The W Initiative

W Initiative dobler lokalt idrettsfond etter Tennisfest med Casper Ruud

Del

Nesten 400 barn var i helgen samlet til Tennisfest med Casper Ruud på Lade i Trondheim i regi av stiftelsen W Initiative. Nå dobler stiftelsen det lokale idrettsfondet.

Casper Ruud, Simen Sunde Bratholm og Gustav Magnar Witzøe deltok på den store tennisfesten på Lade i helgen.
Casper Ruud, Simen Sunde Bratholm og Gustav Magnar Witzøe deltok på den store tennisfesten på Lade i helgen. Foto: Stian Engh

To millioner kroner skal nå deles ut til lokale klubber og idrettslag i Trøndelag. Målet er at enda flere barn og unge, uavhengig av økonomi, skal få mulighet til å delta i organisert idrett.

Autografer og selfies

Jubelen stod i taket da tennisstjernen Casper Ruud entret Lade Tennisarena på lørdag. Arrangement er for barn i 1-7.klasse i og rundt Trondheim. Ruud tilbragte en hel dag med barna, og det ble mange selfies og autografer. Men barna fikk også delta i aktiviteter, med Ruud og styreleder i W Initiative Gustav Magnar Witzøe som trenere. I tillegg fikk barna se Casper Ruud prøve seg på både bordtennis og fotballtennis før han spilte en oppvisningskamp mot regjerende norgesmester, Simen Sunde Bratholm.

— Jeg er så glad for å komme tilbake til Tennisfesten og tilbringe en hel dag med disse barna. Det er gøy å se idrettsgleden og engasjementet også vet jeg at stiftelsen har invitert veldig mange barn som av ulike grunner ikke har fått mulighet til å delta i idrett ennå. Jeg håper at dette kan være starten for mange. Det er ikke viktig at det er tennis, men at de kan kjenne både mestring og samhold, sier Casper Ruud, Global ambassadør for W Initiative.

 

Første møte med idrett

Styreleder i W Inititative, Gustav Magnar Witzøe, var også sammen med barna hele dagen. Etter at over 20 lokale idrettsklubber søkte støtte fra Idrettsfondet som ble opprettet, er nå fondet doblet. 

— Det er så fint å ha Casper med på dette. Vi ser hvor mye det betyr for de som møter opp i fjor. Så sier det ganske mye om Casper også, som setter av en helg til dette. Flere av barna her driver med idrett allerede, men for mange er dette første gang de setter sine bein i en idrettshall. Og i år har vi klart å invitere enda flere barn som av ulike grunner ikke har fått mulighet til å delta i organisert idrett, sier Witzøe, som etablerte W Initiative i 2021.

Daglig leder i W Initiative, Eirik B. Sletten sier at dyrtiden og urolighetene i verden det året som har gått siden forrige tennisfest, har gjort det enda viktigere å senke terskelen for deltagelse i idrett. 

 

Viktigere i år

— Vi har fått mange fine og rørende tilbakemeldinger fra de 24 idrettslagene av idrettsfondet i fjor. Pengene har gått til alt fra deltakeravgifter og utstyr, til at alle barna på laget får være med på cup. Det varmer. I denne usikre økonomiske tiden vi er inne i ser vi også at flere barn enn tidligere faller utenfor. Derfor er jeg veldig glad for at Idrettsfondet kan gjøre deltakelse i idrett mer tilgjengelig for flere, sier Sletten.

— Tennisfesten er blitt ett av mine høydepunkter i løpet av året. For meg, som er vokst opp med idrett, og har sett hvor viktig det er for barns livskvalitet, er det meningsfullt å kunne bidra til at så mange som mulig får oppleve det samme. Fortsetter Witzøe.

 

Fakta om idrettsfondet

Idrettsfondet er for klubber og lag i Trøndelag for året 2024. Klubber og idrettslag som er registrert i NIF kan søke om støtte for å dekke deltakeravgift for medlemmer som trenger det i 2024 innen 1. mars 2024.

Klubber og idrettslag som er registrert i NIF kan søke om støtte for å dekke deltakeravgift for 2024

Geografisk område er Trøndelag

Støtten skal gå til å dekke deltakeravgift til lavinntektsfamilier, eller til familier som trenger støtte for å delta i organisert idrett. Klubb/idrettslag foretar egen behovsprøving.

Klubber og idrettslag som mottar støtte plikter innen 1. september 2024 å rapportere til W Initiative hvor mange barn som har mottatt støtte, og tilbakebetale beløp som ikke er benyttet til formålet.

Maksbeløp per klubb: kr. 30 000,-

Størrelse på fondet kr. 2 000 000,-

Søknadsfrist 1. mars 2024. Søknader kan leveres fra 1. februar i et skjema som blir tilgjengelig på www.w-initiative.com 

OM STIFTELSEN W INITIATIVE

W Initiative er en humanitær stiftelse som skal bidra til økt livskvalitet for barn og unge. Dette skal vi gjøre ved å støtte prosjekter som styrker barns kompetanse, bedrer barns helse og gir likere muligheter. Stiftelsen støtter prosjekter både i og utenfor Norge. Arbeidet skal være forankret i FNs sentrale bærekraftmål 3, 4, 5, 6 eller 10. FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

I tillegg til tennisfesten har W Initiative støttet iWash-prosjektet i regi av Right To Play, i Uganda. Tilgang på vann og god hygienepraksis er livsviktig. iWash-prosjektet sikrer tilgang til trygge og rene vaskemuligheter for lokale barn og flyktningbarn i distriktene Isingiro, Kamwenge and Kyegegwa i Uganda. Prosjektet bidrar også til økt forståelse for viktigheten av god håndhygiene.

For tiden støtter W Initiative byggingen av ‘Norway Safe Houses’ i regi av Fijistiftelsen. ‘Norway Safe Houses’ er to multifunksjonelle evakueringshus som i disse dager bygges på Fiji. De skal blant annet huse et bibliotek, skolerom, helserom og en kvinnedrevet bedrift i tillegg til å være evakueringshus for lokalbefolkningen ved sykloner.

Kontakter

Bilder

Casper Ruud, Simen Sunde Bratholm og Gustav Magnar Witzøe deltok på den store tennisfesten på Lade i helgen.
Casper Ruud, Simen Sunde Bratholm og Gustav Magnar Witzøe deltok på den store tennisfesten på Lade i helgen.
Last ned bilde
Casper Ruud møtte flere hundre barn på tennisfesten på Lade i Trondheim i helgen.
Casper Ruud møtte flere hundre barn på tennisfesten på Lade i Trondheim i helgen.
Last ned bilde
Casper Ruud med noen av barna som ble introdusert for tennis på tennisfesten på Lade i Trondheim.
Casper Ruud med noen av barna som ble introdusert for tennis på tennisfesten på Lade i Trondheim.
Last ned bilde
Casper Ruud og Simen Sunde Bratholm tok selfie med barna på tennisfesten.
Casper Ruud og Simen Sunde Bratholm tok selfie med barna på tennisfesten.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra The W Initiative

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra The W Initiative på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra The W Initiative

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye