Grappa Musikkforlag AS

Gro Dahle sine vakre dikt blir satt til musikk av Kamfjord og Rosslund på nydelig juleprosjekt

Del

Dobbelsingel fra prosjektet er ute i dag, og der har de fått med seg den dyktige sangeren Oda Dahl. 

Foto: Helén Kamfjord
Foto: Helén Kamfjord

LYTT HER

Forfatter Gro Dahle har gjort et fantastisk samarbeid i nytt juleprosjekt. Sammen med musikerne Olaf "Knerten" Kamfjord og Jon Rosslund, har de laget et helt unikt og vakkert julealbum som krysser det litterære og musikalske. De har alle en nær og familiær relasjon, etter å ha jobbet sammen ved flere anledninger tidligere. Blant annet har de laget to barne-musikaler for NRK og turnert med musikk og tekst til Dahle sin bok "Snill", men dette er første gang de gjør et julerelatert samarbeid.

Prosjektet heter "God jul til jula" og er basert på en diktsamling Gro Dahle skrev i 2020. Tekstlig har Gro Dahle villet belyse Jomfru Maria fra et feministisk perspektiv, i tillegg til å leke med jula i diktform - ved å reflektere over julas mange sider. Dahle forteller:

- Diktene i "Gave" er skrevet for tre år siden. Det var et stort og langvarig prosjekt hvor jeg forsøkte å vinkle om jula. Peke på konkrete ting, møbler, hvitvarer og besjele dem, se på jula med nye øyne, hente fram såre sider, spesielt jomfru Maria og hennes situasjon. Noe blir besjelet og gitt menneskelig karakter – slik som komfyren og doen. Noe ble ladet og snudd rundt på. Noe ble gitt stemning til språklig.

I dag slippes en dobbel singelutgivelse fra prosjektet. Bestående av to deler; én sang og et dikt til musikk. Sangen heter "God jul til de som venter", og der synger vokalist Oda Dahl nydelig om savn. Diktet heter "Jeg ønsker meg et nytt hjerte til jul", der Gro selv leser diktet til vakker musikk.

- Min favoritt på hele prosjektet er kanskje «Jeg ønsker meg et nytt hjerte til jul». Det er en låt med kontrabass og Gro, nesten alene. Gro leser det diktet veldig fint. Det treffer meg i hjertet, sier Olaf "Knerten" Kamfjord. 

Gro Dahle er mest kjent for sine prisbelønnede barnebøker og er nominert i år for sin bok "Ikke!" i barne og ungdoms-kategorien i Nordisk Råds litteraturpris. 

Olaf "Knerten" Kamfjord er bassist og Jon Rosslund er perkusjonist, og de har over 40 år bak seg med ulike samarbeid. De har blant annet jobbet mye sammen i bandet Herrene i Haven. I tillegg til at de begge har lang erfaring som både komponisert og musikere innenfor mange ulike jazz og vise-prosjekter.  "Knerten" forteller: 

- Jeg er veldig glad i diktene til Gro. Diktene snakker direkte til meg. De er veldig enkle. Det er ikke noe komplisert og hemmelig. Samtidig som de holder et veldig høyt kunstnerisk nivå. Det som er veldig deilig med å jobbe med Gro er at hun har sagt: «Vær så god!» og vi har fått helt frie tøyler til å endre på materialet. I det ligger det en veldig tillitt.

Albumet "God jul til jula" kommer 24.november, og er innspilt, produsert og mikset av Kamfjord & Rosslund selv og mastret av Morten Lund. Rosslund avslutter: 

Å få lov til å dykke ned i Gros tekstunivers og ha den friheten og tilliten hun gir oss, er den største gaven. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Helén Kamfjord
Foto: Helén Kamfjord
Last ned bilde
Oda Dahl. Foto: Per Christian Hestnæs
Oda Dahl. Foto: Per Christian Hestnæs
Last ned bilde
Singel-cover.
Singel-cover.
Last ned bilde

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad vender tilbake til røtene sine med eit banebrytande folkemusikalbum og bok ho har kalla «Breim»1.12.2023 10:41:26 CET | Pressemelding

Sigrid Moldestad, den anerkjende norske artisten og låtskrivaren, tek eit djupt dykk inn i hjartet av sin kulturarv med sitt komande album «Breim». Etter seks suksessfulle soloalbum som i hovudsak har vore skapt av eigne songar og tekstar, utforskar Moldestad no si rolle som tradisjonsmusikar og leverer eit personleg album som hentar inspirasjon frå røtene.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom