Utekos med reinskav på primus
Du trenger ikke gå langt for å oppleve at maten smaker ekstra godt ute. Med reinskav og primus i sekken er veien til hverdagsluksus kort. Og det er lite enkelt som å grille en pølse.

– Reinskav er en super råvare å tilberede på primus. Viltsmaken kommer helt til sin rett når den nytes ute i gylne høstfarger og skarp luft, sier Britt Marlene Kåsin, matrådgiver i MatPrat.
En av rettene Kåsin lager på sine korte hverdagsturer, er bruschetta med kremost, reinskav og tyttebær.
– Å invitere med noen på en vilt god bruschetta i skogen kan også være ekstra gøy. Det høres unektelig fancy ut, men så er det noe så enkelt som stekt brød med deilig topping, sier Kåsin.
Dette pakker du i sekken
– Pakkelisten er enkel. Ta med deg brød eller baguette, en pakke kremost, en kryddermiks og rørte tyttebær. Skjærer du opp bagetten i tynne skiver hjemme før du drar, så lager du denne deilige snacksen på primusen på null komma niks.
Kåsin anbefaler å pakke reinskavet frossent i tursekken. Da er det halvtint til du er fremme, som er den perfekte tilstanden for å steke skavet. Skavet stekes raskt på primusen, det holder med noen minutter i panna på høy varme.
I tillegg trenger du primus med stekepanne, en stekespade, og et fat å servere på. Ikke glem en liten boks med smør til steking og fyrstikker.
Et alternativ til kaffedate
Når du har fyrt opp primusen steker du først bagettskivene i smør til de blir spør og deilige. Så steker du reinskav, og drysser over litt krydder.
– Jeg liker varme krydre som kanel og kardemomme til dette. Deretter smører du kremost på brødet, legger på skav og topper med rørte tyttebær. Da har du garantert god stemning enten du nyter maten i skogholtet rett ved der du bor, ved et stille vann i marka eller på en sommerforlatt strand.
Kåsin slår et slag for å lage små avbrekk i en travel hverdag, der man både får frisk luft, litt bevegelse og noe ekstra godt i magen.
– Man kan trylle litt i hverdagen ved å spise noe godt sammen ute i naturen. Man trenger ikke dra langt, og det må heller ikke være en søndagstur. Dette kan gjøres etter forelesning, før kveldsjobben eller som et alternativ til kaffedaten, avslutter hun.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noBilder







Lenker
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Flere lyspunkter for norsk matproduksjon i 202519.12.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Historisk eplesesong, teknologiutvikling og flere unge bønder er blant en rekke positive utviklingstrekk fra norsk landbruk i 2025. Matprat har samlet noen av årets nyheter.
Matprat ansetter ny direktør3.11.2025 15:05:42 CET | Pressemelding
Mariann Sletten ansettes som direktør i Matprat. Hun kommer fra stillingen som marketingsjef og har vært konstituert som leder siden desember.
Nordmenns middagsvaner kartlagt: Høsten er smaken av Norge!2.10.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
For 7 av 10 nordmenn er middagen dagens høydepunkt. Nye tall fra Matprats matkulturundersøkelse viser at norske tradisjoner står sterkt, og at høsten er tiden da fellesskap og norske råvarer virkelig setter preg på middagsbordet.
Nordmenn vil ha grovere brød25.9.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Flere vil ha grovt brød og vi er opptatt av mer energi og tarmhelse når vi velger mat. Dette viser Matprats nyere undersøkelser gjennomført av Opinion. Grovt brød leverer på begge deler.
Halvparten av unge kvinner får i seg for lite jern30.6.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Jernmangel rammer særlig unge kvinner, og de må få bedre informasjon om hvilken mat som inneholder jernet de trenger - rødt kjøtt er en av våre beste kilder.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom