Grappa Musikkforlag AS

Maj Britt Andersen, Lars Saabye Christensen og Geir Holmsen slipper avsluttende kapittel i KORK-trilogien og deres unike samarbeid 17.november - singel ute i dag!

Del

Singelen "Desembers salme" er ute i dag, og gir trøst i tunge tider. 

LYTT HER

Maj Britt Andersen, Lars Saabye Christensen og Geir Holmsen gir ut det etterlengtede siste kapittelet i deres KORK-Trilogi. Etter å ha gitt ut "Et Stille Sted" i 2018 og "Et snev av evig" i 2021, mottok de med god grunn flere spellemannsnominasjoner. Den 17.november kommer "Tredje Sangbok" som avslutter et fantastisk og unikt samarbeid. Med Andersens nydelige stemme og formidlingsevne, Christensen sine formidable språklige bilder og Holmsen sine vidunderlige komposisjoner; er det ingen tvil om at dette samarbeidet går rett inn i historiebøkene. 

Singelen "Desembers salme" er første møtet med det siste kapittelet som er ute i dag!  Den fanger det håpet mange sitter med nå i en turbulent verden. Lars Saabye Christensen forteller om låta: 

- Jeg trengte litt trøst og skrev DESEMBERS SALME. Så sendte jeg teksten til Geir, som satte toner til. Og når Maj Britt til slutt synger den, blir den til en trøst for andre også. Det trengs. Det var godt endelig å kunne bruke store ord for å si noe ganske enkelt.

"Tredje Sangbok" er et selvstendig verk, som bærer med seg klangen fra de to første utgivelsene. De tidligere kapitlene har allerede gitt lytterne en helt spesiell mulighet til å reflektere, med Christensens eksepsjonelle penn har han skrevet gjenkjennelige og gripende tekster. Det avsluttende kapittelet i trilogien er intet unntak, og denne gangen tar forfatteren tekstene i en dypere retning. 

Komponist Geir Holmsen bruker Kringkastingsorkestret til sitt fulle potensiale, og understreker det tekstlige musikalsk. Holmsen sier: 

- Jeg skriver sanger som skal kunne synges av Maj Britt alene, slik som en salme kan synges. Dette har også vært en grunntanke i «Desembers salme». Her bruker jeg KORK sine store klangflater, med mørke klanger som understreker alvoret i teksten og med lyse klanger som kanskje kan gi oss et håp, sier Geir Holmsen. 

Innspillingen er gjort i Store Studio i NRK, der det også ble holdt konsert for en fullsatt sal. Konserten ble filmet av NRK og sendes på TV i desember. Tor Hammerø fra Nettavisen var tilstede under konserten, og han roser samarbeidet deres og for at de har skapt en helt egen sjanger! Han gir terningkast seks, og skriver: 

- Hver for seg har Andersen, Saabye Christensen og Holmsen - og KORK - mer enn nok av unike kvaliteter å by på. Det betyr ikke nødvendigvis at når de har slått sine putler sammen så ville det føre til noe enda større. Men med "Et stille sted", "Et snev av evig" og nå "Tredje sangbok" på plass, så har det vist seg og forsetter å vise seg at det er akkurat det det har blitt. 

Maj Britt Andersen har en lang karriere bak seg, med musikalske erfaringer innenfor en rekke ulike sjangere. Det var et tilfeldig møte backstage som førte til at disse tre møttes og fant tonen, og derfor bestemte seg for å komme sammen for å skape musikalsk magi. Maj Britt forteller: 

- Mitt samarbeid med Lars og Geir har gitt meg mulighet til å gå inn i et helt nytt univers! Sammen med KORK har vi også fått utviklet sangene våre og kledd dem i en symfonisk drakt. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad vender tilbake til røtene sine med eit banebrytande folkemusikalbum og bok ho har kalla «Breim»1.12.2023 10:41:26 CET | Pressemelding

Sigrid Moldestad, den anerkjende norske artisten og låtskrivaren, tek eit djupt dykk inn i hjartet av sin kulturarv med sitt komande album «Breim». Etter seks suksessfulle soloalbum som i hovudsak har vore skapt av eigne songar og tekstar, utforskar Moldestad no si rolle som tradisjonsmusikar og leverer eit personleg album som hentar inspirasjon frå røtene.

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom