Stiftelsen Norsk Mat

Norges mest kjente merkeordning utvides med norsk vilt

Del

Vi er utrolig stolte over at Nyt Norge fortsatt er den meste kjente merkeordningen for mat når vi spør norske forbrukere. For første gang vil ordningen også omfatte norsk vilt – et naturprodukt i ordets rette forstand, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under NM i kjøttprodukter.

Elgsalami fra Inderøy Slakteri blir det første viltproduktet som merkes med Nyt Norge. F.v. Daglig leder i Inderøy Slakteri Håvard Gausen og adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.
Elgsalami fra Inderøy Slakteri blir det første viltproduktet som merkes med Nyt Norge. F.v. Daglig leder i Inderøy Slakteri Håvard Gausen og adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist. Foto: John T. Pedersen

Norges mest kjente merkeordning 

En forbrukerundersøkelse utført av Mediacom Insight for Stiftelsen Norsk Mat i oktober, viser at Norges opprinnelsesmerkeordning, Nyt Norge, er den mest kjente merkeordningen for mat og drikke i Norge med en forbrukerkjennskap på 94 %.

- Vi er utrolig stolte over at Nyt Norge fortsetter å holde sin posisjon høyt oppe i bevisstheten til norske forbrukere. Merket gir ikke bare en garanti for norsk opprinnelse. Ved å velge produkter merket med Nyt Norge bidrar du til økt norsk selvforsyning,  arbeidsplasser og landbruk over hele landet og du får trygg norsk mat på kjøpet, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist. 

Utvider med viltkjøtt

For første gang vil merkeordningen Nyt Norge også omfatte norsk vilt – et produkt av norsk natur. Dette viltet er felt, nedskjært og pakket i Norge, og er så norsk som det kan få blitt. Det var på høy tid at vi fikk Nyt Norge-merket på viltkjøtt, sier Sundqvist. 

Elgsalami fra Inderøya først ut

Inderøy Slakteri, kjent for sin faglige dyktighet og innovasjon i matbransjen, blir de første til å bære Nyt Norge-merket på et viltprodukt. Produktet som er først ut med Nyt Norge-merking er Inderøy Slakteri sin elgsalami. - Vi er svært glade for at dette har kommet på plass. Det handler om å nå forbrukeren med et budskap om råvarens opprinnelse, mattrygghet og ryddige forhold med "ett blikk". Vi tror dette blir enda viktigere for morgendagens forbruker og at Nyt Norge har en viktig rolle, sier daglig leder Håvard Gausen i Inderøy Slakteri. 

- Vi brenner for norske spekemattradisjoner og der er det alltid brukt mye viltkjøtt. Vi håper flere produsenter henger seg på med sine viltprodukter slik at Nyt Norge kan være med å fronte norsk viltkjøtt, avslutter Gausen. 

Om Nyt Norge

Nyt Norge er det offisielle opprinnelsemerket for norsk mat, drikke, blomster og planter. Merkeordningen skal gjøre det enkelt for forbrukerne å velge norske matprodukter i butikken. Nyt Norge garanterer:

  • At råvarene er norske
  • At bonden har fulgt strenge norske regler og kan dokumentere det
  • At maten er produsert og pakket i Norge

Kontakter

Bilder

Elgsalami fra Inderøy Slakteri merkes høytidelig med Nyt Norge under NM i kjøtt. F.v. Daglig leder i Inderøy Slakteri Håvard Gausen og adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist. Foto: John T. Pedersen
Elgsalami fra Inderøy Slakteri merkes høytidelig med Nyt Norge under NM i kjøtt. F.v. Daglig leder i Inderøy Slakteri Håvard Gausen og adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist. Foto: John T. Pedersen
Last ned bilde
Nyt Norge er Norges mest kjente merkeordning for mat med 94% forbrukerkjennskap kunne adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat fortelle under NM i kjøttprodukter. Foto: John T. Pedersen
Nyt Norge er Norges mest kjente merkeordning for mat med 94% forbrukerkjennskap kunne adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat fortelle under NM i kjøttprodukter. Foto: John T. Pedersen
Last ned bilde

Om oss

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom