Göteborg & Co AB

Gøteborg kåret til verdens mest bærekraftige by i 2021!

Del
Lonely Planets årlige liste ”Best in travel 2021”, kåret Gøtborg til ”Best Sustainable City Stay” blant alle verdens byer. Med det har Gøteborg fått enda en prestisjetung bærekraftpris.
Mange nordmenn ser frem til å nyte bærekraftige Gøteborg (Foto: BeatriceTornros)
Mange nordmenn ser frem til å nyte bærekraftige Gøteborg (Foto: BeatriceTornros)

– Gøteborg viser nok en gang at vi er en verdensledende destinasjon når det kommer til bærekraft. Turistnæringen og mange andre deler av byen har jobbet hardt i flere år for å gjøre destinasjonen bærekraftig, sier Peter Grönberg, sjef i Göteborg & Co.

Progressive og målbare løsninger imponerer

I sin begrunnelse skriver Lonely Planet: Gøteborg har hatt topprangeringen i Global Destinations Sustainability Index siden 2016. Byens progressive, målbare løsninger for bærekraft har imponert ekspertpanelet.

Med et regionalt klimamål om å være fossiluavhengig innen 2030, var Gøteborg den første byen i verden som utstedte grønne obligasjoner for å øke investeringene i klimaorienterte løsninger.

Storsatsing på bærekraft

97 prosent av kollektivtransporten går nå på fornybar energi, og 95 prosent av hotellene er miljøsertifiserte. Byen har en lavutslippssone i sentrum og flyplassen er sertifisert til det høyeste nivået i Airport Carbon Accreditation-ordningen. Byen ble også, sammen med Malaga, utpekt til European Capital of Smart Tourism 2020. 

– Byen og besøksnæringen har jobbet lenge og målrettet med bærekraftspørsmål. Ambisjonen er å bidra til en by som er herlig å leve i for alle og som har et bredt og interessant tilbud som tar hensyn til både miljø og mennesker. Mange modige og fremtidsorienterte mennesker og organisasjoner bidrar til en bærekraftig utvikling. Dette gir positiv stemning både i byen og næringslivet, sier Katarina Torstensson, bærekraftstrateg hos Göteborg & Co. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Les mer om Lonely Planet https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel

Les mer om bærekraftige Gøteborg https://www.goteborg.com/en/sustainability/

https://www.goteborg.com/hallbarhet/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mange nordmenn ser frem til å nyte bærekraftige Gøteborg (Foto: BeatriceTornros)
Mange nordmenn ser frem til å nyte bærekraftige Gøteborg (Foto: BeatriceTornros)
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Göteborg & Co AB

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46313684031https://www.goteborg.com/

 

Om Gøteborg:

Gøteborg ligger kun tre timer fra norskegrensen og er med sine nær 650 000 innbyggere den største byen i Norden utenom hovedstedene. Byen er kjent for Liseberg, vakre skjærgårsøyer og fisk og skalldyr i verdensklasse. Ta en kaffe i den vakre gamlebyen i Haga, besøk fantastiske Göteborgs Konstmuseum, test håndverksøl og shop design. Eller besøk noen av de kule barene eller restaurantene. Om du heller vi ha naturopplevelse finner du skjærgården, dype skoger og rolige innsjøer like utenfor bykjernen. 

 

Om Göteborg & CO:

Göteborg & CO ønsker å få enda flere til å oppdage og velge Gøteborg. Det gjøres ved å utvikle Gøteborg som bærekraftig destinasjon for alle som lever og besøker byen. Göteborg & Co er en del av Göteborgs Stad, og er hovedbolag for kluster der både Liseberg, Got Event og Göteborgs Stadsteater inngår. 

Følg pressemeldinger fra Göteborg & Co AB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Göteborg & Co AB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Göteborg & Co AB