Göteborg & Co AB

Gøteborg kåret til verdens mest bærekraftige reisedestinasjon for syvende år på rad

Del

I konkurranse med over 100 byer fra hele verden tok Gøteborg førsteplassen som verdens mest bærekraftige reisedestinasjon. Oslo og Bergen haler innpå med en andre- og femteplass.

Katarina Thorstensson (midten) fra Gøteborg & Co mottok prisen for Gøteborg, som ble kåret til det mest bærekraftige reisemålet. Det var Petra Susek fra City DNA, og Guy Bigwood fra GDS-Movement som delte ut prisen. Foto: Åsa Borven
Katarina Thorstensson (midten) fra Gøteborg & Co mottok prisen for Gøteborg, som ble kåret til det mest bærekraftige reisemålet. Det var Petra Susek fra City DNA, og Guy Bigwood fra GDS-Movement som delte ut prisen. Foto: Åsa Borven

– Vi er ekstremt stolte. Dette er nok en gang en fantastisk anerkjennelse av Gøteborgs langsiktige bærekraftsarbeid, for oss som reisemål og alle våre samarbeidspartnere, sier Peter Grönberg, administrerende direktør i Gøteborg & Co.

Gøteborg med langsiktig satsing på bærekraft

Global Destination Sustainability Movement (GDSM) avslørte resultatet av årets verdensrangering under den årlige reiselivskongressen City DNA som nylig tok plass i Valencia.

Prisen gis til den destinasjonen som best oppfyller kravene i sammenligningen av Global Destination Sustainability Index. Stadig flere destinasjoner er opptatt av bærekraft, og indeksen har gitt et kraftig løft i Gøteborgs utvikling som destinasjon. Marginene var ikke store i årets kåring, noe som viser at stadig flere destinasjoner jobber aktivt og vellykket med bærekraftspørsmål.

Reisefavoritt blant nordmenn

Nordmenn er den absolutt største gruppen av turister som besøker Gøteborg. Destinasjonen Gøteborg, med sine 13 kommuner, har som overordnet mål å være et bærekraftig reisemål, for alle. Det betyr at Gøteborg skal være en innbydende og inkluderende destinasjon, ha en voksende og velstående industri, og være en miljø- og klimasmart destinasjon.

Med byens program for destinasjonsutvikling 2023–2030 er Gøteborg en av få destinasjoner i verden som i mange år har jobbet så langsiktig og målrettet med bærekraftig destinasjonsutvikling.

Om GDS-indeksen:

GDS-indeksen kårer hvert år verdens mest bærekraftige reisedestinasjon. Global Destination Sustainability Index (GDSI) ble startet i 2016 av organisasjonen Global Destination Sustainability Movement. Siden starten har Gøteborg blitt plassert på toppen hver gang. For å komme høyt i rangeringen er det viktig at serveringsbransjen er engasjert og involvert, og at byen som helhet jobber med bærekraft. GDS-indeksen bruker 69 indikatorer som evaluerer destinasjonens bærekraftytelse på tvers av fire nøkkelområder. Miljøytelse, samfunnsansvar, leverandørytelse og destinasjonsytelse.

Les mer om GDSI og resultatene her: https://www.gds.earth/top-40-2023/

Kontakter

Bilder

Mange nordmenn ser frem til å nyte bærekraftige Gøteborg (Foto: BeatriceTornros)
Mange nordmenn ser frem til å nyte bærekraftige Gøteborg (Foto: BeatriceTornros)
Last ned bilde

Om Gøteborg
Gøteborg er kjent for Volvo, Liseberg, vakre skjærgårsøyer og fisk og skalldyr i verdensklasse. I tillegg er Gøteborg kåret til verdens mest bærekraftige by.

Ta en kaffe i den vakre gamlebyen i Haga, besøk fantastiske Göteborgs Konstmuseum, test håndverksøl og shop design. Eller besøk noen av de kule barene eller restaurantene. Om du heller vi ha naturopplevelse finner du skjærgården, dype skoger og rolige innsjøer like utenfor bykjernen. Gøteborg ligger kun tre timer fra norskegrensen og er med sine nær 650 000 innbyggere den største byen i Norden utenom hovedstedene.

Om Göteborg & CO
Göteborg & CO ønsker å få enda flere til å oppdage og velge Gøteborg. Det gjøres ved å utvikle Gøteborg som bærekraftig destinasjon for alle som lever og besøker byen. Göteborg & Co er en del av Göteborgs Stad, og er hovedselskap for kluster der både Liseberg, Got Event og Göteborgs Stadsteater inngår. 

Følg pressemeldinger fra Göteborg & Co AB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Göteborg & Co AB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Göteborg & Co AB