Oda

Oda og Mathem fusjonerer: Blir Nordens største matbutikk på nett

Del

Oda, Norges største matbutikk på nett, har inngått avtale om å fusjonere med sin svenske motpart Mathem. Sammen vil de bli markedsledende i Norden med en samlet omsetning på over fem milliarder NOK.

Oda og Mathem fusjonerer. Konsernsjef i Oda, Karl Munthe-Kaas og CEO i Mathem, Johan Lagercrantz
Oda og Mathem fusjonerer. Konsernsjef i Oda, Karl Munthe-Kaas og CEO i Mathem, Johan Lagercrantz Elin Dahlstedt/Mathem

Siden Mathem startet opp i Sverige i 2006, og Oda i Norge i 2013, har de to selskapene vært ledende utfordrere til tradisjonell butikkbasert dagligvarehandel. Odas egenutviklede logistikk - og teknologiplattform er verdensledende innen operasjonell effektivitet. Sammen med Mathems sterke markedsposisjon og bransjeerfaring vil de nå danne en enda mer konkurransedyktig aktør på det nordiske markedet. Det sammenslåtte selskapet vil få betydelige stordriftsfordeler som kundene vil nyte godt av.

– Denne fusjonen er en “game changer” for dagligvarehandel på nett. Vi ser frem til å slå oss sammen med Mathem og ta et nytt skritt på reisen mot å bli Europas beste matbutikk på nett. Dette vil bidra til å sette nye standarder for effektivitet, kvalitet og ikke minst kundeopplevelse, sier Karl Munthe-Kaas, konsernsjef i Oda.

Det sammenslåtte selskapet skal hete Oda, men Mathem vil fortsette å operere under sitt veletablerte varemerke i Sverige. Mathem går imidlertid over til å bruke Odas logistikk - og teknologiplattform, noe som vil bidra til økt effektivitet. Dette vil bidra til å gjøre Mathem lønnsomt, slik Oda Norge er i dag.

– Mathem har kommet et langt stykke på vei, men vi jakter fortsatt på lønnsomhet i et makroøkonomisk utfordrende marked. Denne sammenslåingen innebærer at vi kan skalere raskere, og øke effektiviteten ytterligere takket være Odas verdensledende logistikk - og distribusjonsplattform. Nå kan vi tilby kundene våre en enda bedre tjeneste, og det vil de merke både på pris og kvalitet, sier Johan Lagercrantz, administrerende direktør i Mathem.

Johan Lagercrantz vil fortsette å lede Mathem i Sverige, sammen med André Knüppel som sendes over til Sverige fra Oda. Karl Munthe-Kaas vil fortsette å være konsernsjef. Oda og Mathem har allerede felles eiere i Kinnevik og Verdane, som sammen med Axfood og Summa Equity blir det nye selskapets største aksjonærer.

Kontakter

Bilder

Oda og Mathem fusjonerer. Konsernsjef i Oda, Karl Munthe-Kaas og CEO i Mathem, Johan Lagercrantz
Oda og Mathem fusjonerer. Konsernsjef i Oda, Karl Munthe-Kaas og CEO i Mathem, Johan Lagercrantz
Last ned bilde

Om Oda

Oda er Norges største matbutikk på nett. Oda tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter lever på døra.

Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere. Nå er Oda det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

Følg pressemeldinger fra Oda

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oda på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oda

Oda styrker fokus på Norge og Sverige og nedbemanner 150 i Oda Group Services4.6.2024 10:46:00 CEST | Pressemelding

Oda har mål om å nå lønnsomhet i både det norske og svenske markedet i løpet av 2025. Fremover ønsker selskapet å styrke fokus på det norske og svenske markedet og utsetter derfor videre internasjonal ekspansjon. I den forbindelse har selskapet varslet på et allmøte i dag at 150 ansatte vil bli nedbemannet i Oda Group Service, og at den svenske, norske og globale lederguppen vil bli slått sammen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye