Widerøe

God desember, sommerruter er klare i booking og markedet ser bra ut for 2024

Del

Desember
Desember avslutter året med samme trend som vi har sett i hele høst. Vi ser en svak vekst i antall passasjerer på 2,9 prosent, samtidig som kapasiteten i markedet er redusert. Dette gir en økning i kabinfaktor på 4,1 prosentpoeng for desember. Enhetsinntekten øker som følge av dette. Dette til tross for en svært krevende desember med mye vær og store trafikkutfordringer i forbindelse med avviklingen av juletrafikken.  

- Vi er fornøyde med den marsjfarten vi har inn i 2024, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen. -Selv om totalmarkedet fremdeles er mindre enn det var før pandemien, klarere vi å tilpasse kapasiteten på en veldig god måte slik at både kabinfaktor og enhetsinntekt øker. Det er vi fornøyd med, avslutter han. 

2023
2023 ble et år fylt av kontraster. Starten var svak og betydelig svakere enn 2022. Markedet viste en gradvis bedring frem mot sommeren. Sommeren ble sterk og på linje med 2022, mens høsten har levert betydelig bedre enn året før.  

Widerøe fraktet 3,3 millioner passasjerer i 2023. Dette er på linje med 2022. Kabinfaktoren for 2023 er opp 1,2 prosentpoeng sammenlignet med 2022. 

Den gradvise bedringen gjennom året kommer som følge av at kapasiteten i totalmarkedet ble redusert og økende priser. Dette har vært nødvendig for å tilpasse seg de nye rammebetingelsene for bransjen med en særdeles svak norsk krone og høy oljepris.  


Milepæler i 2023
2023 har vært et år med viktige milepæler for Widerøe. Etter lang tids forhandlinger ble Widerøe tildelt store deler av anbudet på FOT- rutenettet. Anbudet innebærer en halvering av maksimalprisen på anbudsruter og vi forventer at etterspørselen og bestillingsmønstret endres som følge av dette. Mindre prisforskjeller mellom populære og mindre populære avganger vil bety at de populære avgangene fylles tidlig. Vi tror derfor at næringsliv og aktører som er avhengig av gode videre forbindelser, vil bestille billetter langt tidligere enn før 

Nyheten om at Konkurransetilsynets godkjenning av Norwegians oppkjøp av Widerøe var en hyggelig avslutning av 2023. Det betyr etableringen av et nytt, sterkt, norsk luftfartkonsern og at Widerøe, i løpet av januar, har nye eiere. Vi gleder oss til å begynne arbeidet sammen med Norwegian med å skreddersy rutetilbudet i våre to nettverk, slik at våre passasjerer får et bedre og mer konkurransedyktig tilbud fremover.  

Markedet fremover 
Markedet inn i 2024 fortsetter å styrke seg. Salget fremover er betydelig sterkere enn ved inngangen av 2023. Vi ser også at trenden med å bestille billetter tidligere, fortsetter. Vi ser dette spesielt på bestilling av feriereiser og vi har allerede 30 prosent flere bestillinger i juli sammenlignet med samme tid i fjor.  

- Vi ser et 2024 med et bedre balansert marked. Antall tilbudte seter er godt tilpasset etterspørselen. Det gjør at enhetsinntekten øker, noe som er helt nødvendig for å kunne sikre en bærekraftig lønnsomhet i bransjen, sier kommersiell Direktør i Widerøe Christian Skaug.  


Sommerruter 2024
27. januar kommer Bergen-München tilbake på rutekartet vårt med to ukentlige rundturer. Henholdsvis onsdager og lørdager.  

12. april starter vi opp med flyvinger Bergen-Brussel. Mandag og fredag.  
16. februar kommer Torp – København tilbake etter vinterpause. Fredag og søndag 
5. april kommer Bergen-Færøyene også tilbake etter vinterpause. Mandag og fredag. 
 
Etter tilbakemeldinger fra våre kunder strekker vi midtsommer rutene våre med én uke.  
22. juni – 17. august Bergen-Firenze. Mandag, onsdag, fredag og lørdag.  

22. juni – 18. august Bergen-Nice. Tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. 

22. juni – 18. august Bergen-Alicante. Vi flyr til solkysten hele året på lørdager, men i sommerferien har vi daglige flyvinger.   

23. juni – 18. august Torp-Nice. Tirsdag, torsdag og søndag. 
27. juni – 16. august Torp-Firenze. Mandag og fredag. 

Helgeland og Lofoten er populære destinasjoner og direkteruter fra Oslo øverst på ønskelister. Her vil vi fly følgende dager i sommerferien: 
25. juni – 17. august Oslo – Brønnøysund: Tirsdag, torsdag og lørdag. 
26. juni – 18. august Oslo – Sandnessjøen: Mandag, onsdag, fredag og søndag. 
26. juni – 18. august Oslo – Leknes. Daglig. 
26. juni – 18. august Oslo – Svolvær. Daglig. 

Kontakter

Dokumenter

Om oss

Widerøe er Norges eldste luftfartskonsern med over 3500 engasjerte medarbeidere. Konsernet består av datterselskapene Widerøe`s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Zero AS, Widerøe Property AS og Widerøe Asset AS.

I Distrikts-Norge er Widerøes flyvninger av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur, og fungerer som distriktenes kollektivtransport. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 42 lufthavner i Norge og Widerøe Technical Services er representert med tekniske baser og tjenester på fem ulike destinasjoner i Norge. 

Widerøe-konsernet eies av Flyco og Fjord1 med eierandeler på henholdsvis 66 og 34 prosent. 

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Solid gjennom januarstormer og tidtabeller spikret6.2.2024 08:18:16 CET | Pressemelding

*Widerøe er nå en del av Norwegiankonsernet. Transaksjonen ble gjennomført 12. januar 2024 og Widerøe vil fremover rapportere tall etter samme mal som Norwegian, men separat. Widerøe øker produksjonen med fire prosent i januar sammenlignet med 2023, samtidig som antall passasjerer øker med åtte prosent. Kabinfaktoren er fremdeles svakt stigende og er opp med tre prosentpoeng i januar. Widerøes sikringsgrad på jetfuel (FUEL HEDGE POSITIONS) er 80 prosent for 2024 og 34 prosent for 2025. Resultatet i januar bærer preg av en meget krevende værmåned med mange kanselleringer og forsinkelser. Værkanselleringer gjør at vi taper inntekter og drar på oss mye ekstrakostnader med innkvartering av kunder, alternativ transport og ombooking av kunder til andre flyselskap. Mye dårlig vær påvirker passasjertallene i januar negativt. Widerøe er fornøyd med markedet fremover. Nyttårssalget satte nye rekorder i Widerøe og reiselysten er fremdeles stor. Vi ser også at bookingmønsteret er i endring. Mens v

Økt kabinfaktor, stabilt høy enhetsinntekt, rutenyheter og fulle julefly4.12.2023 12:06:47 CET | Pressemelding

Trafikktall November fortsetter trenden fra september og oktober og viser en svak økning i antall passasjerer. Widerøe fortsetter å justere tilbudet inn mot forventet etterspørsel og sesongmessige variasjoner, og har kuttet produksjonen med 3,8 prosent mot fjoråret. Dette gir en økning av kabinfaktor i november på litt over tre prosentpoeng. Enhetsinntekten holder seg stabilt høy sammenlignet med fjoråret. - Widerøe er fornøyd med at november fortsetter trenden med økt kabinfaktor og stabil, høy enhetsinntekt, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen. -Dette, kombinert med en god driftsstabilitet når det gjelder både regularitet og punktlighet, gjør at november i sum er en god måned for Widerøe, avslutter han. Markedet Widerøe ser noen endringer i etterspørselen i november. Etterspørselen fra forretningsmarkedet er sterkere enn i fjor i samme periode, mens etterspørselen fra ferie og fritid svekker seg. Widerøes egen reiseundersøkelse med innspill fra 17.000 passasjerer, viste at ferie

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye