Snøværet skaper utfordringer for bossinnsamlingen i bergensområdet

Del

Det pågående snøværet gjør bossinnsamlingen vanskelig flere steder, og det er områder vi ikke kommer frem og får tømt spannene. 

Snøkaos fører til utfordringer med bossinnhenting i bergensområdet.
Snøkaos fører til utfordringer med bossinnhenting i bergensområdet.

-  Snøkaoset fører til en krevende arbeidssituasjon for våre renovatører, sier Jan Oddvar Skulstad, leder for innsamling i BIR Husholdning. - Vi har alt mannskap og alle bilene i sving og utfører tømmeoppdragene så raskt det lar seg gjøre. I går var det mer trafikken enn føret som skapte problemer for oss. Vi har erfarne sjåfører og bossbilene er godt skodde. 

BIR er opptatt av å utføre arbeidet sitt under sikkerhet både for våre renovatører og for publikum. Bilene er godt skodde og tilpasset føreforholdene, men noen ganger er føreforholdene så krevende at det ikke er riktig å kjøre en rute da, verken med hensyn til sikkerheten for renovatører eller for andre som ferdes på veien, det være seg andre kjøretøy eller myke trafikanter.

 - Etterslepet som har bygget seg opp må vi ta igjen utover i neste uke, sier Skulstad. - Det blir en del overtid, men vi har et godt overblikk over situasjonen og har en plan for hvordan vi skal gjøre det. 

- Kunder som ikke har fått tømt restavfallet sitt som planlagt denne uken, må vente til neste ordinære tømmedag. Vi beklager eventuelle ulemper, og setter stor pris på forståelsen og samarbeidet med kundene.

I neste uke starter arbeidet med å få hentet inn det som ikke er tømt av matavfall, papir- og plastavfall. La spannet stå ute fra og med mandag kl  06.00 og la det stå fremme til det er tømt i løpet av neste uke. Er ikke avfallet hentet i løpet av fredagen når uken er omme, kan dette meldes inn via skjema på bir.no.

Kunder som har fått egen sms med informasjon forholder seg til denne. 

Din hjelp trengs!

For å bidra til å opprettholde avfallsinnsamlingen under krevende forhold, oppfordrer vi alle til å gjøre noen enkle tiltak:

  • Trekk spannene frem til en kjørbar vei
  • Måk snø rundt tømmeplassen og pass på at spann ikke er plassert bak brøytekanter.
  • Legg avispapir i bunnen av spannene for å unngå at avfall fryser fast
  • Fjern snø fra lokket

Kontakter

Bilder

Snøkaos skaper utfordringer for bosstømming
Snøkaos skaper utfordringer for bosstømming
Last ned bilde
Nedsnødd returpunkt for glass og metall
Nedsnødd returpunkt for glass og metall
Last ned bilde
Nedsnødd og innesnødde bosspann
Nedsnødd og innesnødde bosspann
Last ned bilde
Ryddet bort snøen rundt bosspannene
Ryddet bort snøen rundt bosspannene
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra BIR

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BIR på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BIR

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye