Utekos med reinskav på primus
Du trenger ikke gå langt for å oppleve at maten smaker ekstra godt ute. Med reinskav og primus i sekken er veien til hverdagsluksus kort. Og det er lite enkelt som å grille en pølse.
– Reinskav er en super råvare å tilberede på primus. Viltsmaken kommer helt til sin rett når den nytes ute i gylne høstfarger og skarp luft, sier Britt Marlene Kåsin, matrådgiver i MatPrat.
En av rettene Kåsin lager på sine korte hverdagsturer, er bruschetta med kremost, reinskav og tyttebær.
– Å invitere med noen på en vilt god bruschetta i skogen kan også være ekstra gøy. Det høres unektelig fancy ut, men så er det noe så enkelt som stekt brød med deilig topping, sier Kåsin.
Dette pakker du i sekken
– Pakkelisten er enkel. Ta med deg brød eller baguette, en pakke kremost, en kryddermiks og rørte tyttebær. Skjærer du opp bagetten i tynne skiver hjemme før du drar, så lager du denne deilige snacksen på primusen på null komma niks.
Kåsin anbefaler å pakke reinskavet frossent i tursekken. Da er det halvtint til du er fremme, som er den perfekte tilstanden for å steke skavet. Skavet stekes raskt på primusen, det holder med noen minutter i panna på høy varme.
I tillegg trenger du primus med stekepanne, en stekespade, og et fat å servere på. Ikke glem en liten boks med smør til steking og fyrstikker.
Et alternativ til kaffedate
Når du har fyrt opp primusen steker du først bagettskivene i smør til de blir spør og deilige. Så steker du reinskav, og drysser over litt krydder.
– Jeg liker varme krydre som kanel og kardemomme til dette. Deretter smører du kremost på brødet, legger på skav og topper med rørte tyttebær. Da har du garantert god stemning enten du nyter maten i skogholtet rett ved der du bor, ved et stille vann i marka eller på en sommerforlatt strand.
Kåsin slår et slag for å lage små avbrekk i en travel hverdag, der man både får frisk luft, litt bevegelse og noe ekstra godt i magen.
– Man kan trylle litt i hverdagen ved å spise noe godt sammen ute i naturen. Man trenger ikke dra langt, og det må heller ikke være en søndagstur. Dette kan gjøres etter forelesning, før kveldsjobben eller som et alternativ til kaffedaten, avslutter hun.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noBilder
Lenker
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
MatPrat styrker teamet med ny kokk26.9.2024 12:31:27 CEST | Pressemelding
Ole Bjørn Sundsdal er ansatt som ny kokk og matfaglig profil i MatPrat. Han skal formidle matinspirasjon og matkunnskap til forbrukere.
Gjør gryta klar for fårikålens festdag25.9.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding
Torsdag 26.september er fårikålens festdag. Og hva smaker vel mer høst enn Norges nasjonalrett? Spicy eller ei, det er opp til deg.
Norsk honning får løft i nytt samarbeid2.9.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
MatPrat inngår samarbeid med Norges Birøkterlag for å løfte frem norsk honning. Samarbeidet skal øke etterspørselen etter norsk honning; et naturlig, kortreist og smakfullt produkt med lange tradisjoner og stor betydning for økosystemet og matproduksjonen i Norge.
Tre enkle favoritter med reinsdyrskav til helgen29.8.2024 13:16:04 CEST | Pressemelding
Reinsdyrskav er velsmakende og allsidig råvare som passer perfekt til helgekosen. Her er tre retter som gir kebab, burger og pasta en vilt god smak. Hvilken blir din favoritt?
Ikke glem kjøleskapet før du drar på ferie3.7.2024 11:05:45 CEST | Pressemelding
Mange skal straks ut på ferie og en som ikke skal på tur, det er kjøleskapet ditt. MatPrat-kokken, Anette Fjelleng Hansen, gir deg tipsene til hva du lager av det du har igjen og hvilke matvarer du ikke må glemme i kjøleskapet før du stikker på ferie.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom