Humana omsorg og assistanse

Selsbakk – en barnevernsavdeling med mye sjel i veggene

Del

Bak de varme veggene på barnevernsavdelingen Selsbakk i Trondheim skjuler det seg mer enn bare en arbeidsplass – det er en avdeling med historie og hjerte. Personalgruppen der er en sammensveiset gjeng, og med en slik harmonisk stemning blir det ikke bare et sted å jobbe og bo, men et sted der alle virkelig føler seg hjemme, inkludert ungdommene.

Personalgruppen på Selsbakk er en sammensveiset gjeng.
Personalgruppen på Selsbakk er en sammensveiset gjeng. Humana omsorg og assistanse

–Selsbakk er en avdeling med mye sjel i veggene, forklarer avdelingsleder Ane Viborg. Ungdommer har bodd der i over to tiår, også før Humana omsorg og assistanses tid, under Våre Hjem. Flere som kommer på besøk på Selsbakk, også ungdommer som flytter inn, kommenterer at de blir overrasket over husets utforming, og at det fremstår koselig uten hvite, sterile vegger og overflater. Vi som jobber på Selsbakk kaller det bare hytta - nettopp på grunn av husets panelvegger, utseende og stil, sier Ane.

Samholdet blant medarbeiderne et kjerneelement

Hun understreker samholdet blant de ansatte som en nøkkelfaktor for trivsel og suksess på avdelingen. –Vi på Selsbakk er heldige som har ansatte som har jobbet sammen i mange år. Jeg begynte selv på Selsbakk som miljøterapeut for snart fem år siden, og det er derfor litt ekstra artig å jobbe med mange av de samme ansatte som da jeg hadde min første vakt, sier Ane. At det er lite utskifting i gruppen, bidrar til det gode samarbeidet – og dette reflekteres også i resultatene av den årlige WeYouMe-undersøkelsen. Avdeling Selsbakk kan smykke seg med at de alltid scorer høyt på trivsel – og de er sikre på at dette smitter over på ungdommene som bor der.

Ledergruppebesøk styrket bånd

Avdelingsleder Ane deler også erfaringer fra ledergruppens besøk tidligere i høst. –Det er alltid koselig å få besøk, spesielt av ledergruppen, sier hun. Hun poengterer at det blir ekstra hyggelig å kunne møtes fysisk når kommunikasjonen ellers foregår på Teams. —Selv om tiden er begrenset under slike besøk, gir det en verdifull mulighet til å styrke båndene og vise frem en dyktig avdeling. Når man i tillegg har ungdommer som synes slike besøk er stas, og ønsker å by på seg selv og fortelle, er det ekstra fint, sier Ane.

Utfordringer møtes med samarbeid

Når det gjelder utfordringer er Ane åpen om ulike relasjoner mellom ansatte og ungdommer. –Noen ungdommer forholder seg bedre til, eller hører mer på, enkelte ansatte, sier hun. I slike tilfeller understreker hun betydningen av å støtte hverandre, slik at ansatte opprettholder motivasjonen. –Vi jobber med å støtte hverandre slik at den ansatte som ikke står like høyt i kurs hos ungdommen, ikke skal miste motet. Som leder veileder jeg ansatte gjennom utfordrende situasjoner og vektlegger betydningen av å bruke tid for å bygge tillit hos sårbare ungdommer, forklarer hun.

Aktiviteter som speiler fellesskapet

Varierte aktiviteter gir liv til avdelingen, og personalet er en sammensatt gruppe med ulike interesser og egenskaper. Gjennom aktiviteter som trening, fotball, matlaging, baking og filmkvelder, skaper de et levende fellesskap. —Personalet bruker sine varierte interesser til å planlegge aktiviteter i tråd med ungdommenes ønsker og behov. Likevel er det ingen hemmelighet at ting ikke alltid går etter planen i institusjonsverdenen, forteller Ane. Da er det viktig at personalgruppa samarbeider godt, slik de gjør på Selsbakk, slik at man kan håndtere endringer i planene og tilpasse aktivitetene til situasjonen.

Stolt over "Selsbakk-gjengen"

Avslutningsvis uttrykker Ane stolthet over teamet sitt. —Det føles alltid godt å komme på jobb, noe jeg ikke tar for gitt. Jeg er stolt av «Selsbakk-gjengen» min, sier hun.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Avdelingsleder Ane Viborg
Avdelingsleder Ane Viborg
Last ned bilde
Varm og hyggelig stue på avdeling Selsbakk
Varm og hyggelig stue på avdeling Selsbakk
Last ned bilde
Fasade avdeling Selsbakk
Fasade avdeling Selsbakk
Last ned bilde
Fasade avdeling Selsbakk
Fasade avdeling Selsbakk
Last ned bilde
Spisestue på avdeling Selsbakk
Spisestue på avdeling Selsbakk
Last ned bilde

Lenker

Humana omsorg og assistanse er et av Norges ledende omsorgsforetak. Vi finnes for å leve opp til vår visjon om at alle mennesker har rett til et godt liv. Våre virkeområder er barnevern, brukerstyrt personlig assistanse (BPA), familiehjem, helse og omsorg og psykisk helse. Vår ambisjon er å være det selvsagte valget for våre kunder og brukere, som har fokus på kvalitet og som ønsker rett tiltak til rett tid. Vi er fleksible og leverer kvalitet i alle ledd.

Følg pressemeldinger fra Humana omsorg og assistanse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Humana omsorg og assistanse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Humana omsorg og assistanse

En økende tendens til at barn selger seksualiserte bilder og videoer av seg selv24.8.2021 12:24:54 CEST | Pressemelding

Mer enn én av ti ungdommer har delt et nakenbilde, og Medietilsynets undersøkelse fra 2020 viser at om lag 1,5 % av ungdom i alderen 13–18 år har fått betalt for å sende nakenbilde-selfie. - De unge trenger kunnskap om hva som skjer og vi voksne på å gi dem verktøy for å håndtere det, sier Tone Gulsvik, politioverbetjent i Kripos som jobber med forebygging av seksuelle overgrep på internett.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom