Grappa Musikkforlag AS

Espen Berg viser helt nye sider på "Water Fabric". Første singel ute i dag!

Del

Den 24. november slipper Espen Berg et nytt album hvor han får vist frem helt nye sider av seg selv og sitt kunstnerskap. "Water Fabric" består av musikk skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Singelen "Circumzenithal" fra albumet inviterer deg til en ekspanderende medrivende lydverden med melodiske innslag fra flere verdenshjørner. 

Photo: Kristoffer Hylland Skogheim
Photo: Kristoffer Hylland Skogheim

LYTT HER

Espen Berg forteller om singelen Circumzenithal:

«Den opprinnelige ideen bak Circumzenithal var å gi instrumentene en litt omvendt rolle. Her er det strykerne som er motoren og grooven, mens pianoet spiller melodi sammen med trompet. Circumzenithal arc er navnet på en type halo som oppstår når sollyset treffer iskrystaller flere kilometer oppe i atmosfæren, og haloen ser ut som en omvendt regnbue - et smil på himmelen.

Både ideen og lydbildet er periodevis inspirert av musikken til Daniel Herskedal, som er en god venn av meg og en kollega igjennom 20 år. Melodiene i Circumzenithal er komponert med utgangspunkt i spontankomponert materiale, som tilfører spontanitet og retorikk som jeg ikke klarer å gjenskape ved tradisjonell komponering.

"Water Fabric" ble opprinnelig bestilt av Jazzfest Trondheim i 2020, i samarbeid med Maijazz og Oslo Jazzfestival, og ble urfremført på disse tre festivalene i 2022. Selve tittelen favner bredt som en analogi til vann i alle mulige slags tilstander, teksturer og sjatteringer, og den er lånt fra et stykke som Espen skrev i 2005 og senere arrangerte for strykekvartett. Med Water Fabric vender han igjen tilbake til kammermusikk-formatet, men denne gangen med modenhet og utallige erfaringer rikere. 

null
Singelcover: Espen Berg

Espen Berg turnerer jevnlig i Europa og Asia med Espen Berg Trio, som solopianist, med Hildegunn Øiseth Quartet, A Tonic For The Troops og i duo med Silje Nergaard. I 2022 ga han ut soloalbumet The Trondheim Concert, som europeisk musikkpresse har sidestilt med de legendariske solokonsertene til Keith Jarrett og omtalt som én av de fineste improviserte solopiano-konsertene det siste tiåret (UK Vibe). Med sin trio har han solgt ut konsertsaler i Tokyo, Kyoto, Guangzhou og Aten, og havnet på listen over årets beste utgivelser i Downbeat (2019). Espen mottok Norges største jazzstipend i 2016 og er offisiell Steinway Artist.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Singelcover: Espen Berg
Singelcover: Espen Berg
Last ned bilde
Photo: Kristoffer Hylland Skogheim
Photo: Kristoffer Hylland Skogheim
Last ned bilde
Photo: Kristoffer Hylland Skogheim
Photo: Kristoffer Hylland Skogheim
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad vender tilbake til røtene sine med eit banebrytande folkemusikalbum og bok ho har kalla «Breim»1.12.2023 10:41:26 CET | Pressemelding

Sigrid Moldestad, den anerkjende norske artisten og låtskrivaren, tek eit djupt dykk inn i hjartet av sin kulturarv med sitt komande album «Breim». Etter seks suksessfulle soloalbum som i hovudsak har vore skapt av eigne songar og tekstar, utforskar Moldestad no si rolle som tradisjonsmusikar og leverer eit personleg album som hentar inspirasjon frå røtene.

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom