Grappa Musikkforlag AS

Paal Flaata aktuell med ny juleplate i dag!

Del

"I Heard The Christmas Bells on Christmas Day" er ute i dag og fortsetter, om ikke topper, det tidløse og vakre han startet på hans forrige juleplate fra 2006.

Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal

LYTT HER

For Paal Flaatas vedkommende er deler av november og hele desember frem til lille julaften synonymt med å være på turné, også i år når han skal presentere de nye sangene, selvsagt i selskap med noen sanger fra Christmas Island.

– Det er travelt, men også noe jeg ser frem til. Romjula er selve kosen for meg.

Det er gått 17 år siden Paal ga ut Christmas Island, men det pinlig korrekte er at Paal Flaata faktisk har gitt ut en og en tredjedels juleplate tidligere. I 2017 ga han ut I Wish Every Day Could Be Like Christmas sammen med Vidar Busk og den dypt savnede Stephen Ackles. Her byttet de tre vennene på å stå foran mikrofonen for å synge rockeklassikere gjort kjent av Elvis Presley.

- Jeg er veldig glad i julesanger, og jeg tenker på mange måter på julemusikk som på countrymusikk, i den forstand at det er en stor sjanger. Derfor er det naturlig for meg å gjøre Elvis-låter også. "Christmas Island" er også en mer moderne plate enn "I Heard The Bells On Christmas Day". Nå synes jeg det var deilig å lage en plate som låter så utrolig gammeldags, det ga mening å gjøre noe helt annet. Som oppfølgerplate er jeg veldig fornøyd med denne, det er to forskjellige varianter. Så er det sånn at hvis man driver med gospel og salmer og ting om hverandre, er julemusikken inni mye av alt dette. Det er en periode i året hvor man surrer med det, det blir litt kos midt på vinteren.

At den nye platen er sterkt preget av religiøse julesanger har først og fremst å gjøre med at de var vanskelige å komme utenom i jakten på det rette materialet. Flaata og Grini ville gjerne gå til sanger med litt samme funksjon og form som vuggeviser, og derfor kan vi nå høre stemningsfulle tolkninger av den østerrikske julesangen «Still, Still, Still» og tidløse klassikere som «Away In A Manger» og «Auld Lang Syne».

De måtte legge inn én countryklassiker også, Willie Nelsons «Pretty Paper».

 Det er også en liten hjørnestein, en av de første jeg kom på som befinner seg i et landskap jeg kjenner godt. Vi var litt i tvil fordi den er utafor alt det andre, men det er kult med en annen farge midt inni der. Det var også en utfordring for meg å prøve å synge like høyt som Roy Orbison, så det var betryggende for meg sjøl at jeg ikke måtte gå lenger ned.

Etter ti plater og mer enn 20 år hvor Paal Flaata har samarbeidet med Gøran Grini, klarer han ikke helt se for seg at det skal ta slutt.

– Jeg kunne nok klart meg fint med noen andre, men jeg har ikke noe lyst til å klare meg uten Gøran. Det har blitt sterkere og sterkere opp gjennom åra, særlig de siste ti, så nei. Gøran blir bare bedre og bedre, så det er ham og meg, sier Flaata.

Det er bred enighet blant musikkelskere i det ganske land om at Paal Flaatas Christmas Island er en av de få, virkelig feilfrie norskproduserte juleplatene der ute. Den er i storfint selskap med Rosa frå Betlehem og It’s Snowing On My Piano og muligens noen få til, men svært få kan måle seg med Flaatas fløyelsmyke omgang med julens klassikere. Med det nye albumet I Heard The Bells On Christmas Day gjentar han suksessen, for ikke å si topper den. 

null
Foto: Nikolai Mørck

Årets juleturné:

18. november - Arendal Kulturhus, kvartett

24. november - Malnes Kirke, Vesterålen, trio

25. november - Myre Kirke, Vesterålen, trio

26. november - Hadsel Kirke, Vesterålen, trio

1. desember - Vålerenga Kirke, kvartett

7. desember - Lillestrøm Kulturpub, trio

8. desember - Kulturbruket, Harestua, duo/trio

9. desember - Tunet, Jessheim, duo/trio

10. desember - Kolben Kulturhus 

11. desember - Halden, duo

12. desember - Halden, duo

14. desember - Kristiansand, trio

15. desember - Union Scene, duo/trio

16. desember - Ibsenhuset, kvartett

18. desember - Herr Nilsen, trio

19. desember - Herr Nilsen, trio

20. desember - Herr Nilsen, trio

21. desember - Festiviteten, Hamar, trio 

22. desember - Kilebygda Kirke, kvartett 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Coveret er malt av Flaata sin 10 år gamle datter.
Coveret er malt av Flaata sin 10 år gamle datter.
Last ned bilde
Foto: Nikolai Mørck
Foto: Nikolai Mørck
Last ned bilde
Foto: Nikolai Mørck
Foto: Nikolai Mørck
Last ned bilde
Foto: Nikolai Mørck
Foto: Nikolai Mørck
Last ned bilde
Foto: Nikolai Mørck
Foto: Nikolai Mørck
Last ned bilde
Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal
Last ned bilde
Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal
Last ned bilde
Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal
Last ned bilde
Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad vender tilbake til røtene sine med eit banebrytande folkemusikalbum og bok ho har kalla «Breim»1.12.2023 10:41:26 CET | Pressemelding

Sigrid Moldestad, den anerkjende norske artisten og låtskrivaren, tek eit djupt dykk inn i hjartet av sin kulturarv med sitt komande album «Breim». Etter seks suksessfulle soloalbum som i hovudsak har vore skapt av eigne songar og tekstar, utforskar Moldestad no si rolle som tradisjonsmusikar og leverer eit personleg album som hentar inspirasjon frå røtene.

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom