Grappa Musikkforlag AS

Paal Flaata aktuell med ekte juleklassiker fra kommende juleplate

Del

Flaata sin nydelige versjon av "O Holy Night" er ute i dag og er første singel fra julealbumet som kommer 17/11. 

Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal

LYTT HER

Det er bred enighet blant musikkelskere i det ganske land om at Paal Flaatas Christmas Island er en av de få, virkelig feilfrie norskproduserte juleplatene der ute. Den er i storfint selskap med Rosa frå Betlehem og It’s Snowing On My Piano og muligens noen få til, men svært få kan måle seg med Flaatas fløyelsmyke omgang med julens klassikere. Med det nye albumet I Heard The Bells On Christmas Day gjentar han suksessen, for ikke å si topper den.

- Jeg er egentlig veldig fornøyd med den forrige, men vi tenkte det var fint med en oppfølger nå. Det var plateselskapet som spurte, og jeg tok det som en utfordring uten å ha en eneste idé i utgangspunktet, forklarer Flaata.

Etter å ha startet diskusjoner med sin faste samarbeidspartner og medprodusent Gøran Grini kunne de legge en slags grunnmur med åpningssangen på det som er blitt Paal Flaatas tiende soloalbum.

– Hvorfor ikke gjøre «O helga natt?», tenkte jeg, og jeg var faktisk ikke klar over at den har en engelsk tekst. Den ble den første steinen i dette puslespillet. 

Flaata sin versjon «O Holy Night» er ute i dag, og er første smakebit av det vi har i vente på albumet og det er ikke den eneste klassikeren vi kan forvente. Flaata og Grini begynte å jobbe seg ned gjennom århundrene for å finne gamle tiders julesanger, og de fleste valgene er såkalte «trad. arr.», sanger som er så gamle at de ikke har kjent opphavsperson.

– Her snakker vi gamle sanger, og «Green Grows The Holly» er den aller eldste. Den er basert på et dikt skrevet av den engelske kong Henrik VIII i 1522. Da vi begynte å regne ut et slags gjennomsnitt for sangenes alder, havnet vi på 1880-tallet et sted.

I Heard The Bells On Christmas Day kommer 17.november og er ikke en plate som egner seg godt på landets kjøpesentre i førjulstiden. Den er stemningsfull og høytidsstemt, og det er vel ikke tilfeldig at Flaatas julemusikk får et slikt uttrykk.

– Jeg vil være et alternativ til all den andre musikken. Den er vanskelig å konkurrere med de låtene, men det er heller ikke motivet mitt. Lydbildet på den nye plata gjør det til noe du kan høre på hele året, men så handler det selvsagt om jul. Det blir en litt egen stil. Fordelen med å produsere sjøl som vi gjør er at ingen prøver å dra prosjektet i forskjellige retninger. Jeg synes vi har fått til en plate som låter mye nærere, og det er vel det jula handler om, at vi er sammen med dem vi er glad i.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Coveret er malt av Flaata sin datter på 4 år.
Coveret er malt av Flaata sin datter på 4 år.
Last ned bilde
Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal
Last ned bilde
Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal
Last ned bilde
Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal
Last ned bilde
Foto: Sigve Kvamsdal
Foto: Sigve Kvamsdal
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom