Oslo Pride

Oslo Pride flytter til Grünerløkka i 2024!

Del

I november fikk Oslo Pride avslag på å ha Kontraskjæret som arena i 2024. Nå har Oslo byråd kommet til unnsetning og lar festivalen flytte inn i Sofienbergparken.

Publikum koser seg i Pride Park i 2023
Publikum koser seg i Pride Park i 2023 Martin Fjellanger / Oslo Pride

Oslo Pride flytter inn i Sofienbergparken

Sommeren 2023 flyttet Oslo Pride til Kontraskjæret for å utvide kapasiteten for både publikum og tilbud, til stor suksess. Da Oslo Pride sendte ny søknad om å ha Kontraskjæret som arena i 2024, var det klare signaler for at dette skulle la seg gjennomføre. Avslaget som ble sendt i november, kom derfor overraskende på festivalen, og skapte utfordringer for planleggingen av neste års Pride-markering.

– Vi ble satt i en veldig krevende situasjon, hvor vi måtte finne et nytt sted for festivalen. Oslo Pride er en av hovedstadens aller største arrangementer, og å finne et egnet sted i Oslo sentrum og planlegge hele festivalen på nytt, har vært utfordrende, uttaler leder i Oslo Pride Dan Bjørke.

Gleden var derfor stor, da det torsdag kveld ble klart at festivalen kunne flytte inn i Sofienbergparken i juni.

– Heldigvis har Oslo byråd, og spesielt byråden for sosiale tjenester, Julianne Ferskhaug, stått skulder ved skulder med Oslo Pride og jobbet beinhardt for å finne et godt alternativ for oss. Vi setter utrolig pris på dette, og den forståelsen de har vist oss. Det lover godt for de fire neste årene med dette byrådet, forteller Bjørke.

Inviterer alle til å feire 50 år med Pride

I 2024 er det femti år siden den første Pride-markeringen i Oslo. Den gangen demonstrerte et lite knippe mennesker på Universitetsplassen. Siden den gang har Pride blitt et viktig arrangement som markeres over hele Norge, der vi  sammen sender et tydelig signal om at alle skal føle tilhørighet i samfunnet, uansett hvem du er eller hvem du elsker. 

– Sofienbergparken blir en flott arena for denne jubileet, og vi takker også bydelspolitikerne på Grünerløkka som åpner parken for oss. Vi håper hele bydelen, byen og resten av landet blir med oss i feiringen, uttaler Bjørke.

Kontraskjæret fra 2025

I tråd med handlingsplanen “Stolt og fri” 2024-2028 har byrådet gitt Oslo Pride muligheten å flytte tilbake til Kontraskjæret i 2025 og fem år fremover. Bakgrunnen for avtalen er et tverrpolitisk ønske om å sikre at Oslo Pride får et mer forutsigbart sted å være i Oslo i fremtiden. 

___

Generell informasjon

  • Oslo Pride 2024 arrangeres i tidsrommet 21. - 29. juni.

  • Pride Park bygges i 2024 i Sofienbergparken

  • Fra 2025 gir byrådet Oslo Pride en 5 års-avtale for bruk av Kontraskjæret

  • Oslo Pride består av følgende arenaer: 

    • Pride Park

    • Pride Parade

    • Mini Pride

    • Pride House (debatt og panelsamtaler)

    • Oslo Pride Business Forum

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Publikum koser seg i Pride Park i 2023
Publikum koser seg i Pride Park i 2023
Last ned bilde
Dan Bjørke, leder Oslo Pride
Dan Bjørke, leder Oslo Pride
Last ned bilde

Om Oslo Pride

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold, og setter fokus på like rettigheter og menneskeverd. Festivalen går over 9 dager og består av Pride House, Pride Park, Mini Pride og Pride Parade. Her kan alle være nøyaktig den de er.

Oslo Pride lages av ca 80 helårsfrivillige, og rundt 300 frivillige som trår til under festivalen.

Oslo Pride 2024 avholdes 21. juni - 29. juni

Følg pressemeldinger fra Oslo Pride

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Pride på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oslo Pride

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye