Artistorganisasjonen GramArt

Stjerneskuddet ARY fikk Bendiksenprisen

Del
Det var stjerneskuddet ARY som til slutt stakk av med Bendiksenprisen, artistenes egen pris. Prisen er på 100.000 kroner, en flott vinylplate med juryens begrunnelse og masse heder og ære.
Ary med Bendiksendiplomet 2023. Foto: Tord Litleskare
Ary med Bendiksendiplomet 2023. Foto: Tord Litleskare

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery og representanter fra GramArt – artistenes egen organisasjon – overrasket ARY på utestedet Blå i Oslo for å overrekke diplomet, holde tale og lese juryens begrunnelse.

– Jeg ble litt perpleks

ARY, som egentlig heter Ariadne Loinsworth Jenssen, ble lokket inn på Blå i Oslo av manageren sin. Der inne ventet kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery. Hun holdt en tale og leste juryens begrunnelse for ARY, som var tydelig rørt.

– Det er aldri noen som har strukket seg så langt for å overraske meg. Jeg trodde vi bare skulle ta en øl på Blå, men så sto kulturministeren her for å holde tale. Jeg ble litt perpleks, sier ARY.

På spørsmål om hva de hundre tusen kronene skal gå til, svarer hun at de skal gå til å overleve.

Men nå som du produserer og lager alt selv, skal vel noe gå til å lage musikk også?

– Ja, men det er jo jeg som lager musikken, så da må jeg jo holde meg i live.

– ­Er det noe hun har, så er det talent 

– Det er så utrolig fortjent at ARY får denne prisen. Hun er helt unik og har en stayerevne som jeg virkelig beundrer. Også er jo dette en talentpris, og er det noe hun har, så er det talent, sier Tatiana Palanca, juryleder og styremedlem i GramArt.

 I år kom det 150 ulike forslag til hvem som fortjener Arne Bendiksens Talentpris. 

– Det har vært en takknemlig jobb å velge ut kandidater til Bendiksenprisen i år. Med så mange nominerte får jeg innblikk i en norsk musikkflora som har så mye fantastisk, bra musikk. Publikum og musikkelskere må bare komme seg ut å lytte og danse, avslutter Palanca.

Begeistret kulturminister delte ut prisen

 Musikk er en så viktig del av våre liv. Den er lydspor i hverdagen, og er med oss når vi føler på kjærlighet og sorg, sinne og glede. Derfor er jeg så glad for å få løfte fram en av alle våre talenter innenfor popmusikken. Gratulerer til fantastiske ARY med Bendiksenprisen 2023! sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Juryens begrunnelse

Årets mottager av Bendiksenprisen er en unik stayer i den norske musikkbransjen. I en situasjon der andre kanskje hadde lagt artistkarrieren på hylla, tok hun full regi på eget liv og egen karriere og gjorde et uforglemmelig comeback. Ved å ta erfaringene fra eget liv og løfte de opp og frem på en måte som skaper gjenkjennelse og bevegelse hos lytterne, har hun etablert seg som en viktig stemme med et fengende lydbilde.

Og selv om vi beundrer Fugl Fønix-historien i bakgrunnen, la det ikke være tvil – det er musikken sin hun får pris for. Et friskt pust innenfor elektronisk musikk, som tross tydelige inspirasjonskilder har sitt helt eget preg, en ekthet og en kjerne trygt fundamentert i det beste vi har av pop. Hun er nådeløs i sitt musikalske uttrykk og uimotståelig i det gjennomtenkte kunstneriske imaget hun har bygget opp. Det er ingen tvil om at hun kan legge verden for sine føtter.

Det er en glede å overrekke Arne Bendiksens Talentpris for 2023 til Ary.

De andre nominerte var:

Beharie (Spotify)
Cezinando (Spotify)
SKAAR (Spotify)
Tøyen Holding (Spotify)

 

Juryen har bestått av: 

Tatiana Palanca, juryleder og styremedlem i GramArt, Miss Tati (Spotify)
Bård Linga, Bokassa (Spotify)
Sofie Tollefsbøl (FIEH)
Eivind Øygarden, Ivan Ave (Spotify)
Merete Pascual (Billie Van)


Om Bendiksenprisen
 

Arne Bendiksens talentpris er en gave fra Kultur- og likestillingsdepartementet til norske artister, og formålet med prisen er å bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk. Prisen administreres og deles ut av GramArt – organisasjonen for næringsdrivende artister og musikere. Prisen er på 100.000 kroner og deles ut for 14. gang i 2023. 

Prisen er oppkalt etter Arne Bendiksen, nestor i norsk popmusikk. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk som sanger, låtskriver og plateprodusent.

Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst én kommersiell utgivelse eller konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre kan nominere kandidater til prisen. En egen jury, med vara i GramArt styre, Tatiana Palanca, som juryleder, har kåret vinneren blant fem nominerte.

Tidligere vinnere er Fieh (2022), Bokassa (2021), Emilie Nicolas (2020), Ivan Ave (2019), Ola Kvernberg (2018), Honningbarna (2017), Bow to Each Other (2016), Spidergawd (2015), Highasakite (2014), Monica Heldal (2013), Stein Torleif Bjella (2012), Ida Jenshus (2011) og Karpe (2010).

Nøkkelord

Kontakter

Pressehenvendelser:


Lasse W. Fosshaug
Kommunikasjonssjef GramArt
E-post: lasse@gramart.no
Telefon: 916 06 355


Marthe Vee
Manager Little Big Sister
E-post: marthe@littlebigsister.com
Telefon: 909 46 689‬

Bilder

Ary med Bendiksendiplomet 2023. Foto: Tord Litleskare
Ary med Bendiksendiplomet 2023. Foto: Tord Litleskare
Last ned bilde
Ary vant Bendiksenprisen 2023. Foto: Ole Martin Halvorsen
Ary vant Bendiksenprisen 2023. Foto: Ole Martin Halvorsen
Last ned bilde
Det ble Ary som vant Bendiksenprisen 2023. Foto: Ole Martin Halvorsen
Det ble Ary som vant Bendiksenprisen 2023. Foto: Ole Martin Halvorsen
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Artistorganisasjonen GramArt

Artistorganisasjonen GramArt
Artistorganisasjonen GramArt
St. Olavsgate 28
0166 Oslo

https://www.gramart.no/

GramArt er den norske interesseorganisasjonen for næringsdrivende artister og musikere. Vi snakker artistenes sak og jobber kontinuerlig for at de skal ha best mulig vilkår. Styret består av artister, med Ivar Peersen fra metallbandet Enslaved som styreleder. Øvrige styremedlemmer er Anne Lise Frøkedal, Marit Larsen, Monika Ifejilika og Daniel Nordgård.

Følg pressemeldinger fra Artistorganisasjonen GramArt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Artistorganisasjonen GramArt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Artistorganisasjonen GramArt