Widerøe

Økt kabinfaktor, stabilt høy enhetsinntekt, rutenyheter og fulle julefly

Del

Trafikktall
November fortsetter trenden fra september og oktober og viser en svak økning i antall passasjerer. Widerøe fortsetter å justere tilbudet inn mot forventet etterspørsel og sesongmessige variasjoner, og har kuttet produksjonen med 3,8 prosent mot fjoråret. Dette gir en økning av kabinfaktor i november på litt over tre prosentpoeng. Enhetsinntekten holder seg stabilt høy sammenlignet med fjoråret.  

- Widerøe er fornøyd med at november fortsetter trenden med økt kabinfaktor og stabil, høy enhetsinntekt, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen. -Dette, kombinert med en god driftsstabilitet når det gjelder både regularitet og punktlighet, gjør at november i sum er en god måned for Widerøe, avslutter han.  


Markedet
Widerøe ser noen endringer i etterspørselen i november. Etterspørselen fra forretningsmarkedet er sterkere enn i fjor i samme periode, mens etterspørselen fra ferie og fritid svekker seg. Widerøes egen reiseundersøkelse med innspill fra 17.000 passasjerer, viste at ferie og fritidsreiser fremdeles står høyt på prioriteringslisten når familier gjør valg i privatøkonomien. Trafikktallene viser imidlertid at rente, generell prisvekst i samfunnet og søkelys på innstramminger gjør at etterspørselen etter ferie og fritidsreiser dempes noe. Det er også verd å merke seg at i 2022 hadde vi stor, oppdemmet reiselyst etter flere år med pandemi, og at dagens etterspørsel sannsynligvis er mer i tråd med naturlige sesongmessige variasjoner. 

Den økonomiske situasjonen gjør at også Widerøes kunder blir mer prisbevisste, og vi ser en klar endring i bookingmønsteret. Våre passasjerer bestiller billettene sine i god tid før reise og de benytter seg i større grad av salgskampanjer. Vi ser dette spesielt på booking via kampanjekoder som sendes ut i Widerøes nyhetsbrev. Her har konverteringen økt betydelig det siste året.  


Rutenyheter 

Anbud
Widerøe er veldig glad for å ha mottatt tildelingen av de siste rutepakkene i anbudet som skal flys fra og med 1. april 2024. Widerøe er allerede i gang med en omfattende høringsrunde med lokalt berørte før rutetabellen endelig besluttes. Justeringer av den foreslåtte tidtabellen vil gjennomføres dersom dette kan gjøres uten å bryte anbudskrav, forverre tidtabellen på andre destinasjoner eller fordyrer driften slik at det går utover de økonomiske rammene som er avtalt med Samferdselsdepartementet.  Alle ruter ligger allerede i booking. Maksimalprisen på anbudsruter halveres fra 1. april. Rutetabellene kan bli justert, men nye priser er allerede lagt inn i systemet. Vi forventer økt etterspørsel, spesielt på de mest populære avgangene, etter at prisene er redusert.  

Vi tror at halvering av maksimalprisen på anbudsruter vil forsterke de endringene vi ser med tidligere bookingmønster i 2023. Nå vil også de mest populære avgangene ha svært billige billetter, så her er det om å gjøre å være først til mølla.   

Bergen-Brussel
Widerøe etablerer direkterute mellom Bergen og Brussel med oppstart 12. april. Vi planlegger to ukentlige rundturer - mandag og fredag. Ruten har gode videreforbindelser inn i Widerøes øvrige rutenett og er et viktig bidrag i arbeidet med å bygge Bergen som et viktig trafikk-knutepunkt.  


Juletrafikken 

Årets store utfartsdager er 21. og 22. desember. Her begynner det å bli vanskelig å finne billetter mellom sør og nord på de mest populære avgangene, og flere avganger er allerede utsolgt. Dersom du har tenkt deg hjem til jul begynner det derfor å haste veldig å bestille. Det er fremdeles en god mulighet å skaffe seg billett dersom du er fleksibel på reisedato og kan reise på andre dager enn 21. og 22. desember.  

- Julebestillinger er betydelig opp fra i fjor, sier kommersiell direktør i Widerøe Christian Skaug. - Sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, er bookingene opp med hele syv prosent. Det er vi selvsagt svært tilfredse med, fortsetter han.– Det er fremdeles billetter tilgjengelig der ute, og du kan være heldig å finne ledige seter på de mest populære Bergen-Bodø, Bergen-Trondheim, Bergen-Tromsø, Torp-Trondheim og Trondheim-Tromsø. Her kan det imidlertid være klokt å velge andre reisedatoer enn 21. og 22. desember for her begynner det å bli veldig fullt, avslutter Skaug. 
 
Vi oppfordrer alle passasjerer som skal ut og reise i desember om å møte opp i god tid. Skal du frakte julegaver må du vite hva de inneholder og at innholdet er tillatt å frakte med fly. Skal du ha med julegaver i håndbagasjen kan det være lurt å vente med å pakke dem inn til du ankommer bestemmelsesstedet. Desember kan være en tøff værmåned. Som vanlig vil vi gjøre vårt ytterste for å få alle våre passasjerer trygt hjem til jul, men vi ber om at passasjerene møter i god tid, at de forbereder seg godt før sikkerhetskontroll og ombordstigning, sjekker inn bagasje dersom det er mulig og er raske med å finne setene sine slik at vi kan gå på tiden. God tur! 

null
null

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om oss

Widerøe er Norges eldste luftfartskonsern med over 3500 engasjerte medarbeidere. Konsernet består av datterselskapene Widerøe`s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Zero AS, Widerøe Property AS og Widerøe Asset AS.

I Distrikts-Norge er Widerøes flyvninger av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur, og fungerer som distriktenes kollektivtransport. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 42 lufthavner i Norge og Widerøe Technical Services er representert med tekniske baser og tjenester på fem ulike destinasjoner i Norge. 

Widerøe-konsernet eies av Flyco og Fjord1 med eierandeler på henholdsvis 66 og 34 prosent. 

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Solid gjennom januarstormer og tidtabeller spikret6.2.2024 08:18:16 CET | Pressemelding

*Widerøe er nå en del av Norwegiankonsernet. Transaksjonen ble gjennomført 12. januar 2024 og Widerøe vil fremover rapportere tall etter samme mal som Norwegian, men separat. Widerøe øker produksjonen med fire prosent i januar sammenlignet med 2023, samtidig som antall passasjerer øker med åtte prosent. Kabinfaktoren er fremdeles svakt stigende og er opp med tre prosentpoeng i januar. Widerøes sikringsgrad på jetfuel (FUEL HEDGE POSITIONS) er 80 prosent for 2024 og 34 prosent for 2025. Resultatet i januar bærer preg av en meget krevende værmåned med mange kanselleringer og forsinkelser. Værkanselleringer gjør at vi taper inntekter og drar på oss mye ekstrakostnader med innkvartering av kunder, alternativ transport og ombooking av kunder til andre flyselskap. Mye dårlig vær påvirker passasjertallene i januar negativt. Widerøe er fornøyd med markedet fremover. Nyttårssalget satte nye rekorder i Widerøe og reiselysten er fremdeles stor. Vi ser også at bookingmønsteret er i endring. Mens v

God desember, sommerruter er klare i booking og markedet ser bra ut for 20244.1.2024 09:54:33 CET | Pressemelding

Desember Desember avslutter året med samme trend som vi har sett i hele høst. Vi ser en svak vekst i antall passasjerer på 2,9 prosent, samtidig som kapasiteten i markedet er redusert. Dette gir en økning i kabinfaktor på 4,1 prosentpoeng for desember. Enhetsinntekten øker som følge av dette. Dette til tross for en svært krevende desember med mye vær og store trafikkutfordringer i forbindelse med avviklingen av juletrafikken. - Vi er fornøyde med den marsjfarten vi har inn i 2024, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen. -Selv om totalmarkedet fremdeles er mindre enn det var før pandemien, klarere vi å tilpasse kapasiteten på en veldig god måte slik at både kabinfaktor og enhetsinntekt øker. Det er vi fornøyd med, avslutter han. 2023 2023 ble et år fylt av kontraster. Starten var svak og betydelig svakere enn 2022. Markedet viste en gradvis bedring frem mot sommeren. Sommeren ble sterk og på linje med 2022, mens høsten har levert betydelig bedre enn året før. Widerøe fraktet 3,3 millio

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye