Legeforeningen

Helse Nord: – En nødvendig beslutning

Del

Dagens styrevedtak i Helse Nord er en tydelig beskjed om at det må utarbeides en langt bedre plan for ny sykehusstruktur, mener Legeforeningen. 

President Anne-Karin Rime
President Anne-Karin Rime Foto Thomas B. Eckhoff/Legeforeningen

Tirsdag 9. januar behandlet styret i Helse Nord om anbefalingen til ny sykehusstruktur skulle sendes på høring. Forslaget fikk ikke flertall, og ledelsen i Helse Nord trakk dermed saken.

Helsetjenesten i nord står overfor store utfordringer. Det er derfor behov for treffsikre tiltak.

– Da er det helt avgjørende for tilliten at beslutninger tas på rette premisser og korrekt faktagrunnlag. Vi mener prosessen har vært for dårlig, at man burde tatt seg bedre tid og at tillitsvalgte burde blitt bedre hørt. Kompleksiteten og omfanget av arbeidet gjør at mye står på spill, sier president Anne-Karin Rime.

– Våre tillitsvalgte og medlemmer har sagt tydelig ifra om at forslaget ikke er godt nok utredet. Vi har vært bekymret for konsekvensene og helheten i helsetilbudet til befolkningen. Både sykehuslegene, fastlegene og kommuneoverlegene har vært samstemte i kritikken. Vi er derfor glade for at de tillitsvalgte har blitt hørt, og at styret i Helse Nord har fattet en nødvendig beslutning alt tatt i betraktning. Vår største bekymring har nettopp vært mangelen på konsekvensutredninger. 

Rime viser til at begrunnelsen for forslagene har fremstått svake, både når det kommer til kvalitet, økonomi og rekruttering.

– Styret har nå gitt Helse Nord en tydelig beskjed om at de må utarbeide en langt bedre plan for omstillingen.

Kontakter

Norges største medisinske fellesskap

Legeforeningen er Norges største medisinske fellesskap. Over 40 000 medisinstudenter og leger er medlem hos oss. Vi organiserer 94 prosent av alle leger i Norge og er landets eneste komplette profesjonsforening. Siden 1886 har Legeforeningen kjempet for deg og faget du brenner for. Det gir en bedre helsetjeneste. Vi er foreningen for alle leger, hele livet.

Følg pressemeldinger fra Legeforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Legeforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Legeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye