Bauer Media AS

Finn Bjelke om ny Beatles-låt: – Et rungende «tja»

Del

– Som en Paul McCartney-ballade med litt dårligere melodi, mener programlederen etter å ha hørt den aller siste sangen fra hans store favorittband, The Beatles.

Finn Bjelke (t.v.) og Lars Eikanger i Radio Vinyl-studio før de hørte The Beatles' nye låt, «Now and Then», for første gang.
Finn Bjelke (t.v.) og Lars Eikanger i Radio Vinyl-studio før de hørte The Beatles' nye låt, «Now and Then», for første gang. Foto: Ida Skogvold, Bauer Media

Det er en stor dag for Beatles-fans over hele verden. I dag kom en ny singel fra bandet, over 50 år siden det ble oppløst. Minutter etter at «Now and Then» ble sluppet i ferdig utgave med bidrag fra alle bandmedlemmene, serverte Finn Bjelke sitt førsteinntrykk på Radio Vinyl.

– Det er jo kjente, kjære toner. Men jeg synes den er altfor lineær, den er litt flat. Det mangler et eller annet. Antakeligvis John og George, sier han.

– Kunstig intelligens gir coverband-følelse

John Lennon døde som kjent i 1980, og George Harrison døde i 2001. Sangen ble skrevet og spilt inn i en demoversjon av Lennon på 70-tallet, og de gjenværende bandmedlemmene prøvde å ferdigstille den da de var samlet i studio i 1995. Den gang klarte de ikke gjøre vokalsporet til Lennon tydelig. Men da regissør Peter Jackson tok i bruk kunstig intelligens for å pusse opp gamle opptak til dokumentaren «Get Back», som kom ut i fjor, ble det endelig fart på sakene.

– De har jo gjort maks ut av dette, men når det blir brukt kunstig intelligens kan det høres litt ut som et coverband. Et godt coverband, mener Bjelke, som har lang fartstid som musikkjournalist og programleder, blant annet for Finn Bjelkes Pop Quiz.

Den nye versjonen av «Now and Then» inneholder bidrag fra alle de fire Beatles-medlemmene. I 1995 spilte George Harrison inn gitarspor, og i år har Paul McCartney og Ringo Starr lagt siste hånd på verket.

– Selve låten er grei, og det er en del av arven etter The Beatles. Vi skal være glad for alt som dukker opp i den sammenhengen, sier Bjelke.

Delte meninger i studio

Det er ingen tvil om at det er en stor begivenhet når vi får en ny singel fra et av tidenes største band. Meningene vil nok være mange og delte blant Beatles-entusiaster verden over. Og mens Finn Bjelke ikke fullstendig overbevist over den musikalske kvaliteten og konkluderer med «et rungende tja», er programlederkollega Lars Eikanger i Radio Vinyl virkelig begeistret.

– Jeg synes den er kjempefin! Jeg satt her med tårer i øynene da vi hørte den for første gang, og tenkte på John Lennon og George Harrison. Jeg ble rett og slett sentimental, og fikk klump i magen, sier han.

Også Finn Bjelke må innrømme at det er sterkt å høre The Beatles sammen igjen, om enn med hjelp fra kunstig intelligens.

– Det er vanskelig å unngå å bli rørt. Men rent musikalsk var det som forventet, sier han.

– Det hørtes ut som en Paul McCartney-ballade fra «Red Rose Speedway»- eller «London Town»-platene, men med litt dårligere melodi.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det var delte meninger i studio om The Beatles' nye låt. Finn Bjelke (t.v.) konkluderer med «et rungende tja», mens Lars Eikanger ble rørt. «Jeg synes den er kjempefin!», sier han.
Det var delte meninger i studio om The Beatles' nye låt. Finn Bjelke (t.v.) konkluderer med «et rungende tja», mens Lars Eikanger ble rørt. «Jeg synes den er kjempefin!», sier han.
Last ned bilde

Om Bauer Media

Bauer Media Norge driver de riksdekkende reklamefinansierte radiokanalene Radio Norge, Radio Rock, Radio Topp 40, Radio Vinyl, Radio Norsk Pop, P24-7 MIX og Radio KISS. Vi har 1.6 millioner lyttere i uken. Selskapet har ca. 60 ansatte i Bergen og Oslo, med samarbeidspartnere over hele verden.

Følg pressemeldinger fra Bauer Media AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bauer Media AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bauer Media AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye