ARIF: Brutalt ærlig om veien til toppen

Del

Arif har til tross for en tøff oppvekst, rasisme og en svært sjelden sykdom, blitt en av Norges største og viktigste artister.

Den 27. oktober lanseres memoaren "Arif - Falle på plass" om Arif Murakamis liv, ført i pennen av Even Vaa. I boka forteller den folkekjære artisten åpenhjertig om en rotløs oppvekst med mye flytting fra Hellerud i øst, via Manchester, til Bærum i vest. 

Arif har i en årrekke levd med en svært sjelden øyesykdom og ble utsatt for gjentatte overgrep i barndommen. Han håper at åpenhet vil hjelpe andre som har opplevd lignende ting. Flere skremmende møter med nynazister, trakasserende barnehagetanter og en fraværende far bidro også til at de første årene ble strie. Men gode venner og et kraftsentrum av en mor, skapte glede og mot i den unge gutten som fulgte egne drømmer når mange mente det var best å få seg en utdannelse og en vanlig jobb.  

På utsiden av det norske samfunnet

-Store deler av mitt liv har dreiet seg om å se enten bakover eller fremover. Jeg synes det er vanskelig å leve i nuet. Mamma pleide å si: «Ser du for mye bakover, kommer du til å snuble.» Jeg er lei av å snuble nå. Men det har vært nødvendig for å lære å bli den mannen jeg alltid har ønsket å være, forteller Arif. 

Dette er historien om en gutt som vokser opp på utsiden av det norske samfunnet. Det er en fortelling om en mor som stadig flytter rundt med sønnen sin, om en far som ikke er til stede, og om en artist som vokser frem og treffer en hel generasjon med musikken og tekstene sine. «Arif - Falle på plass» gir innsyn i hva som kreves for å overleve rasisme og utenforskap, og en familiesituasjon preget av frykt og kjærlighet.

"Falle på plass" er skrevet av Even Vaa (f. 1980). Han er forfatter og musiker, og er medforfatter av flere kjente personers bøker, deriblant Mads Hansen, Odd Magnus Williamson og Erik Bertrand Larsen.

Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju. 

Lansering: 27. oktober

Les mer om "Arif - Falle på plass" her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"Falle på plass" er ført i pennen av Even Vaa, og lanseres 27. oktober.
"Falle på plass" er ført i pennen av Even Vaa, og lanseres 27. oktober.
Last ned bilde
Foto: Niklas Sevaldsen
Foto: Niklas Sevaldsen
Last ned bilde
Even Vaa har skrevet den glitrende boka om Arif. Foto: Stig Jensen
Even Vaa har skrevet den glitrende boka om Arif. Foto: Stig Jensen
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom