Klarna

Klarna oppsummerer ditt 2023: Vil motivere til mer pengeprat

Del

Med den nye funksjonen «Money Story 2023» i Klarnas app kan alle brukere av shopping- og betalingsløsningen nå få en enkel, men detaljert og underholdende oversikt over forbruket sitt i fjor.

– Målet er at alle som bruker Klarna skal bli enda mer bevisst på egen økonomi og hva de faktisk bruker penger på. I forlengelsen av dette håper vi at flere tar enda bedre økonomiske valg, og ved behov diskuterer egen økonomi åpent med familie og venner, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad. 

Mer enn en tredjedel av all netthandel i Norge går gjennom deres AI-drevne shopping- og betalingsløsninger. Over en million nordmenn bruker Klarnas app jevnlig hver måned.

Enkelt, tilgjengelig med innlagt quiz om eget forbruk i 2023

Tilbakeblikket presenteres på en enkel visuell måte. Det er også lagt inn en quiz for å få enda flere til å se på sitt eget forbruk med Klarna i 2023. Appen inneholder fra før budsjettverktøy som gir deg god oversikt over eget forbruk, hva pengene går til og muligheten til å lage grenser for hvor mye du ønsker å bruke på shopping.

1 av 2 synes det er greit å prate om egen økonomi

– Vi vet fra våre egne undersøkelser at 1 av 2 nordmenn er åpne for å snakke om egen økonomi med familie og venner. Oversikten over fjorårets utgifter til shopping er et underholdende tilbakeblikk, men kan også være en naturlig anledning for å diskutere hverdagsøkonomi med sine nærmeste, sier Klarnas markedsdirektør.

53 prosent av nordmenn* oppgir at de er komfortable med å prate om egen økonomi med familie eller venner.  Mest åpne om temaet er de i aldersgruppen 27-42 år. Her oppgir 64 prosent at de er komfortable med å snakke om egen økonomi. Deretter følger de mellom 18 og 26 år (61 %.)

31 prosent av de spurte oppga i undersøkelsen at de diskuterte egen økonomi ukentlig eller oftere. Spesielt i aldersgruppen 18-26 år gjør flere dette. Her oppgir nesten halvparten (47 %) at de diskuterer dette temaet ukentlig eller oftere med familie eller venner.

Kraftig økning i bruken av budsjettverktøy i appen

Antallet brukere av budsjettfunksjonene i Klarnas app økte med hele 68 prosent globalt i løpet av fjoråret.

– Vi ser at bruken av budsjettverktøy, prissammenligninger og andre tjenester som hjelper brukerne våre å ta bedre økonomiske valg, er økende. I en tøffere økonomisk hverdag tror vi at kunnskap og åpenhet om egen økonomi er viktig for å ta mer bevisste og gode valg. Money Story et eksempel på noe som kan bidra både med innsikt og lede til diskusjoner, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

* Klarnas Money Management Pulse Q3, 2023. 16 370 respondenter (1004 nordmenn). Landene som inngår i undersøkelsen er Norge, Sverige, Finland, USA, Australia, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Italia, Polen, Tsjekkia, Hellas, Portugal og Spania.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad
Last ned bilde

Om oss

Siden 2005 har Klarna jobbet med å akselerere handelen med forbrukerens behov i sentrum. Med over 150 millioner aktive forbrukere globalt og 2 millioner transaksjoner om dagen, revolusjonerer Klarnas rettferdige, bærekraftige og AI-drevne betalings- og shoppingløsninger måten vi handler på nett og i fysisk butikk. De gir forbrukerne det som skal til for å handle smartere, tryggere og enklere. Globalt har mer enn 500 000 butikker, inkludert H&M, Saks, Sephora, Macys, Ikea, Expedia Group, Nike og Airbnb, tatt i bruk Klarnas innovative teknologi og markedsføringsløsninger for å drive vekst og lojalitet. For mer informasjon, besøk Klarna.com

Følg pressemeldinger fra Klarna

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Klarna på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Klarna

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye