Göteborg & Co AB

Kortreist høstferie i Gøteborg

Del
Sent ute med planleggingen av høstferien? Stadig flere nordmenn har fått øyene opp for feriemulighetene i Gøteborg. Den sjarmerende svenske byen er kåret til verdens mest bærekraftige by og ligger kun tre timer unna Oslo.
Kortreist ferielykke i Gøteborg
Kortreist ferielykke i Gøteborg

Overraskende opplevelser på Liseberg

Nordens største fornøyelsespark Liseberg er kjent for å skape minneverdige opplevelser for store og små. Tradisjonen tro inviterer den populære parken til skremmende Halloween attraksjoner.

Nytt av året er Skrekkhuset 7. Besøkende får bokstavelig talt gå gjennom De Syv Dødssyndene.

- Vi åpner Haloween-aktivitetene fredag 7. oktober og forventer besøk av mange spente nordmenn. Med Skrekkhuset 7 har vi skapt en opplevelse som stiller store krav og setter gjestene litt ut. Dette er skremmende bra! Det er også første gang vi har satt aldersgrensen til 15-år, sier Liseberg-sjef Andreas Andersen.

Den populære parken har i en årrekke vært publikumsfavoritt blant nordmenn på Gøteborg-tur. Skrekkhuset 7 er en opplevelse som både er intellektuelt krevende og som retter seg mot menneskets forståelse av oss selv.

- Vi utvikler oss kontinuerlig, i jakten på hva skrekk kan være. Dødsyndene er en spennende mulighet til å utforske naturen og tabubelagte temaer. Vi lar gjestene leke med begreper som straff, ondt, liv og død, forteller Andreas Andersen.

Henter inn 300 skrekkskuespillere

I tillegg til Skrekkhuset 7, kan besøkende på Liseberg oppleve det nye skrekkområdet Demonenes Skygger. Her har ondskapen tatt over makten.

- Gjestene møter fallende engler og demoner. Vi har hentet inn totalt 300 skuespillere som skal formidle skrekk og spennende show. Disse skal sørge for tidenes Halloween-høstferie. Med fem skrekkhus, to skrekkområder og 300 skrekkskuespillere har vi skrekkelig god tro på årets sesong, sier Andreas Andersen.

Creepy Science på Universum

Gøteborgs store vitenskapssenter, Universum, tilbyr «creepy science». Her får besøkende muligheten til å lage slim, quizze om blodsugende dyr og prøve lammende tankekontroll.

Vitensenteret tilbyr oversiktlige og spennende innføringer i vitenskapens fantastiske verden.

Alberg Åbergs kulturhus - favoritten til de minste

De små kan også oppleve hyggelig uhygge. Sammen med Albert Åberg, fra de klassiske barnebøkene til Gunilla Bergström, kan familien oppleve et helt eget hus sentralt plassert i Gøteborgs vakre park, Trädgårdsföreningen. I anledning høstferie og Halloween har Alberts hus blitt hjemsøkt av monstre og spøkelser.

Hver dag i høstferien vil du også kunne oppleve barneteater og høytlesning.

Satser på høstferien for norske gjester

Gøteborg har blitt en kortreist feriefavoritt for nordmenn. Kort reiseavstand, spennende kulturliv, gode matopplevelser og appellerende shoppingtilbud har virkelig satt byen på kartet.

- Vi får stadig flere norske gjester. Det har økt markant de siste årene. Derfor satser vi enda mer på å få spennende høstferieaktiviteter i uke 40 og 41, sier Eva Lehman, Markeds- og kommunikasjonssjef i Göteborg & Co.

Lehman peker på prisvekst og høy kronekurs som en annen viktig faktor til at enda flere nordmenn velger Gøteborg som destinasjon i høstferien.

- Den svenske kronekursen er ganske god for norske gjester. Kombinert med en spennende by, varierte tilbud og hyppige togavganger fra Oslo S tror vi på en rekord-høstferie, sier Eva Lehman.

Lisebergs Halloweensesong åpner 7. Oktober og holder åpent til 6.november. Les mer her: https://www.liseberg.se/halloween/

Kontakter

Bilder

Kortreist ferielykke i Gøteborg
Kortreist ferielykke i Gøteborg
Last ned bilde
Liseberg satser på Halloween og forventer rekordmange nordmenn
Liseberg satser på Halloween og forventer rekordmange nordmenn
Last ned bilde
Opplev Albers Åbers hus
Opplev Albers Åbers hus
Last ned bilde
Opplev Gøteborg fra båt
Opplev Gøteborg fra båt
Last ned bilde
Spennende høstkvelder i Nordens største fornøyelsespark
Spennende høstkvelder i Nordens største fornøyelsespark
Last ned bilde

Om Göteborg & Co AB

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46313684031https://www.goteborg.com/

Om Gøteborg
Gøteborg er kjent for Volvo, Liseberg, vakre skjærgårsøyer og fisk og skalldyr i verdensklasse. I tillegg er Gøteborg kåret til verdens mest bærekraftige by.

Ta en kaffe i den vakre gamlebyen i Haga, besøk fantastiske Göteborgs Konstmuseum, test håndverksøl og shop design. Eller besøk noen av de kule barene eller restaurantene. Om du heller vi ha naturopplevelse finner du skjærgården, dype skoger og rolige innsjøer like utenfor bykjernen. Gøteborg ligger kun tre timer fra norskegrensen og er med sine nær 650 000 innbyggere den største byen i Norden utenom hovedstedene.

Om Göteborg & CO
Göteborg & CO ønsker å få enda flere til å oppdage og velge Gøteborg. Det gjøres ved å utvikle Gøteborg som bærekraftig destinasjon for alle som lever og besøker byen. Göteborg & Co er en del av Göteborgs Stad, og er hovedselskap for kluster der både Liseberg, Got Event og Göteborgs Stadsteater inngår. 

Følg pressemeldinger fra Göteborg & Co AB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Göteborg & Co AB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Göteborg & Co AB