1 million matposer reddet fra søpla
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Høsten 2017 startet MENY å samarbeide med restematappen Too Good To Go. Nå legger 158 MENY-butikker daglig ut matposer i appen, mot 148 butikker i 2022. Posene - som rives vekk - fylles med dagsferske bakevarer, mat fra varmeskapet og andre varer som er i ferd med å gå ut på dato, og hentes av kundene i butikk like før stengetid.
Økning på 21%
I 2023 reddet MENY-kundene over 260 000 matposer via Too Good To Go, en økning på 21 prosent fra året før. Totalt siden oppstarten er snaue en million poser reddet på denne måten. Posene inneholder i snitt 1 kg mat, hvilket betyr at til sammen 1000 tonn mat er reddet.
Populært med nedprisede varer
MENY har som mål å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2025 målt mot 2015.
- I MENY sier vi at den beste maten er den du spiser opp. Vi jobber med en rekke tiltak i våre butikker, alt fra økt bevisstgjøring, mer presise bestillingsrutiner og bedre logistikk til en rekke nedprisingstiltak. Samtidig inspirerer vi kunder til å minske matsvinnet gjennom porsjonsberegninger og tips til restemat, sier Skauge.
Blant tiltakene i butikk er å «omplassere» frukt og grønnsaker som ikke er helt fine, og selge dem til redusert pris. Det samme gjøres med såkalte «syltebær». Også gårsdagens brød selges til redusert pris neste morgen, mens små bakerivarer er billigere like før stenging. Varer som nærmer seg utløpsdato blir satt ned med 20 - 50 prosent, og over fem millioner varer er reddet på denne måten i 2023.
- De nedprisede varene er veldig populære. Mange motiveres av de økonomiske besparelsene, men stadig flere ønsker også å bidra til at mat ikke kastes, sier Skauge.
I Norge kaster vi årlig 450 000 tonn mat og dagligvarehandelen står for 14% av dette, mens husholdningene står bak nesten halvparten av matsvinnet.
Les mer om hvordan MENY jobber med matsvinn: https://meny.no/barekraft/miljo-matsvinn/Matsvinn/
For mer informasjon, kontakt:
Bærekraftansvarlig Kenneth Skauge i MENY, tlf. 970 50 222, kenneth.skauge@meny.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om oss
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 185 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2022. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet.
MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Over 9 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Kombinert idrettsanlegg og MENY-butikk15.11.2024 11:24:18 CET | Pressemelding
MENY Gressbanen har spennende konstruksjon og er et innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. På taket ligger en idrettsbane. MENY satser offensivt i Oslo.
Nå kan du kjøpe norsk hvitløk!20.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
I høst finner du for første gang hvitløk dyrket i Norge i butikkhylla, nærmere bestemt i MENY. Dette er en spennende test for MENY, som har som mål å selge mest mulig norske landbruksvarer.
«Redd matkornet» til topps i Norges største lokalmatpris20.9.2024 10:53:28 CEST | Pressemelding
Holli Mølle mottar kr. 300 000 som vinner av MENYs Matskattstipend 2024 for å sikre at matkorn ikke ender som dyrefôr. Økt selvforsyning og flere norske mel- og brødprodukter, begeistrer juryen med landbruks- og matministeren i spissen. Hanasand Gartneri får kr. 200 000 for å utvikle en tomatserie laget av overskuddstomater, mens Gaardsbrenneriet får kr. 100 000 for å utvikle alkoholfrie cocktails.
Åpning av Norges råeste matvarehus12.9.2024 13:57:00 CEST | Pressemelding
12. september gjenåpnet Norges ledende og mest unike matdesinasjon; Jacobs Holtet i Oslo. - Vi skal ligge i front i matutviklingen og være best på ferske råvarer og spesialvarer i Norge. Disse ambisjonene har vært førende i hele ombyggingen, sier kjøpmann Terje Gjervang.
Rekordmange søkere til traineeprogram29.8.2024 10:12:00 CEST | Pressemelding
- Jeg er glad for at talentprogrammet er mer populært enn noen gang. Å sikre tilfang av gode ledere i butikk er avgjørende for at MENY skal opprettholde sin posisjon som Norges ledende supermarked. I år har vi dessuten overvekt av kvinnelige deltakere, sier HR-direktør Line Beate Jebsen i MENY.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom