W Initiative støtter Barnekreftforeningen - blir sponsor for Team Rynkeby

Del
Hvert år rammes rundt 200 barn og unge av kreft i Norge, og barndommen blir fylt med krevende behandlinger og utrygghet. W Initiative støtter veldedighetssykkellaget Team Rynkeby med 125.000 kroner for å bidra til Barnekreftforeningens viktige forskning på barnekreft.
Team Rynkeby på vei til Paris.
Team Rynkeby på vei til Paris.

—  Det er vanskelig å sette seg inn i den forferdelige situasjonen til foreldre som får høre at barnet deres har fått kreft. Skole og lek erstattes med bekymring og sykehuskorridorer. Vi ønsker å støtte det herlige initiativet til Team Rynkeby som sykler for økt kunnskap om barn med kreft, sier Eirik Bøe Sletten, daglig leder i W Initiative. 

Team Rynkeby - God Morgon er et nordisk veldedighetssykkellag, og en av Barnekreftforeningens største samarbeidspartnere. Siden 2013 har de bidratt med nærmere 63 millioner kroner til forskning på barnekreft. W Initiative blir en platinasponsor for sykkellaget fra Vestland som skal sykle 1.451 kilometer i sommer.

—  Vi er utrolig glade for støtten fra W Initiative og ikke minst stolte over å være blant de første som får nyte godt av et flott veldedig initiativ. Det gir oss energi når vi skal sykle fra Oslo til Paris i sommer til inntekt for Barnekreftforeningen i Norge, sier Sveinung Nilsen, lagleder for Team Rynkeby Vestland.

Team Vestland består av 32 syklister som kommer fra ulike steder langs kysten fra Bergen i sør til Ålesund i nord.

Sykler for livet

Turen til Paris skal sykles for 21. gang mellom 8. juli til 16. juli 2022. Prosjektet ble grunnlagt i 2002 da 11 amatørsyklister, tilknyttet saftfirmaet Rynkeby Foods, bestemte seg for å sykle til Paris for å komme i bedre form og se den siste etappen av Tour de France. Deltakerne samlet inn støtte for turen og pengene som ble til overs ble donert til Barnekreftenheten ved Odense universitetssykehus. Dette ble starten på en årlig tradisjon.

—  Vårt formål er å bidra til økt livskvalitet for barn og unge gjennom å støtte prosjekter som styrker barns kompetanse, bedrer barns helse og gir likere muligheter. Det bidrar Team Rynkeby virkelig til og vi ønsker de lykke til på den viktige sykkelturen til Paris i sommer, sier Gustav Magnar Witzøe, initiativtaker og styreleder i W Initiative.

Om Team Rynkeby

I 2021 deltok 2400 syklister og 550 hjelpere fordelt på 59 lokale lag fra åtte land. Deltakerne på Team Rynkeby dekker selv alle utgifter for å delta på sykkellaget. Selskapet Eckes-Granini dekker prosjektets sentrale kostnader via sine tre merkevarer, Rynkeby, God Morgon og Hohes C. Alle innsamlede midler går til de organisasjonene som Team Rynkeby samarbeider med, i Norge går midlene til Barnekreftforeningen.

Om W Initiative

W Initiative er en veldedig stiftelse som ble opprettet i 2021. Gustav Magnar Witzøe er initiativtaker og styreleder i stiftelsen som har et grunnbeløp på 100 millioner kroner. Hvert år vil stiftelsens styre vurdere hvilke prosjekter som best bidrar til stiftelsens formål, og dermed hvilke som får støtte. Så langt har W Initiative støttet Right to Play med to millioner kroner til prosjektet iWASH for å bedre vann- og sanitærforhold for barn i tre distrikter i Uganda og TV-aksjonen 2021 med 550.000 kroner til Plan International Norges arbeid mot barneekteskap. Stiftelsens prosjekter kan være både i og utenfor Norge, men er forankret i noen av FNs sentrale bærekraftsmål, om kompetanse, bedre helse, og likere muligheter.

Kontakter

Bilder

Team Rynkeby på vei til Paris.
Team Rynkeby på vei til Paris.
Last ned bilde
Team Rynkeby på vei til Paris.
Team Rynkeby på vei til Paris.
Last ned bilde
Styreleder Gustav Magnar Witzøe og daglig leder Eirik Bøe Sletten i W Initiative.
Styreleder Gustav Magnar Witzøe og daglig leder Eirik Bøe Sletten i W Initiative.
Last ned bilde
Sveinung Nilsen, teamkaptein for Rynkeby Vestland.
Sveinung Nilsen, teamkaptein for Rynkeby Vestland.
Last ned bilde

Lenker

Om The W Initiative

The W Initiative
Postboks 3003 Rema 1000 Ladetorget ​
7441 Trondheim

http://www.w-initiative.com

The W Initiative er en humanitær stiftelse som skal bidra til økt livskvalitet for barn og unge. Dette skal vi gjøre ved å støtte prosjekter som styrker barns kompetanse, bedrer barns helse og gir likere muligheter.

Følg pressemeldinger fra The W Initiative

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra The W Initiative på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra The W Initiative