The W Initiative

25 klubber i Trøndelag fikk støtte fra W Initiative

Del
Idrettsfondet til stiftelsen W Initiative ble opprettet for å sikre at barn fortsatt får drive med idrett i krevende økonomiske tider, hvor mange familier må kutte i utgifter. Nå har 25 klubber i Trøndelag fått støtte til å dekke medlemskontingent og treningsavgift for de som trenger det.
Tennisfest med Casper Ruud på Lade
Tennisfest med Casper Ruud på Lade

- Det har vært stor interesse for idrettsfondet og vi er veldig glade for at midlene nå kan gå til å sikre fortsatt idrettsglede i det som for mange er krevende økonomiske tider, sier Eirik Bøe Sletten, daglig leder i stiftelsen W Initiative.

W Initiative er Gustav Magnar Witzøes humanitære stiftelse for barn og unge, og idrettsfondet ble opprettet rett før jul etter en tennisfest med Casper Ruud på Lade Tennisarena. Ruud er stiftelsens globale ambassadør.

- Idrettsgleden vi så den dagen var inspirasjonen til å opprette dette idrettsfondet. Vi vet at mange familier dessverre må kutte utgifter i krevende økonomiske tider, og vi håper vårt bidrag sikrer at så mange som mulig får fortsette med idrett, sier Gustav Magnar Witzøe, styreleder i W Initiative.

Ekstra bevilgning til integreringstiltak i idretten

Flere av klubbene som får støtte bidrar ekstra i nærmiljøet med integrering av flyktninger, og fire klubber har fått ekstra bevilgninger for å støtte opp om dette viktige arbeidet.

- Det er rørende å se hvordan idrettsklubbene jobber for å inkludere alle barn og unge som ønsker å delta i idretten. Denne inkluderingen påfører klubbene store ekstrakostnader, og søknadene til idrettsfondet viste at det er et behov for å hjelpe klubbene økonomisk med denne viktige jobben, sier Bøe Sletten.

Klubbene som fikk ekstra støtte var Steinkjer Fotballklubb (NOK 187 900), Trygg/Lade (NOK 150 000), Byåsen Breddefotball (NOK 102 000) og Romolslia Sportsklubb (NOK 37 540). Alle disse klubbene hadde allerede dekket store summer for familier som ikke hadde råd til å betale og flere stod for viktige integreringstiltak.

De øvrige klubbene fikk opp til 20.000 kroner hver for å bidra til medlemskontingent, treningsavgift, deltakelse på cup og samlinger for 2023.

- Dette idrettsfondet var en pilot for å kartlegge behovet, som absolutt er til stede. Vi vurderer å gjennomføre en tilsvarende utlysning på et senere tidspunkt, sier Bøe Sletten.

Dette er klubbene som mottok støtte:

 1. Steinkjer Fotballklubb
 2. Trygg/Lade
 3. Byåsen Breddefotball
 4. Romolslia Sportsklubb
 5. Bokseklubben av 1930
 6. Byåsen IL Håndball
 7. Dolmøy Idrettslag
 8. Freidig Alpint
 9. Frøya og Hitra Tae Kwon Do
 10. Hitra Fotballklubb
 11. Kolstad Fotball
 12. Nidaros Hockey Junior Elite
 13. Orkla FK
 14. Singsaker Basketballklubb
 15. Steinkjer Fritidrettsklubb
 16. Stjørdals-Blink turn
 17. Sverre IL Fotball
 18. Sverresborg Hoops Basket
 19. Tiller Fotball Idrettslag
 20. KIL/Hemne Fotball
 21. Namsos IL + Overhalla IL
 22. Trond IL G2009
 23. Trond IL G2009
 24. Frol IL J10
 25. Sverresborg/Vestbyen/National J14

Idrettsfondet og veien videre:

 • Klubbene skal innen 1. juni 2023 rapportere tilbake til stiftelsen hva midlene er brukt til innenfor formålet, og evt. tilbakebetale ubenyttede midler.
 • Styret vedtok en tilleggstildeling til fire klubber, som følge av den ekstraordinære innsatsen som legges ned i disse klubbene for å inkludere alle barn og unge i idretten.
 • Tilleggsutdelingen vil også være viktig for å kartlegge hvilke behov trønderske idrettsklubber har i 2023 (søknadstallene er basert på 2022-tall).

Kontakter

Bilder

Tennisfest med Casper Ruud på Lade
Tennisfest med Casper Ruud på Lade
Last ned bilde
Tennisfest med Casper Ruud på Lade
Tennisfest med Casper Ruud på Lade
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om The W Initiative

The W Initiative
Postboks 3003 Rema 1000 Ladetorget ​
7441 Trondheim

http://www.w-initiative.com

W Initiative er en humanitær stiftelse som skal bidra til økt livskvalitet for barn og unge gjennom å støtte prosjekter som styrker barns kompetanse, bedrer barns helse og gir likere muligheter. Stiftelsen er opprettet av Gustav Magnar Witzøe som er styreleder i stiftelsen. Daglig leder er Eirik Bøe Sletten. 

Følg pressemeldinger fra The W Initiative

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra The W Initiative på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra The W Initiative