OBOS

Sterk vekst for OBOS-banken

Del

OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 496 millioner kroner i 2023, opp fra 342 millioner kroner året før. Netto renteinntekter beløp seg til 811 millioner kroner, opp fra 562 millioner kroner.

Administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.
Administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie. Foto: Nora Kielland.

I fjerde kvartal endte resultatet før skatt på 148 millioner kroner, opp fra 105 millioner kroner året før.

OBOS-banken hadde ved årets slutt 56,8 milliarder kroner i utlån, opp 9,1 prosent fra 2022. Innskudd fra kunder beløp seg til 25,7 milliarder kroner, opp 6,2 prosent fra 2022.

- OBOS-banken leverer gode resultater for 2023. Vi har en god vekst både på innskudd og utlån, og forventer videre vekst gjennom 2024, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

- Vi ser at mange privatmarkedskunder nå er i spill i forbindelse med DNBs overtakelse av Sbanken. Vi har større pågang av kunder enn noensinne, noe jeg tror vil være et viktig bidrag til at vi også kan vise til sterk vekst i året vi er inne i, sier Sandlie videre.

Sandlie peker på at kampen om kundene har tilspisset seg i året som har gått, og at økte renter har gjort folk mer bevisste på betingelsene sine.

- Derfor er det viktigere enn noen gang å være konkurransedyktige på betingelser, både på lån og innskudd. Det at vi opererer med åpne prislister, der det du ser er hva du får, mener vi også er en konkurransefordel, sier Sandlie.

OBOS-banken tok et tap på utlån på 6 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 9 millioner kroner i samme periode i 2022.  

- Styringsrenten har økt mye på kort tid, og det er derfor forventet noe økt tapsnivå som følge av det. OBOS-banken er samtidig meget godt rustet, med en utlånsportefølje med lav risiko, solid kapitalbase og god likviditet. Vi er konkurransedyktige på dagligbank, sparing og utlån, samtidig som vi har en sterk bærekraftsprofil – det gir i sum fornøyde kunder, sier Sandlie. 

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om OBOS-banken

OBOS-banken ble etablert i 2013 og er en landsdekkende digitalbank. Bankens kjernevirksomhet omfatter dagligbanktjenester og boliglån til privatpersoner, og langsiktige lån til boligselskaper. Ved utgangen av 2023 hadde OBOS-banken en forvaltningskapital på 65,1 milliarder kroner, noe som gjør banken til den 18. største banken i det norske markedet. OBOS-banken er heleid av OBOS og har 144 ansatte, hvorav 59 personer er ansatte i datterselskapet OBOS Eiendomsmeglere. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye