Oslo Pride

Slik blir Oslo Pride!

Del
Oslo Pride 2023 flytter i år til Kontraskjæret, og blir større og viktigere enn noensinne. Nå tar vi friheten tilbake!
Årets Pride Parade blir den første siden 2019, og har rekordpåmelding. Foto: Oslo Pride
Årets Pride Parade blir den første siden 2019, og har rekordpåmelding. Foto: Oslo Pride

Etter to år med covid, og fjorårets tragiske hendelse skal vi nå ta friheten og livene våre tilbake. Vi inviterer hele Oslo til å bli med på årets Oslo Pride som blir større og mer mangfoldig enn noensinne. Festivalen går fra fredag 23. juli og avslutter med paradedagen 1.juli. Oslo kan vente seg en prideuke full av musikk, dans, viktige debatter, vennskap og solidaritet. Det totale programmet består av over 250 ulike arrangementer og innslag!

– Aldri før har vi opplevd så stort engasjement for Oslo Pride, og det er rekordtilslutning både på paradepåmelding og frivilligtilslutning. Nå skal vi lage motsvaret til fjoråret, og vi skal sende et tydelig signal om at alle skal ha rett til å leve frie trygge liv, uavhengig av hvem en er eller hvem en elsker, forteller leder i Oslo Pride, Dan Bjørke

Velkommen til Oslo Pride 2023!

--

Arenaene:

Pride Park - Kontraskjæret

I år flytter vi Pride Park til Kontraskjæret, noe som nærmest dobler publikumskapasiteten sammenlignet med Spikersuppa. I Pride Park finnes det noe for alle, og det er alltid noe spennende på programmet - enten du kommer for fest, protest eller for å sosialisere.

Området inneholder 3 ulike scener, serveringssteder, mingleområder, barer og Pridebutikken, stands fra ulike organisasjoner og foreninger, og et kjempestort dansegulv!

Hovedscenen i Pride Park vil i år blant annet by den verdenskjente dragstjernen Sasha Velour, Ruben, Synne Vo, Big Daddy Karsten, EHI - og selveste 90-talls legendene i East 17!

BamseScenen har alltid gitt plass til fremadstormende artister, det folkelige, det sære, det morsomme og det helt utrolige. For mange skeive artister har nettopp BamseScenen vært et springbrett for karrieren. I år feirer Bamsescenen 10 år, og på programmet står høydepunkter gjennom det siste tiåret!

Kulturscenen er en videreformidling av fjorårets satsning på Skeivt kulturår, og utvider Oslo Pride med flere sjangre og uttrykk. I år samarbeider vi med Øyafestivalen, Riksscenen, Oslo Jazzfestival, Nasjonal Jazzscene, Oslo World og Skeiv verden om programmeringen.

Pride House - Legenes Hus

Rett over gaten for Pride Park finner vi Pride House. Denne arenaen synliggjør bredden i den skeive kulturen gjennom debatter, foredrag, workshops og ulike kulturuttrykk. I år er det over 70 ulike programpunkter på Pride House med alt fra byrådslederdebatt via samtaler om representasjon i norsk film, til panelsamtalen om skeives manglende tillit til politiet. På sistnevnte vil politidirektøren selv stille.

Mini Pride

Rett ved siden av Pride Park, i Myntgata 2, finner vi Mini Pride.

Dette er en trygg møteplass for skeive barn, unge og barnefamilier, og et sted der barn og ungdom kan lære mer om temaer som mangfold og likestilling.

Programmet vil bestå av kunst og kultur i et bredt utvalg av sjangre, som teater, musikk, dans, drag, litteratur, samt andre kreative og sosiale aktiviteter tilrettelagt for den yngre målgruppen.

Pride Club

For de som synes Pride Park stenger alt for tidlig, fortsetter feiringen på vårt helt nye tilbud, Pride Club på Høymagasinet. Her blir det happy house og guilty pleasure disco hits til de sene nattetimer. Møt magiske dansere, kreative turnere og masse spennende artister og musikere gjennom to dager under Oslo Pride!

Pride Parade

Det er nå 4 år siden forrige Pride Parade gikk i Oslo, og det har ført til rekordpåmelding til årets Parade! For mange er det paraden som er selve høydepunktet under Pride. Her feirer vi de rettighetene vi har kjempet oss til, markerer de rettighetene som ikke enda er på plass, og står sammen om å forsvare de rettighetene vi har. Ingen er fri før alle er fri!

Salt

Oslo Pride har i år et tett samarbeid med Salt, hvor blant annet åpningsfesten, Drag Sunday, Fredagen og en rekke andre spennende offisielle arrangement finner sted. Salt er en unik arena med både flotte utendørsområder, glovarme saunaer og flere ulike scener og barer. Vi gleder oss til å ta med Pride til bryggekanten!

Eksterne arenaer

I tillegg til våre egne arenaer har Oslo Pride offisielle samarbeid over hele byen, blant annet med Dansens Hus, Det Andre Teateret, Teaterkjelleren, Storgata 26, Munchmuseet og så videre. 

Oslo Pride Business Forum

Under Prideuken inviterer også Oslo Pride til en konferanse om mangfold og inkludering i arbeidslivet. Her blir det både paneldebatter, presentasjoner og samtaler med næringslivsledere, akademikere, mangfold- og inkluderingseksperter, politikere og ulike interesseorganisasjoner. 


---
Generell informasjon:

Oslo Pride 23. juni - 1. juli

Pride Park: Onsdag 28. juni - lørdag 1. juli
Pride Club: Torsdag 29. juni og fredag 30. juni
Pride House: Lørdag 24. juni - onsdag 28. juni
Mini Pride: Lørdag 24. juni - lørdag 1. juli
Oslo Pride Business Forum: tirsdag 27. juni
Pride Parade: lørdag 1. juli

Festene:

Åpningsfest: fredag 23. juni @SALT art & music
Karmaklubb: Heavenly Garden and Bunker lørdag: 24. juni @Storgata 26
Drag Sunday: Søndag 25. juni @SALT art & music
Pride Club: Torsdag 29. juni og fredag 30. juni @Høymagasine
Skeiv Verdens Pride Party: Torsdag 29.juni @Torgata 10
Fredagen: 30. juni @SALT art & music
Bear Pride Party: Lørdag 1.juni @Pakkhuset
Skeiv Natt: Lørdag 1. juli @Clarion Hotel The Hub
Seksuell takeover: Lørdag 1.juli @SALT art & music

Fullstendig program

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Årets Pride Parade blir den første siden 2019, og har rekordpåmelding. Foto: Oslo Pride
Årets Pride Parade blir den første siden 2019, og har rekordpåmelding. Foto: Oslo Pride
Last ned bilde
Leder Dan Bjørke, foto: Gaurav Madan / Oslo Pride
Leder Dan Bjørke, foto: Gaurav Madan / Oslo Pride
Last ned bilde

Lenker

Om Oslo Pride

Oslo Pride
Oslo Pride
Mariboes gate 13
0183 Oslo

http://www.oslopride.no

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den man er. 

Gjennom våre arenaer skal vi synliggjøre bredden i skeiv kultur og bidra til å sette fokus på både synlig og usynlig mangfold i det norske samfunnet. Oslo Pride fremmer holdninger som motarbeider diskriminering, hets og forfølgelse av skeive personer, samt tydeliggjør skeive perspektiver i internasjonalt menneskerettighetsarbeid.

Hele festivalen planlegges og driftes av frivillige, med rundt 80 helårsfrivillige og 300 frivillige under selve festivalen.

Oslo Pride 2023 går av stabelen 23.juni - 1. juli

Arenaene:
Pride Park: Onsdag 28. juni - lørdag 1. juli
Pride House: Lørdag 24. juni - tirsdag 27. juni
Mini Pride: Lørdag 24. juni - lørdag 1. juli
Pride Parade: Lørdag 1. juli!






Følg pressemeldinger fra Oslo Pride

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Pride på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oslo Pride

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye