FINN.no

FINN endrer “Hjelp til jul” på Torget

Del

- Det vil være gode muligheter for å få den hjelpen man trenger i år også, sier forbrukertrygghetssjefen.

"Hjelp til jul"-kategorien på FINN torget er åpen fra 1. november til og med 31. desember. I år blir det imidlertid kun mulig å "tilby hjelp" i kategorien.
"Hjelp til jul"-kategorien på FINN torget er åpen fra 1. november til og med 31. desember. I år blir det imidlertid kun mulig å "tilby hjelp" i kategorien. Foto: Getty Images

I FINN  har vi en tradisjon for å støtte veldedige organisasjoner og hjelpe folk som trenger det gjennom bruken av vår egen markedsplass. I 2016 opprettet vi derfor en kategori på FINN torget kalt “Hjelp til jul”, der man kunne be om hjelp eller tilby hjelp til trengende familier i forbindelse med julehøytiden. 

- Dette har vært et veldig populært tiltak, og tjenesten har vært tillitsbasert mellom våre FINN-brukere. De siste årene har vi imidlertid fått stadig flere tilbakemeldinger om at brukere har hatt negative opplevelser knyttet til annonser de har lagt ut i “be om hjelp”-kategorien, forteller Ingunn Isefjær Huus-Hansen, Leder for forbrukertrygghet i FINN:

- Vårt ønske er at dette skal være en mulighet for folk å hjelpe hverandre, men opplevelsen har ikke vært positiv for alle. Vi har dessverre også sett en økende grad av svindelforsøk og ulike former for trakassering knyttet til “be om hjelp”-kategorien, noe vi synes er fryktelig leit og ikke ønsker på vår markedsplass. Slike hendelser slår vi hardt ned på og bruker veldig mye tid og ressurser på å stoppe. Likevel ser vi at det har vært flere negative saker, og at vi rett og slett ikke klarer å stoppe alt.

null
Ingunn Isefjær Huus-Hansen er leder for Forbrukertrygghet i FINN. Foto: Caroline Roka/FINN.

- Gode muligheter for å få hjelp
På grunn av dette ser FINN seg nødt til å gjøre endringer på “Hjelp til jul”-kategorien på FINN torget i år. 

- Vi fjerner kategorien der man kan “be om hjelp”, men beholder kategorien der man kan “tilby hjelp”. Ved å gjøre dette reduseres risikoen for at folk som ønsker hjelp til jul opplever uønskede henvendelser, ufin oppførsel og svindelforsøk. Det gjør det også enklere for oss å moderere annonsene når vi har kun én kategori, sier Isefjær Huus-Hansen.

Ifølge forbrukertrygghetssjefen vil det fortsatt være gode muligheter for folk å få hjelp til jul via FINN.

-  I fjor var det hele 3300 som la ut annonser der de ønsket å hjelpe -  og det ble lagt ut over 1000 flere annonser i “tilbyr hjelp”, enn i “be om hjelp”, så vi tror det vil være gode muligheter til å få den hjelpen man trenger også i år, forteller hun:

- I tillegg finnes det en rekke lokale juleinitiativ fra veldedige organisasjoner og andre man kan oppsøke om man har behov for hjelp. Røde Kors har juleaksjonen, der de nesten 400 lokalforeningene rundt om i hele landet arrangerer ulike juleinitiativ for å gi folk som trenger det opplevelsen av en helt vanlig jul. Man kan også melde seg til sin lokale Frelsesarmeen-forening, eller til Matsentralen eller Fattighuset, som arrangerer julemiddager og deler ut julevarer og julegaver til økonomisk vanskeligstilte.

Dersom man trenger hjelp til jul i år anbefaler FINN deg å gå inn på Torget og finne “Hjelp til jul”-kategorien. Kategorien er åpen fra 1.november til 31. desember, og der vil det kun legges ut annonser hvor folk tilbyr hjelp. Ønsker man hjelp, tar man da direkte kontakt med brukeren/annonsøren som tilbyr hjelpen man trenger. 

- Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig får hjelpen de trenger til jul, og at nordmenn viser omtanke for hverandre i disse tider, hvor mange sliter litt ekstra økonomisk, sier forbrukertrygghetssjefen.

Kontakter

Bilder

Ingunn Isefjær Huus-Hansen er leder for Forbrukertrygghet i FINN.
Ingunn Isefjær Huus-Hansen er leder for Forbrukertrygghet i FINN.
Last ned bilde

Om FINN

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Har du spørsmål om data, tall eller innsikt fra FINN? Send en henvendelse til presse@finn.no (i helger og ferier er det dessverre ikke sikkert vi rekker å besvare alle henvendelser). 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye