Raymond Johansen blir ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp

Del

– Det er en ære å få muligheten til å lede Norsk Folkehjelp. En unik organisasjon i Norge, som i over 80 år har drevet med solidaritet i praksis, sier Raymond Johansen.

Raymond Johansen blir ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp
Raymond Johansen blir ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp Ludvig Gundersen

Han har bred erfaring fra internasjonalt arbeid, som statssekretær i UD og generalsekretær i Flyktninghjelpen. Arbeid med en bred medlemsorganisasjon, som partisekretær i Arbeiderpartiet, samt krisehåndtering og beredskap som byrådsleder i Oslo. 

– Jeg skal bruke tiden fremover på å lytte og lære. Jeg er ydmyk ovenfor det gode arbeidet som er gjort av mine forgjengere og som gjøres av ansatte og medlemmer, både her i Norge og internasjonalt, sier Johansen: 

– Jeg ser frem til å lære organisasjonen å kjenne. I en usikker verden, preget av krig, konflikt og klimakrise er arbeidet Folkehjelpa gjør høyst aktuelt, på godt og vondt. 

Johansen vil tiltre stillingen 25. januar 2024 og styreleder er veldig fornøyd med ansettelsen. 

– Vi har fått riktig person på riktig plass med denne ansettelsen. Norsk Folkehjelp er en bred organisasjon og Raymond Johansen er en allsidig person med solid erfaring og betydelige resultater med å lede komplekse organisasjoner. Johansen har også lang erfaring med både humanitært og politisk arbeid internasjonalt og nasjonalt. Noe som vil gjøre han til en veldig god leder for Norsk Folkehjelp, sier Jan Olav Andersen, styreleder i Norsk Folkehjelp.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Total katastrofe i Gaza14.11.2023 18:45:35 CET | Pressemelding

Det som har vært varslet lenge er nå en realitet i Gaza; de små gjenværende drivstoffreservene er helt tomme. Lastebiler blir stående på stedet hvil, og ingen distribusjon av nødhjelp finner sted. Det betyr at den allerede svært begrensede bistanden som har kommet inn i Gaza de siste ukene er totalt forhindret fra å nå frem til menneskene som så fortvilet behøver den. 2,3 millioner mennesker står helt uten tilgang til livsnødvendig bistand.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye