Utekos med reinskav på primus
Du trenger ikke gå langt for å oppleve at maten smaker ekstra godt ute. Med reinskav og primus i sekken er veien til hverdagsluksus kort. Og det er lite enkelt som å grille en pølse.

– Reinskav er en super råvare å tilberede på primus. Viltsmaken kommer helt til sin rett når den nytes ute i gylne høstfarger og skarp luft, sier Britt Marlene Kåsin, matrådgiver i MatPrat.
En av rettene Kåsin lager på sine korte hverdagsturer, er bruschetta med kremost, reinskav og tyttebær.
– Å invitere med noen på en vilt god bruschetta i skogen kan også være ekstra gøy. Det høres unektelig fancy ut, men så er det noe så enkelt som stekt brød med deilig topping, sier Kåsin.
Dette pakker du i sekken
– Pakkelisten er enkel. Ta med deg brød eller baguette, en pakke kremost, en kryddermiks og rørte tyttebær. Skjærer du opp bagetten i tynne skiver hjemme før du drar, så lager du denne deilige snacksen på primusen på null komma niks.
Kåsin anbefaler å pakke reinskavet frossent i tursekken. Da er det halvtint til du er fremme, som er den perfekte tilstanden for å steke skavet. Skavet stekes raskt på primusen, det holder med noen minutter i panna på høy varme.
I tillegg trenger du primus med stekepanne, en stekespade, og et fat å servere på. Ikke glem en liten boks med smør til steking og fyrstikker.
Et alternativ til kaffedate
Når du har fyrt opp primusen steker du først bagettskivene i smør til de blir spør og deilige. Så steker du reinskav, og drysser over litt krydder.
– Jeg liker varme krydre som kanel og kardemomme til dette. Deretter smører du kremost på brødet, legger på skav og topper med rørte tyttebær. Da har du garantert god stemning enten du nyter maten i skogholtet rett ved der du bor, ved et stille vann i marka eller på en sommerforlatt strand.
Kåsin slår et slag for å lage små avbrekk i en travel hverdag, der man både får frisk luft, litt bevegelse og noe ekstra godt i magen.
– Man kan trylle litt i hverdagen ved å spise noe godt sammen ute i naturen. Man trenger ikke dra langt, og det må heller ikke være en søndagstur. Dette kan gjøres etter forelesning, før kveldsjobben eller som et alternativ til kaffedaten, avslutter hun.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noBilder







Lenker
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom