Hedersdryss over brobygger i kjøttbransjen
Stiftelsen Norsk Mats hederspris går til avtroppende administrerende direktør i Animalia, Tor Arne Ruud. - En brobygger mellom alle kjøttslag og en brobygger i hele kjøttbransjen, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sunqvist.
![Tor Arne Ruud mottok Stiftelsen Norsk Mats hederspris under NM i kjøttprodukter. F.v. adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist og adm. dir. i Animalia Tor Arne Ruud.](/data/images/public/9442021/18022092/dd7a2ef4-740a-4e1b-acd3-c0e3478e8ec1-w_720.jpg)
- I en bransje preget av sterke meninger og tradisjoner har Tor Arne Ruud utmerket seg som en brobygger. Med fokus på samarbeid og faglig grundighet har Ruud spilt en nøkkelrolle i å forene ulike deler av kjøttbransjen, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.
- Med over fire tiår i bransjen, har Ruud arbeidet til det beste for fellesskapet i kjøttbransjen. Fra sine tidlige dager som konsulent i Norges kjøtt- og fleskesentral, til sin nåværende rolle som respektert leder i Animalia, har Ruud demonstrert en sjelden evne til å balansere ulike interesser og fagmiljøer med sin kunnskap og integritet, avslutter Sundqvist.
Ruud kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere. Når han blir spurt om å trekke fram noen høydepunkter, nevner han spesielt forsknings- og utviklingsarbeidet som er gjort for å beskytte og dokumentere den unike kvaliteten til Fenalår fra Norge.
Om hedersprisen
Stiftelsen Norsk Mats hederspris er en pris som deles ut av Stiftelsen Norsk Mat til en virksomhet, person eller aktør i kjøttbransjen som har utmerket seg på en helt spesiell måte. I år ble hedersprisen delt ut for 10. gang under NM i kjøttprodukter på Oslo Event Hub.
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
!["Brobyggeren" Tor Arne Ruud mottar Stiftelsen Norsk Mats hederspris for lang og tro tjeneste i bransjen. Foto: John T. Pedersen](/data/images/public/9442021/18022092/27c6fd1d-15fa-4275-be4d-1ed9912654b8-w_240.jpg)
![Adm. dir i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist overrasket avtroppende adm. dir. i Animalia Tor Arne Ruud med Stiftelsen Norsk Mats hederspris under NM i kjøttprodukter. Foto: John T. Pedersen](/data/images/public/9442021/18022092/f735782c-78e7-42ac-b4d9-88b2362ef5af-w_240.jpg)
Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Lofotens unike lammekjøtt får internasjonal geografisk beskyttelse2.7.2024 22:01:16 CEST | Pressemelding
"Denne milepælen markerer en ny æra for Lofotlam og setter Lofoten på kartet som en leverandør av lammekjøtt i verdensklasse til det europeiske markedet. Gratulerer til alle involverte! ", sier adm.dir Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.
Fjellam frå Ryfylke fikk prestisjefylt og historisk anerkjenning27.6.2024 11:18:03 CEST | Pressemelding
"Dette er ein historisk milepæl! Eg er stolt over å kunngjere at Fjellam frå Ryfylke no har status som Beskytta geografisk nemning. Det er første gong eit produkt frå Ryfylke får denne anerkjenninga", sa landbruks- og matminister Pollestad under opninga av Gladmatfestivalen i Stavanger.
Lokalmat med en smak av norsk natur og skog17.6.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding
«Her er det alt på plass - farge, lukt, konsistens og ikke minst – smak! Disse bærproduktene smaker virkelig av norsk natur og skog», sa statsforvalter Knut Storberget under tildelingen av Spesialitet til Ebbas Matgleder på Statens Hus på fredag 14. juni.
Hederspris til institusjon på Torshov15.5.2024 13:05:51 CEST | Pressemelding
- Med 120 år på baken og et omdømme de fleste i kjøttbransjen kan misunne, går årets hederspris til pølsemakermester Alf Strøm-Larsen AS fra Torshov i Oslo, sa adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Stiftelsen Norsk Mats hederspris på Ambassaden i Oslo.
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom