Nyt Norge på norske juletrær
- Skal du ha en ekte norsk jul, må du ha norsk juletre. Og med Nyt Norge-merket blir det enda enklere når du skal kjøpe juletre, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad.
For første gang kan du nå finne juletrær merket med Nyt Norge. Norske forbrukere er opptatt av at når de kjøper planter og trær skal de være kortreist, tilpasset norske forhold, uten uønskede skadedyr og plantesjukdommer. Juletre merket med Nyt Norge tikker av på alle disse punktene.
- Med Nyt Norge- merket kan du være trygg på at juletreet er produsert på en god måte og er dyrka av flinke juletrebønder i Norge», sier statsråd Pollestad.
Juletrebonden AS og Hagalid Gard er først ute med Nyt Norge-merket og disse juletrærne finner du hvor det selges juletrær både i vest, sør og øst i Norge.
- Når du velger et juletre med Nyt Norge, velger du et juletre som ikke bare lyser opp stua i jula, men som gir effekter lenge etter at vi slukker julelysene en gang i januar – både for bonden og miljøet», sier Nina Sundqvist som er direktør for Stiftelsen Norsk Mat.
I 2022 ble det importert 180 216 juletrær, noe som er en nedgang på 33,9 % på de siste 5 årene. I Norge er det rundt 400 juletreprodusenter og omlag 90 prosent av norske husstander har juletre.
- Når alternativene er importjuletre eller plast er valget lett! Og enda lettere med Nyt Norge. Nyt Norge garanterer at juletreet er planta og vokst opp i Norge og tatt vare på etter strenge norske regler», avslutter Sundqvist.
Norges offisielle opprinnelsesmerke
Nyt Norge er det offisielle opprinnelsesmerket for norsk mat, drikke, blomster og planter...og nå juletrær! Merkeordningen skal gjøre det enkelt for forbrukerne å velge norske produkter når de handler.
Nyt Norge forvaltes av den uavhengige Stiftelsen Norsk Mat. Stiftelsen er opprettet av Landbruks- og Matdepartementet. Stiftelsen Norsk Mat har også ansvaret for Kvalitetssystemet i landbruket, som er en viktig del av grunnlaget for Nyt Norge.
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Eventyrlig vekst: Lokalmat og drikke i Norge setter nye rekorder21.11.2024 10:38:42 CET | Pressemelding
Salget av lokalmat og drikke i Norge setter nye rekorder både i verdi og volum. Siste året har det vært en eventyrlig vekst og en omsetning på totalt 12.3 milliarder kroner. Veksten omfatter alle salgskanaler og alle fylker.
Stem frem vinneren av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 202418.10.2024 10:12:09 CEST | Pressemelding
Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skal i år gå til en formidler av norsk sjømat. Fire finalister er valgt ut, og nå kan publikum stemme frem sin favoritt.
Stor dag for Småmat og norsk matkultur7.10.2024 11:14:30 CEST | Pressemelding
Lørdag 5. oktober markerte en viktig milepæl for norsk tradisjonsmat. Under matfestivalen Norsk Matglede på Geilo fikk Småmat fra Hallingdal tildelt Beskyttede Betegnelser.
Matstreif 2024: En feiring av norsk lokalmat og drikke20.9.2024 13:59:53 CEST | Pressemelding
Matstreif 2024 ble i dag åpnet på Youngstorget i Oslo. Matfestivalen tilbake i hovedstaden etter noen års fravær og over 90 lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge deltar og tilbyr sine produkter på Youngstorget.
Småmat – en del av Norges stolte mattradisjon får Beskyttede Betegnelser12.9.2024 11:24:42 CEST | Pressemelding
Lørdag 5. oktober 2024 er dagen vi alle har ventet på! På festivalen Norsk Matglede på Geilo skal Småmat bli en del av norsk matkultur og offisielt få tildelt merket Beskyttede Betegnelser.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom