Kilden kjønnsforskning.no

Konferanse: Hva skal vi egentlig med kjønnsforskning?

Del

Kjønnsforskning er i vinden og blir heftig debattert i media.  Det er sterke meninger om temaet, samtidig klør mange seg i hodet og spør: Hva skal vi med kjønnsforskning?

Nina Kristiansen
Nina Kristiansen var Kildens første daglige leder fra 1998 til 2005 og skal være konferansier på årskonferansen. Foto: Forskning.no

Teksten er skrevet av Henriette Ottershagen Fredriksen/Kilden kjønnsforskning.no 

Dette er også tittelen på Kilden kjønnsforskning.nos årskonferanse 26. oktober på Kulturhuset i Oslo. 
Trine Rogg Korsvik er seniorrådgiver i Kilden og faglig ansvarlig for konferansen.

Alle er velkomne til å få faglig påfyll om kjønnsperspektiver i forskningen! forteller Trine Rogg Korsvik entusiastisk.

– Årskonferansen viser bredden av kjønnsforskning, men også hva resultater fra forskningen  kan brukes til, og er like interessant for forskere som for allmennheten.

Bredt forskningsfelt

Til årskonferansen har Korsvik håndplukket forskere til å delta i en forskerstafett om dagsaktuell kjønnsforskning. Der finner vi en spennende blanding av temaer fra kvinnehelse, kunstig intelligens, kjønn og vold i Sápmi, til lesbisk kvinnehistorie og boksing.

I tillegg har Kilden invitert representanter fra blant annet forsvaret, arbeidslivet og kultursektoren til panelsamtaler. Der skal de diskutere hvordan både sivilsamfunn og forsvaret bruker kjønnsforskning, og hvordan kjønnsforskning formidles i media.

Mange sterke meninger

Nina Kristiansen var Kildens første daglige leder fra 1998 til 2005, og skal være konferansier på årskonferansen. Hun sier at kjønnsforskningen har alltid skapt debatt, og at det er helt nødvendig å ta debattene. Selv om de er vanskelige eller kan oppfattes politiserte.

– Det er også viktig å stille de vanskelige spørsmålene, enten det er om biologi eller kjønnsidentitet, slik at vi flytter oss framover. Det er derfor kjønnsforskningen har ført til endring, sier Nina Kristiansen.

25 år med kjønnsforskning

Kilden kjønnsforskning.no er et kunnskapssenter som formidler forskning om kjønn og likestilling. I dag er Kilden en faglig uavhengig avdeling under Forskningsrådet og fyller 25 år. Det markeres med jubileumsfest etter årskonferansen, med underholdning og hilsningstaler

 
Påmeldingsfristen har gått ut, men konferansen vil streames åpent på Kildens Youtube-konto 12.30-16.00 torsdag 26. Oktober.

Se streamingen her
Les mer om Kildens historie

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Kilden kjønnsforskning.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kilden kjønnsforskning.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kilden kjønnsforskning.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom