Med Christian Borch på maktens bakrom

Del

"Ikke alt er like vakkert", sier den erfarne journalisten Christian Borch i sin nye podkastserie. Her ønsker han å gi lytterne innblikk i de mindre kjente sidene av internasjonal politikk. Med sin nærhet til kilder og rike erfaring har Borch et unikt grunnlag for sitt podkastprosjekt. Nemlig å vise fram de skjulte mekanismene og elitens egoisme som sterke drivere når store politiske beslutninger tas.

Presseveteran Christian Borch aktuell med podkast om maktens skitne spill.
Presseveteran Christian Borch aktuell med podkast om maktens skitne spill. Foto: Morten Bendiksen

Folk flest vil nok bli overrasket over hvor mye egoisme og gruppeinteresser som spiller en rolle når store politiske beslutninger tas. Det sier Christian Borch, en veteran i journalistikken som i en mannsalder har vært tett på verdensbegivenheter for NRK. I en ny podkastserie, "Med egne øyne", tar han lytterne med bak scenen av historiske beslutninger og hendelser - som også påvirker vår nåtid.

Fortelle det usagte

 "Jeg ønsker nå å fortelle min historie og hvordan jeg har opplevd det store maktspillet," sier Borch. Han håper at hans erfaringer kan være til nytte og læring for andre. Borch som også er kjent for å snakke svært fritt, er klar over at et slikt utsagn kan tolkes vrangt, men lar ikke det ødelegge dagen.

Historiske personer

Borchs podkast gir et sjeldent innblikk i motivene til noen av historiens største navn som Ronald Reagan, Margaret Thatcher og Benjamin Netanyahu. Han tar også for seg mer hjemlige forhold, inkludert den kontroversielle saken om Arne Treholt. Borch hevder at Treholt ble sviktet av sine egne advokater og deres ambisjoner og udugelighet - et tema han utforsker dypt i et eget kapittel i podkasten.

En sjelden karriere

Christian Borch er velkjent for sitt arbeid i NRK, spesielt som utenrikskorrespondent og nyhetsanker. Han startet sin karriere på 1970-tallet og ble raskt en viktig del av nyhetsredaksjonen. Hans rapportering fra internasjonale konflikter og politiske omveltninger har etablert ham som en dyktig og innsiktsfull journalist.

Christian Borchs nye podkast, "Med egne øyne", er tilgjengelig for alle, inkludert de som ikke abonnerer på en egen podkasttjeneste, og produseres i samarbeid med Bauer Media.

Nøkkelord

Kontakter

Christian BorchProgramleder, "Med egne øyne"

Tel:91756408

Om Bauer Media

Bauer Media Norge driver de riksdekkende reklamefinansierte radiokanalene Radio Norge, Radio Rock, Radio Topp 40, Radio Vinyl, Radio Norsk Pop, P24-7 MIX og Radio KISS. Vi har 1.6 millioner lyttere i uken. Selskapet har ca. 60 ansatte i Bergen og Oslo, med samarbeidspartnere over hele verden.

Følg pressemeldinger fra Bauer Media AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bauer Media AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bauer Media AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye