -Selv om totalmarkedet fremdeles er mindre enn det var før pandemien, klarere vi å tilpasse kapasiteten på en veldig god måte slik at både kabinfaktor og enhetsinntekt øker. Det er vi fornøyd med, avslutter han. 2023 2023 ble et år fylt av kontraster. Starten var svak og betydelig svakere enn 2022. Markedet viste en gradvis bedring frem mot sommeren. Sommeren ble sterk og på linje med 2022, mens høsten har levert betydelig bedre enn året før. Widerøe fraktet 3,3 millio

Økt kabinfaktor, stabilt høy enhetsinntekt, rutenyheter og fulle julefly4.12.2023 12:06:47 CET | Pressemelding

Trafikktall November fortsetter trenden fra september og oktober og viser en svak økning i antall passasjerer. Widerøe fortsetter å justere tilbudet inn mot forventet etterspørsel og sesongmessige variasjoner, og har kuttet produksjonen med 3,8 prosent mot fjoråret. Dette gir en økning av kabinfaktor i november på litt over tre prosentpoeng. Enhetsinntekten holder seg stabilt høy sammenlignet med fjoråret. - Widerøe er fornøyd med at november fortsetter trenden med økt kabinfaktor og stabil, høy enhetsinntekt, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen. -Dette, kombinert med en god driftsstabilitet når det gjelder både regularitet og punktlighet, gjør at november i sum er en god måned for Widerøe, avslutter han. Markedet Widerøe ser noen endringer i etterspørselen i november. Etterspørselen fra forretningsmarkedet er sterkere enn i fjor i samme periode, mens etterspørselen fra ferie og fritid svekker seg. Widerøes egen reiseundersøkelse med innspill fra 17.000 passasjerer, viste at ferie

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye