Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Skal vurdere lønnsomhet i å etablere hotell i Tårnbygningen til NMBU

Del

NMBU har inngått en intensjonsavtale med Festningshotellene AS, som innebærer at Festningshotellene skal gjøre en lønnsomhetsanalyse av å etablere hotell i Tårnbygningen, en av NMBUs historiske bygninger.

Tårnbygningen på NMBU
Tårnbygningen på NMBU Tommy Normann NMBU

I en mulighetsstudie om utbygging av NMBUs campus øst fra 2022, presenterte arkitektfirmaet Oslo Works en idé om å etablere et hotell i Tårnbygningen: «For å forsterke den stolte identiteten det historiske campus har i Ås, foreslår vi å ta i bruk en av de vakre eldre bygningene - Tårnbygningen - som hotell for Ås og campus. Her har man muligheten til å etablere et unikt hotell i campus` ånd som kan tilby mye mer enn et standard kjedehotell.» Festningshotellene AS som driver Oscarsborg festning, Reenskaug hotell i Drøbak, Kongsvinger festning og Torreby slott i Sverige, vil nå gjøre en lønnsomhetsanalyse av ideen.

Rektor Siri Fjellheim ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ønsker mer liv på campus.

– Vi har Norges vakreste campus og en ambisjon om å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for utdanning, forskning, innovasjon og formidling innen våre fagområder. Både NMBU og de andre forskningsinstituttene på campus savner overnattingsmuligheter for våre forbindelser i nærområdet, blant annet til etter- og videreutdanningskurs og til internasjonale konferanser. Forslaget om hotell i Tårnbygningen er overraskende, og et av flere spor det er verdt å forfølge, sier rektor Siri Fjellheim.

Tony Eide er styreleder for Festningshotellene AS, og sier at de ser muligheter for å skape noe som er unikt.

– Jeg har tro på at det er mulig å skape et unikt kurs- og konferansehotell for private og offentlige aktører på NMBUs vakre campus. Dette vil også kunne være et rekreasjonssted hvor kultur, forskning og natur går hånd i hånd. For reiselivet som nå også er blitt en del av regjeringens eksportsatsning og har klare bærekraftsmål, vil det å være representert i sentrum av forskningen på blant annet bærekraftkraftig matproduksjon, ernæring og økologisk landbruk være utrolig spennende. Det at NMBU også har en egen utdanning innenfor naturbasert reiseliv viser at næringen og NMBU har flere felles ambisjoner. Dette er en sjelden mulighet vi ønsker å undersøke nærmere. Vi tror det kan bli et sted Ås kan våre stolt av, sier Tony Eide.

– Dette er fortsatt bare på idéstadiet, men det blir interessant å høre hva Festningshotellene kommer frem til, sier direktør Lars Alte Holm. – Om lønnsomhetsvurderingen er positiv, vil vi vurdere om vi skal gå videre. Det er i så fall mange avklaringer som må gjøres, blant annet med departementet, universitetsstyret, fylkeskonservator og Ås kommune. Det er mange utfordringer som må vurderes og løses om hotell i Tårnbygningen skal kunne realiseres, sier Holm.

Kontakter

Bilder

Rektor Siri Fjellheim
Rektor Siri Fjellheim
Last ned bilde
Direktør Lars Atle Holm
Direktør Lars Atle Holm
Last ned bilde
Tårnbygningen på NMBU
Tårnbygningen på NMBU
Last ned bilde
Tårnbygningen vest
Tårnbygningen vest
Last ned bilde

Lenker

Om oss

NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvaltning.

Følg pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye