DZT Vertriebsagentur Norwegen

Erfurt plassert på UNESCOs verdensarvliste – Tysklands 52. plassering på listen

Del

Den jødiske middelalderarven i Erfurt, Thüringen ble i fjor plassert på UNESCOs verdensarvliste. Det bestemte medlemmene av verdensarvkomiteen på årsmøtet i Riyadh, Saudi-Arabia 17. september 2023. Dette er Tyskland sitt 52. bidrag på listen.

Erfurt: Old synagogue
Erfurt: old synagogue Erfurt Tourismus und Marketing F: Stadtverwaltung Erfurt VItalik Gürtler

For å kunne klassifiseres som UNESCOs verdensarv må stedet være et unikt bidrag som kan forklare eller representere en del av menneskenes historie. Det er derfor ingen liten bragd å plasseres på listen. Den jødiske middelalderarven i Erfurt omfatter tre bygg som til sammen viser infrastrukturen til et jødisk fellesskap i middelalderens Europa. De tre byggene er Alte Synagoge fra 1200-tallet, en mikvé, et jødisk badehus, og «Steinernes Haus», et steinhus også fra rundt 1200-tallet som er spesielt godt bevart.  

«Vi er svært glade for at den jødiske kulturarven i Erfurt er tatt opp på UNESCOs verdensarvliste. Vi har i mange år formidlet kunnskap om disse skattene og oppfordret journalister og andre gjester til å besøke området», sier Dr. Carmen Hildebrandt, administrerende direktør i Erfurt sitt turistkontor, Erfurt Tourismus und Marketing GmbH. Turistkontoret har lenge jobbet med UNESCO-søknaden, blant annet ved å presentere den jødiske middelalderarven på både internasjonale og nasjonale messer.  

Tittelen som verdensarv kan være betydningsfull for turismen til Erfurt. «Særlig internasjonale gjester og reisearrangører ønsker å besøke UNESCOs verdensarvsteder og legge dem til som høydepunkter på sine reiser i Tyskland», sier Dr. Carmen Hildebrandt. Turistkontoret i Erfurt melder om at de i 2023 har merket en økning i besøkstall sammenlignet med i 2022, særlig for utenlandske overnattinger. Kontoret regner med at denne økningen skyldes både UNSECO-oppføringen og som en etterfølge av lave besøkstall under corona-pandemien.  

Delstaten Thüringen, hvor Erfurt er hovedstad, har fem steder på verdensarvlisten. Det gjør Thüringen til blant de tyske delstatene med flest UNESCO-plasseringer. De andre plasseringene er borgen Wartburg i Eisenach, som er selve symbolet på reformasjonen, den både klassiske arkitekturen og Bauhausbygningene i Weimar, og naturskjønne Hainich Nasjonalpark. De forskjellige verdensarvplasseringene viser mangfoldigheten i Tysklands natur- og kulturarv.  

UNESCO-titlene beskytter ikke bare menneskets historie, men er også en inspirasjon for turisme ved å fremme synligheten til den levende kulturarven og sørge for at den kan nytes av neste generasjoner. Erfurts opptagelse understreker betydningen av jødisk historie i Thüringen og utvider forståelsen av vår rike kulturarv, sier Christoph Gösel, administrerende direktør for Thüringer Tourismus GmbhH. 

Kontakter

Bilder

Erfurt: Old synagogue
Erfurt: old synagogue
Last ned bilde

Alt om Ferielandet Tyskland

I over 50 år har Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) markedsført reisemålet Tyskland i utlandet på oppdrag fra den tyske regjeringen. Ved til sammen 27 utenlandskontorer betjenes 40 markeder, alle med mål om å vise frem Tysklands mangfold som turistattraksjon og øke innkommende turisme til landet.

Som paraplyorganisasjon for Ferielandet Tysklands rikholdige tilbud, har DZT en viktig funksjon i den internasjonale markedsføringen. DZT utvikler blant annet en tilbuds- og opplevelsesorientert markedsføring, samler og optimaliserer markedsføringsaktivitetene globalt og har en omfattende virksomhet i vekstmarkeder. Det er etablert et utstrakt samarbeid mellom DZT, turistnæringen i Tyskland, tyske institusjoner i utlandet og partnere fra næringsliv og organisasjoner.

Følg pressemeldinger fra DZT Vertriebsagentur Norwegen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra DZT Vertriebsagentur Norwegen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra DZT Vertriebsagentur Norwegen

Europamesterskap i Tyskland skaper turisme – 4% flere besøkende enn normalt22.2.2024 13:47:16 CET | Pressemelding

I forbindelse med sommerens fotball-EM i Tyskland forventer det tyske turistbyrået en økning på 4% utenlandske turister sammenlignet med normalår. Det er basert på forhåndsbestillinger av hotell og fly. – Foreløpige tall er langt over gjennomsnittet, sier Petra Hedorfer, direktør ved DZT. Økningen er særlig markant for turister fra andre land som deltar i mesterskapet. Det norske landslaget har ikke kvalifisert seg til turneringen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye