Stiftelsen Norsk Mat

Hvem er din kandidat?

Del

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2023 feirer 30 år! I år søker vi kandidater som representerer prisens formål og som har utmerket seg som inspirerende formidlere av norsk matkultur og mattradisjoner. 

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2023
Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2023 Stiftelsen Norsk Mat

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2023


I år ønsker vi å løfte frem personer som på en enestående måte representerer matkulturprisens formål. Prisen for 2023 skal tildeles en person som har utmerket seg som en inspirerende formidler og sterk pådriver i arbeidet med å bevare og videreføre norske mattradisjoner. 

Prisen kan ikke tildeles organisasjoner, men kan deles mellom flere enkeltpersoner. Vinneren vil motta et diplom og en pengepremie på 30 000 kroner.

Frist for innsending av forslag er 8. november 2023. Vi oppfordrer alle som kjenner verdige vinnere til å sende sine begrunnede forslag til post@norskmat.no

En fagjury vil vurdere alle innsendte forslag. 

Om Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris


I anledning Ingrid Espelid Hovigs 70-årsdag begynte Faglig matråd samme år utdelingen av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris, som tildeles personer som gjør en særlig stor innsats for å formidle norsk mat og matkultur med vekt på tradisjon. Prisen deles nå ut av Stiftelsen Norsk Mat.

Her kan du lese mer om matkulturprisen, og se oversikten over tidligere vinnere. 

Kontakter

Bilder

Jimmy Øien vant Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2022.
Jimmy Øien vant Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2022. Her avbildet med statssekretær i landbruks- og matdepartementet Wenche Westberg.
Last ned bilde

Om oss

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom