MatPrat

Kvinner skal bake og pynte i jula, menn skal slappe av

Del

Det er tydelige kjønnsforskjeller på hva kvinner og menn gleder seg mest til i jula. Kvinner skal pynte hjemmet og bake med barna, menn skal slappe av. 

Foto: matprat.no
Foto: matprat.no

I MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion, svarer 31 % av mennene at de gleder seg mest til ferie og avkobling, mens kun 18 % av kvinnene svarer det samme. Derimot er det dobbelt så mange kvinner (47 %) som menn (23 %) som svarer at de gleder seg mest til julepynt og tradisjoner rundt dette.

Når det gjelder baking, er det også en tydelig kjønnsforskjell. 18 % av kvinnene gleder seg mest til å bake med barna, mens kun 8 % av mennene oppgir dette.  

– Det ligger mye jobb i å lage det koselig i jula. Dette vil jeg tro de fleste kvinner er klar over, og at de derfor i mindre grad enn menn ser på juletiden som ferie og avkobling. Det er også i hovedsak kvinnene som gleder seg til å bake med barna. Undersøkelsen viser at juleforberedelser fortsatt er ganske kjønnsdelt, sier Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat.  

Mat langt viktigere enn julepresanger 

Det er ganske likt mellom kjønnene når det gjelder å glede seg mest til tid sammen med familie og venner, 61 % menn og 58 % kvinner svarer dette.  

Flere menn enn kvinner svarer at de gleder seg mest til mat og drikke: 59 % av menn og 46 % av kvinner oppgir å glede seg mest til god mat og drikke. 

Julepresanger kommer langt ned på lista over det folk gleder seg mest til jul, og er likt for begge kjønn: bare 8 % oppgir at julepresanger er det de gleder seg mest til i jula.  

– Det alle gleder seg mest til (både kvinner og menn) med julefeiringen, er tid sammen med familie og venner. 61 % av mennene og 58 % av kvinnene svarer at dette er det de gleder seg mest til. Julepresanger derimot, kommer relativt langt ned på listen over hva man gleder seg mest til; kun 8 % av kvinner og menn svarer at dette er det de gleder seg mest til, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat. 

Nesten dobbelt så mange kvinner som menn svarer at de gleder seg mest til julemusikk og julefilmer. 41 % av kvinnene svarer at de gleder seg mest til dette, mens kun 22 % av mennene gleder seg mest til dette.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat. Foto: matprat.no
– Det ligger mye jobb i å lage det koselig i jula. Dette vil jeg tro de fleste kvinner er klar over, og at de derfor i mindre grad enn menn ser på juletiden som ferie og avkobling. Det er også i hovedsak kvinnene som gleder seg til å bake med barna. Undersøkelsen viser at juleforberedelser fortsatt er ganske kjønnsdelt, sier Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat. Foto: matprat.no
Last ned bilde
Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat. Foto: matprat.no
– Det alle gleder seg mest til (både kvinner og menn) med julefeiringen, er tid sammen med familie og venner. Julepresanger derimot, kommer relativt langt ned på listen over hva man gleder seg mest til; kun 8% av kvinner og menn svarer at dette er det de gleder seg mest til, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat. Foto: matprat.no
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye