OBOS

Sterk utlånsvekst for OBOS-banken

Del

OBOS-banken hadde en utlånsvekst på 9,8 prosent i tredje kvartal.

Administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.
Administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie. Hampus Lundgren

OBOS-banken hadde ved utgangen av tredje kvartal 55,7 milliarder kroner i utlån, en økning på 9,8 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor og opp 2,8 prosent fra andre kvartal.

Innskudd fra kunder beløp seg til 25,8 milliarder kroner, en økning på 5,1 prosent siste tolv måneder og en økning på 4,6 prosent fra andre kvartal.

- Vi har en sterk utlånsvekst i kvartalet, blant annet drevet av mange nye borettslagskunder og mange boligselskaper som finansierer nødvendig vedlikehold. Også på innskudd leverer vi en vekst vi er fornøyde med, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

OBOS-banken fikk et resultat før skatt på 134 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 89 millioner kroner året før.

Netto renteinntekter var på 212 millioner kroner i kvartalet, opp fra 144 millioner kroner i fjor.

OBOS-banken har videre økt antall hovedbankkunder med 17 prosent så langt i år

- Vi ser en positiv utvikling i antall hovedbankkunder, samtidig som konkurransen om kundene er hard. Økte renter fører til økt bevissthet rundt rentebetingelsene folk har på sine innskudd og lån. Økningen i både kunder, lån og innskudd viser at vi er konkurransedyktige, sier Sandlie.

Tap på utlån endte på 6 millioner kroner i kvartalet, sammenlignet med en tilbakeføring av tap på 2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

- Et høyt rentenivå, kombinert med høy prisvekst gir usikkerhet rundt misligholdsutvikling, men OBOS-banken ser foreløpig ingen negativ trend, sier Sandlie.

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om OBOS-banken

OBOS-banken ble etablert i 2013 og er en landsdekkende digitalbank. Bankens kjernevirksomhet omfatter dagligbanktjenester og boliglån til privatpersoner, og langsiktige lån til boligselskaper. Ved utgangen av 2022 hadde OBOS-banken en forvaltningskapital på 56,5 milliarder kroner, noe som gjør banken til den 18. største banken i det norske markedet. OBOS-banken er heleid av OBOS og har 67 ansatte. Banken har om lag 6 100 bedriftsmarkedskunder, i hovedsak boligselskaper, og 69 500 privatmarkedskunder ved utgangen av 2022.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye