Norges Blindeforbund

Salum Kashafali og Blindeforbundet går sammen: Bruk vernebriller på nyttårsaften!

Del

Hvert år får rundt 10-15 personer i Norge synet helt eller delvis ødelagt på grunn av fyrverkeri. Det vil verdens raskeste parasprinter og Norges Blindeforbund gjøre noe med. 

En smilende, ung mann i penklær som holder opp et stjerneskudd og som har vernebriller på.
Salum Kashafali oppfordrer alle som skal skyte opp eller være med på oppskyting av fyrverkeri til å bruke vernebriller. Norges Blindeforbund

I 2017 mistet Salum 95% av synet sitt over natta, grunnet den genetiske netthinnesykdommen Stargardts.

- Jeg vet hvor verdifullt synet er og bruker derfor alltid vernebriller, for å ta vare på de få prosentene jeg har, sier Salum.

Han har gått sammen med Norges Blindeforbund om en vernebrillekampanje i år, bestående av en film, som skal gå på YouTube og i andre sosiale medier i tiden frem mot nyttårsaften.

Salum og Norges Blindeforbund håper at kampanjen skal få flere personer til å bruke vernebriller hvis de skal skyte opp eller være med på oppskytning av fyrverkeri.

Mange skader

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap registrerte 10 øyeskader etter nyttårsaften 2022/2023. Tre fikk så alvorlige skader at det er forventet at de vil oppleve betydelig synsreduksjon.* 

I løpet av de siste ti årene har flere enn 100 personer fått øyeskade på grunn av fyrverkeri.

- At det forekommer så mange alvorlige skader, til tross for opplysningskampanjer og tiltak med fokus på hvor viktig det er å beskytte øynene, er både trist og urovekkende, sier Terje Andre Olsen, forbundsleder i Norges Blindeforbund.

Med på opprop

Norges Blindeforbund stiller seg bak et opprop om forbud mot fyrverkeri i privat regi: https://neitilfyrverkeri.no/

*Kilde: https://www.dsb.no/menyartikler/statistikk/uhell-med-fyrverkeri/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En dresskledd mann med hvitt hår og briller.
Terje Andre Olsen, forbundsleder i Norges Blindeforbund.
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Norges Blindeforbund, synshemmedes organisasjon, er blinde og svaksyntes interesse- og serviceorganisasjon i Norge. Vårt overordnede mål er samfunnsmessig likestilling for blinde og svaksynte og andre grupper med funksjonsnedsettelser.

Norges Blindeforbund har i tillegg til interessepolitisk virksomhet tre syn- og mestringssenter, et bo- og arbeidssenter, leirer for synshemmede barn, førerhundskoler, punktskrifttrykkeri og internasjonal avdeling og fylkeslag i hvert fylke. 

Følg pressemeldinger fra Norges Blindeforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Blindeforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Blindeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye