Grappa Musikkforlag AS

Yngvil spør "Er du ikke redd?" i ny singel som utforsker de dype og sårbare følelsene

Del

Yngvil har allerede gjort stort inntrykk med sin debut og ærlige formidlingsevne - hun tar det et steg videre i ny singel i dag!

Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun

LYTT HER

Yngvil har på rekordtid markert seg som låtskriver og artist. Etter at debutsingelen “Ingenmannsland” ble liggende 24 uker på NRK P1 sin A-liste var det tydelig at Yngvil både skrev og formidlet låter som satte spor hos folk. Yngvil er en av de nye norske artistene innenfor visepop som virkelig kan å formidle de store temaene på en upolert og gjenkjennelig måte. 

Den nye singelen “Er du ikke redd?” er ute i dag - og er intet unntak. Låten er skrevet sammen med Daniel Kvammen, og kaster låten lys på tankene vi kanskje aller helst vil gjemme bort i mørket. Med setninger som «Jeg kan være farlig og dum, er du ikke redd meg?», og “Jeg har gjort andre vondt, bryr du deg ikke?” er det vanskelig å ikke kjenne seg igjen i denne låten om å være redd for å bli avvist. 

- Jeg vet godt at jeg ikke skal gjøre det, men noen ganger er jeg så redd for at folk skal dra, at jeg gjør det ekstremt vanskelig for dem å bli. Jeg setter opp et slags skjold, sier stygge ting jeg egentlig ikke mener, og gjør masse dumt for å tilsynelatende få dem til å dra. Men alt jeg egentlig vil er at noen skal holde meg fast og si at de blir. Når jeg gjør disse tingene, er jeg på mitt farligste utad, og vondeste inni, forteller Yngvil.

Usikkerheten, tøffheten og sårbarheten i teksten gjenspeiles i hele låten, som rett og slett er en berg- og-dalbane i menneskelige følelser. Det er noe hjemsøkende, samtidig nært og varmt og befriende ærlig med hele låten. Den bygger opp mot refrengene som er kraftfulle, og vers som er nedpå og nære. En låt som stadig vekk overrasker med nye høydepunkt. “Er du ikke redd” er en kraftfull låt som tør å være sårbar. 

Yngvil er 26 år og oppvokst på Nesodden med fire yngre søsken. Musikken var viktig fra tidlig alder. Med godt voksne foreldre, ble Yngvil oppfostret på Jan Eggum, Kari Bremnes og Tramteateret. Da hun skrev sin første låt som 8-åring, var det ingen overraskelse at jenta hadde skrevet ei vise. Da Yngvil ble 16 år flyttet familien til Asker, og hun begynte å studere musikk ved Oslo By Steinerskole. Etter ett år på Romerike Folkehøgskole, utdannet hun seg til journalist ved OsloMet, men musikken fortsatte å være det viktigste fokuset for Yngvil. Hennes talent for å skrive, og ærlige penn var definitivt det hun skulle satse på - men innenfor visekunsten. I 2021 signerte hun med Grappa Musikkforlag, og slipper, i mars 2024, sitt debutalbum produsert av Daniel Kvammen og Preben Sælid Andersen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun
Last ned bilde
Cover. Foto: Morten Brun
Cover. Foto: Morten Brun
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad vender tilbake til røtene sine med eit banebrytande folkemusikalbum og bok ho har kalla «Breim»1.12.2023 10:41:26 CET | Pressemelding

Sigrid Moldestad, den anerkjende norske artisten og låtskrivaren, tek eit djupt dykk inn i hjartet av sin kulturarv med sitt komande album «Breim». Etter seks suksessfulle soloalbum som i hovudsak har vore skapt av eigne songar og tekstar, utforskar Moldestad no si rolle som tradisjonsmusikar og leverer eit personleg album som hentar inspirasjon frå røtene.

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom