1 million matposer reddet fra søpla
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
![Too Good To Go-posene til MENY er populære. De rives vekk så snart de legges ut i appen.](/data/images/public/15783210/18034331/3e60df34-77e3-485c-9b52-bc82cc0efac0-w_720.jpg)
Høsten 2017 startet MENY å samarbeide med restematappen Too Good To Go. Nå legger 158 MENY-butikker daglig ut matposer i appen, mot 148 butikker i 2022. Posene - som rives vekk - fylles med dagsferske bakevarer, mat fra varmeskapet og andre varer som er i ferd med å gå ut på dato, og hentes av kundene i butikk like før stengetid.
Økning på 21%
I 2023 reddet MENY-kundene over 260 000 matposer via Too Good To Go, en økning på 21 prosent fra året før. Totalt siden oppstarten er snaue en million poser reddet på denne måten. Posene inneholder i snitt 1 kg mat, hvilket betyr at til sammen 1000 tonn mat er reddet.
Populært med nedprisede varer
MENY har som mål å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2025 målt mot 2015.
- I MENY sier vi at den beste maten er den du spiser opp. Vi jobber med en rekke tiltak i våre butikker, alt fra økt bevisstgjøring, mer presise bestillingsrutiner og bedre logistikk til en rekke nedprisingstiltak. Samtidig inspirerer vi kunder til å minske matsvinnet gjennom porsjonsberegninger og tips til restemat, sier Skauge.
Blant tiltakene i butikk er å «omplassere» frukt og grønnsaker som ikke er helt fine, og selge dem til redusert pris. Det samme gjøres med såkalte «syltebær». Også gårsdagens brød selges til redusert pris neste morgen, mens små bakerivarer er billigere like før stenging. Varer som nærmer seg utløpsdato blir satt ned med 20 - 50 prosent, og over fem millioner varer er reddet på denne måten i 2023.
- De nedprisede varene er veldig populære. Mange motiveres av de økonomiske besparelsene, men stadig flere ønsker også å bidra til at mat ikke kastes, sier Skauge.
I Norge kaster vi årlig 450 000 tonn mat og dagligvarehandelen står for 14% av dette, mens husholdningene står bak nesten halvparten av matsvinnet.
Les mer om hvordan MENY jobber med matsvinn: https://meny.no/barekraft/miljo-matsvinn/Matsvinn/
For mer informasjon, kontakt:
Bærekraftansvarlig Kenneth Skauge i MENY, tlf. 970 50 222, kenneth.skauge@meny.no
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
![Bærekraftsansvarlig i MENY](/data/images/public/15783210/18034331/d7bfddb8-1b62-4262-b831-1cc4a7b09282-w_240.jpg)
Om oss
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 185 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2022. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet.
MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Over 9 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris3.7.2024 09:25:15 CEST | Pressemelding
Norsk tomat på boks, en norsk variant av risgrøt, skav av lavvorøkt reinstek, langtidsholdbar salatmiks i ukespose, alkoholfrie cocktails og en sorteringsmaskin som redder norsk matkorn og bidrar til flere brød bakt på norsk mel. Seks lokalmatprodusenter er i finalen i MENYs Matskattstipend og konkurrerer om 600 000 stipendkroner.
Miljøgrep: Kortere kassakvittering1.7.2024 10:32:33 CEST | Pressemelding
I MENYs selvbetjentkasser kan du nå velge om du vil ha lang eller kort kvittering. Om alle velger kort, spares ca. 320 mil med papirkvittering – nesten Oslo-Tromsø tur-retur.
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom