Grappa Musikkforlag AS

Adam Douglas og Ida Jenshus gjør knallsterkt samarbeid med fantastisk julesingel

Del

Deres versjon av Caroline Spence sin "More Than Christmas" er ute i dag!

Foto: Jens Storaker
Foto: Jens Storaker

LYTT HER

Adam Douglas og Ida Jenshus gjør sitt første samarbeid, og var ingen tvil om at det var på tide. To av Norges sterkeste formidlere, og to særegne stemmer som utfyller hverandre blomstrer ekstra på deres julesingel "More Than Christmas".

Sangen er skrevet av den unge, lovende låtskriveren Caroline Spence fra Nashville, og er en vakker americana låt som vektlegger de viktige verdiene i jula. Adam Douglas forteller at det er en låt som gjorde inntrykk på han, og virkelig snakket til hans verdier.  

Hver jul drar norsk-amerikanske Adam Douglas på sin "An American Holiday" turné rundt om i landet, og det kan sies og ha blitt en egen type juletradisjon. Adam vokste opp i Oklahoma, USA og mye av hans inspirasjon kommer herfra - gjennom Howlin´ Wolf og Ray Charles´ flørt med country. Han blander soul, gospel, jazz og roots, og etter at han flyttet til Norge i 2008 har musikken også hentet inspirasjon fra norske fjell og skoger. Konseptet er noe Douglas startet med for seks år siden, og har gitt mange ny juleglede - ikke minst Douglas selv. Han forteller: 

- Mitt forhold til jula har endret seg veldig på de siste årene på grunn av denne turnéen. Det er en super måte å komme gjennom denne mørke tiden, og det har blitt min måte å feire jul på. Etter jeg har blitt pappa, opplever jeg nå julen gjennom min sønn sine øyne og det er veldig fint. Det har en helt annen stemning. Jeg har fått nytt perspektiv. Det er en tid som har vært utfordrende for meg tidligere, og jeg vet at jeg ikke er alene om det. Det å bruke musikk for å komme gjennom den mørke sesongen generelt - det er meningsfylt for meg! 

Dette året har Adam Douglas bydd på seg selv med sine mange musikalske sider. Han har levert en rekke låter av høyeste kvalitet innenfor moderne blues, roots og americana sjangeren på sitt album "Dancing For The Moon" som ble sluppet 8.september, til mye postiv oppmerksomhet.  

Ida Jenshus blir med på årets juleturné som eksklusiv gjest. Hun er også glad for at samarbeidet deres endelig ble noe av, hun sier: 

- Utrulig glad for at Adam spurt mæ om å være gjest på juleturneen hans. Han e jo en fantastisk sanger og gitarist, og ikke minst et fantastisk menneske. Ydmyk og god heile karen. Så dette skal bli spennende. Glede mæ! 

Årets juleturné:

1. des: Trondheim, Olavshallen (kl. 18.00 og kl. 21.00)
4. des: Oslo konserthus
9. des: Sandefjord, Hjertnes kulturhus
12. og 13. des: Bergen, Forum Scene
15. des: Ålesund, Parken Kulturhus
16. des: Lillehammer, Maihaugsalen
17. des: Bodø, Stormen Konserthus
18. des: Tromsø Kulturhus
21. des: Stavanger Konserthus
22. des: Kristiansand, Kilden

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jens Storaker
Foto: Jens Storaker
Last ned bilde
Foto: Jens Storaker
Foto: Jens Storaker
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom