FINN.no

FINN kårer årets brukt-julegave

Del

Det norske folk har tre klare favoritter  - men én ting topper listen.

Vi spurte over 1000 peroner om hva de kunne tenke seg å gi i brukt julegave i årets juleundersøkelse. Lego, skiutstyr og klokke kom på pallen.
Vi spurte over 1000 peroner om hva de kunne tenke seg å gi i brukt julegave i årets juleundersøkelse. Lego, skiutstyr og klokke kom på pallen.

2,6 millioner nordmenn oppgir at den nåværende økonomiske situasjonen vil påvirke årets julegavehandel*. Av disse sier 4 av 10 at de planlegger å kjøpe rimeligere julegaver i år. På FINN finner du et bredt utvalg på bruktmarkedet av alt fra klær og leker til interiør og friluftsutstyr til en mye bedre pris. For å kåre årets brukte julegave tok vi utgangspunkt i mest brukte søkeord i flere kategorier som de spurte kunne stemme på i årets juleundersøkelse**.

- Det som ble stemt frem som den mest populære brukte julegaven i år ble skiutstyr! Hele 17 prosent av de spurte oppgir at de vil kjøpe brukt skiutstyr som julegave, dersom de velger å kjøpe noe brukt. Dette inkluderer ulike typer langrennski, alpinski og snowboard, forteller FINNs bruktekspert og leder på Torget, Kathrine Opshaug Bakke. 

Skiutstyr er en populær vare for barn og ungdom, men det er også utstyr som må byttes ofte da de vokser ut av det. Det smarteste man kan gjøre da, er å kjøpe brukt utstyr til en mye billigere penge - og akkurat nå ligger det hele 35 000 annonser ute i kategorien skisport.

Se utvalget her:

Langrenn

Alpint

Snowboard

Like bak skiutstyr, så finner vi bruktfavoritten blant småbarnsforeldre, som er Lego. Akkurat nå finnes det over 19 000 annonser for brukt Lego på FINN.

Se utvalget her:

Lego

- Lego er en perfekt gjenbruks-leke da det er laget i slitesterkt materiale som gjør at det varer i mange år. Mens skiutstyr er populært blant familier med større barn, er det Lego som er en klar favoritt på FINN hos småbarnsforeldre, forteller brukteksperten.

null
Bruktekspert og leder i FINN torget

Funn fra årets juleundersøkelse:

  • 17%  kunne tenke seg å kjøpe  skiutstyr fra FINN i julegave i år. (780.000 personer) 

Det er særlig 40-åringene og de med barn i alderen 7-16 år som svarer dette.

  • 12% kunne tenke seg å kjøpe Lego fra FINN i julegave i år. 

Det er særlig kvinner, aldersgruppen 30-39 år og de med barn i alderen 0-2 år og 4-6 år som kan tenke seg å gi Lego kjøpt gjennom FINN.

  • 8% kunne tenke eg å kjøpe en brukt klokke fra Finn.no i julegave i år.

Nøkkelord

Kontakter

Om FINN

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Har du spørsmål om data, tall eller innsikt fra FINN? Send en henvendelse til presse@finn.no (i helger og ferier er det dessverre ikke sikkert vi rekker å besvare alle henvendelser). 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye