Kilden kjønnsforskning.no

Kristin Engh Førde blir ny direktør for Kilden kjønnsforskning.no

Del

Kildens nye direktør har bakgrunn som forsker og journalist og kommer fra en stilling som postdoktor ved Universitetet i Oslo.

Kristin Engh Førde
Kristin Engh Førde tiltrer som direktør for Kilden 1. februar. Foto: Arve Kjersheim UiO

– Jeg er svært fornøyd med å ha fått med Kristin Engh Førde på laget. Hun har lang og solid erfaring fra både forskning og forskningsformidling. Hun har også bakgrunn som redaktør og journalist, sier Benedicte Løseth, områdedirektør for Forskningssystemet og internasjonalisering i Forskningsrådet, der Kilden er en av fem avdelinger.

– I Kristin Engh Førde får vi en engasjert, lyttende og involverende direktør. Hun kjenner allerede Kilden godt og vil bidra til en positiv utvikling av Kildens samfunnsoppdrag i tett samarbeid med Kildens medarbeidere og Kildens faglige råd.  – Jeg ser frem til godt samarbeid og å ønske henne velkommen til Forskningsrådet og til ledergruppen i Området for Forskningssystemet og internasjonalisering.

Kristin Engh Førde avla doktorgraden sin i medisinsk antropologi ved Universitetet i Oslo i 2017. I avhandlingen intervjuet hun skandinaviske vordende foreldre til barn født av surrogati og surrogatmødre fra India. Hun har også erfaring som forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, hvor hun har forsket på lokalt forebyggingsarbeid mot radikalisering og voldelig ekstremisme, særlig hos politiet.

Les mer om Førdes avhandling her: Surrogati: Den umulige drømmen om en fairtrade-baby (kjonnsforskning.no)

Som postdoktor ved UiO har Førde skrevet om nedfrysing av ubefruktede egg blant kvinner i Norge. Hun har her undersøkt hvordan ny reproduktiv teknologi har påvirket hvordan kvinner oppfatter sine begrensninger og muligheter knyttet til å få barn.

Førde har også vært intervjuet i Kildens podkast Kjønnsavdelingen om dette prosjektet: Kjønnsavdelingen #27 (kjonnsforskning.no)

Kristin Engh Førde har tidligere jobbet i Kilden kjønnsforskning.no som forskningsjournalist, og har erfaring som journalist fra Klassekampen. Hun tiltrer som direktør for Kilden 1. februar og ser frem til å starte i jobben.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Kilden kjønnsforskning.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kilden kjønnsforskning.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kilden kjønnsforskning.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom