Stjerner til Thomas Engers krimfestival

Del

Møt Jørn Lier Horst, Trude Teige, Anne Holt, Jan-Erik Fjell, Gunnar Staalesen, Hanne Kristin Rohde, Tom Egeland og mange flere.

Krimforfatteren Thomas Enger drar hjem til sin barndomsby for å lage krimfestival.

Godt og vel 25 forfattere kommer til Jessheim, deriblant storstjerner som Anne Holt, Jørn Lier Horst, Trude Teige, Gunnar Staaelsen, Sofie Sarenbrant, Antti Tuomainen og Tom Egeland. Festivalen varer fra 16. til 18. november.

For Enger betyr det mye å arrangere festival på Jessheim, der han kommer fra.

Se under for komplett program. 

Stor fest

I Ullensaker kommune er de svært begeistret for festivalen.

-Enger er ikke bare en av Norges fremste forfattere, han har også et imponerende nettverk i litteraturfeltet. Dette blir en stor krimfest på Jessheim. Det er bare å glede seg, sier kultursjef Jon Henrik Solheim.

-Vi avslutter det hele med en festaften på ærværdige Herredshuset midt i Jessheim sentrum, der selveste Rein Alexander kommer for å synge flettene av oss. Det blir høytlesning fra noen av festivalens forfattere også, det blir quiz, mens Solveig Kloppen skal sy det hele sammen til en krimkveld av de sjeldne. Tanken er å stimulere alle sanser – smak, lukt, hørsel, syn og ikke minst skal vi røske litt i det emosjonelle registeret. Jeg gleder meg veldig, sier Thomas Enger.

Thomas Enger

Thomas Enger debuterte i 2010 med krimromanen Skinndød. Den var den første i alt fem bøker om krimjournalisten Henning Juul. De siste årene har han skrevet fem romaner i serien om Alexander Blix & Emma Ramm sammen med Jørn Lier Horst. Serien har ligget på bestselgerlistene i Norge, Danmark, Tyskland, Nederland, Island, Slovakia og på Amazon i Canada og i Australia. Enger har også skrevet fire spenningsbøker for ungdom. To av dem – Den Onde Arven (2014) og Killerinstinkt (2018) – vant den prestisjetunge U-prisen for årets beste ungdomsroman. Engers bøker er utgitt i over 40 land.

For mer informasjon:

Prosjektleder, Tone M. L. Nygaard, mobil 97180972, e-post: tonemlnygaard@gmail.com

Festivalsjef Thomas Enger, mobil 45025518, e-post: enger73@gmail.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tom Egeland gjester krimfestivalen
Tom Egeland gjester krimfestivalen
Last ned bilde
Her er programmet til Krimfestivalen.
Her er programmet til Krimfestivalen.
Last ned bilde
Thomas Enger har hanket inn store stjerner til festivalen.
Thomas Enger har hanket inn store stjerner til festivalen.
Last ned bilde
Jan-Erik Fjell blir å treffe i Jessheim i november.
Jan-Erik Fjell blir å treffe i Jessheim i november.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom