Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Betydelig bedring i bredbåndsdekningen i Innlandet, men fortsatt store forskjeller

Del

Aldri før har så mange hatt tilgang til raskt internett, og i Innlandet har tilgangen økt betydelig det siste året. Likevel gjenstår det fortsatt 11 916 husstander for å nå målet om 100 Mbit/s bredbåndshastighet til alle innen utgangen av 2025, og særlig mangelfullt er det i spredtbygde strøk.

— Totalt sett mangler fortsatt 6,7 prosent av husstandene i Innlandet tilgang til raskt internett. Det er mulig å komme i mål, men det haster å komme med nye tiltak.
Det sier direktør i Nkom, Pål Wien Espen.

Dekningsundersøkelsen for 2023 viser at det i Innlandet nå er 178 000 hjem med tilgang til raskt internett. Det er 23 000 flere sammenlignet med tall fra dekningsundersøkelsen i fjor. Dekningen har det siste året økt med på 6,3 prosentpoeng, fra 87 prosent i 2022 til 93,3 prosent.

– Det er en gledelig økning, særlig i spredtbygde strøk har det vært en god satsing, og økningen her er på hele 12,9 prosentpoeng på bare et år.  Innlandet fylkeskommune har gjennom flere år bidratt med en betydelig fylkeskommunal støtte til bredbåndsutbygging i fylket, sier Espen.

Til tross for økningen, er det fortsatt store forskjeller mellom by og bygd. Mens det i tettbebygde strøk er 98,7 prosent dekning, er dekningen nede i 84,4,6 prosent i spredbygde støk i Innlandet fylke. Det vil si at av de totalt 11 916 husene som mangler dekning i fylket, er 10 549 av disse i spredbygde strøk.

— Innlandet har krevende natur med store områder og mange bor også svært spredt, så det er forståelig at dette er krevende. Samtidig ser vi at det jobbes målrettet med dette i fylket, og vi i Nkom ser frem til å fortsette en god dialog med alle aktørene fremover for at Innlandet skal nå målet om 100 prosent dekning, sier Espen.

Se oversikt over dekningen i alle kommunene i Innlandet fylke under.
Her finner du alle tallene: Bredbåndsdekning - Nkom

 — Det er avgjørende at alle i Norge har internettilgang som gjør det mulig å ta i bruk digitale tjenester. I en tid hvor det blir færre i yrkesaktiv alder og flere som trenger støtte fra det offentlige, må vi lykkes med å ta i bruk ny teknologi og digitale løsninger. Første steg er å gi folk tilgang på raskt internett, sier direktør i Nkom, Pål Wien Espen.  

Regjerningen har som mål at alle skal ha tilgang til raskt internett innen utgangen av 2025.

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneFungerende avdelingsdirektør for Kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

Dokumenter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye