Grappa Musikkforlag AS

Usedvanlige improvisasjoner og et stort kreativt overskudd på Erlend Apneseth Trio og Maja S.K. Ratkjes nye album 'Collage'.

Del

Den siste albumutgivelsen fra kritikerroste Erlend Apneseth Trio er laget i samarbeid med den anerkjente eksperimentelle komponisten og vokalisten Maja Ratkje. Deres improviserte konsert i 2022 var et strålende kick-off for en fem dager lang festival, som heldigvis ble tatt opp på bånd. Etter å ha omarbeidet og utbrodert det innspilte materialet sammen med sin faste samarbeidspartner Jørgen Træen, er resultatet blitt et stort, innovativt og rikt lydlandskap med forunderlige variasjoner.

Photo: Erlend Apneseth Trio: Oddleiv Apneseth, Maja Ratkje: Ellen Lande Gossner
Photo: Erlend Apneseth Trio: Oddleiv Apneseth, Maja Ratkje: Ellen Lande Gossner

LYTT HER

Å lytte til albumet er nærmest som å være på oppdagelsesferd, inn og ut av en drømmetilstand. Helt fra begynnelsen møtes lytteren av eldgamle stemmer på bånd, omgitt av forvrengte og spredte lyder. Fra ulende vind og den myke ringingen av sauebjeller, til den tidløse sildringen av en liten bekk. Strenger i ulike klangfarger svever over animerte knak og knekk, og samles til en symfoni. De vokale bidragene er spesielt interessante, og fungerer som veiviser på reisen, med sine resitasjoner og ulike klangfarger som tidvis og sømløst glir over til ikke-menneskelige lyder. Det velbalanserte mangfoldet av akustiske og elektriske lyder har blitt bandets varemerke, og har her blitt videreforedlet. De utfyller hverandre og skaper nye improvisatoriske stier å følge, og viser hvorfor dette er en av Norges mest unike konstellasjoner.

Møtet med Ratkje har tydelig påvirket Erlend Apneseth Trio til å utforske nye musikalske områder, med støy, klassisk samtidsmusikk og mer til. Det viser hvordan trioen er full av evne og vilje til å kontinuerlig utvikle seg og være nysgjerrige. Det er grunnen til at alle deres fire foregående album ble nominert til Spellemann i «åpen klasse», hvor «Salika, Molika» vant og også ble nominert til  Nordic Music Prize. 

«Collage» er et uforlignelig album bortenfor sjangerkategorier, hvor et spontant møte har avdekket vår tids musikk.

null
Coverdesign: Aslak Gurholt, Photo: Oddleiv Apneseth

Erlend Apneseth: Hardanger fiddle
Stephan Meidell: baritone acoustic guitar, live sampling, modular synth
Øyvind Hegg-Lunde: acoustic & electronic drums, percussion, timpani
Maja S. K. Ratkje: voice, electronics

All music made by Apneseth/Meidell/Hegg-Lunde/Ratkje

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Photo: Ellen Lande Gossner
Photo: Ellen Lande Gossner
Last ned bilde
Photo: Oddleiv Apneseth
Photo: Oddleiv Apneseth
Last ned bilde
Albumcover. Photo: Oddleiv Apneseth, Coverdesign: Aslak Gurholt
Albumcover. Photo: Oddleiv Apneseth, Coverdesign: Aslak Gurholt
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad vender tilbake til røtene sine med eit banebrytande folkemusikalbum og bok ho har kalla «Breim»1.12.2023 10:41:26 CET | Pressemelding

Sigrid Moldestad, den anerkjende norske artisten og låtskrivaren, tek eit djupt dykk inn i hjartet av sin kulturarv med sitt komande album «Breim». Etter seks suksessfulle soloalbum som i hovudsak har vore skapt av eigne songar og tekstar, utforskar Moldestad no si rolle som tradisjonsmusikar og leverer eit personleg album som hentar inspirasjon frå røtene.

Espen Berg presenterer "Water Fabric", et vakkert og grensesprengende nytt album.24.11.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

Ni eksepsjonelt sterke trio- og soloalbum har gjort Espen Berg (40) til én av de mest sentrale og toneangivende norske jazzmusikerne i dag. Med Water Fabric, som slippes på Odin Records i dag, viser Espen helt nye sider av seg selv som komponist. Musikken har han skrevet for et håndplukket lag bestående av seks profilerte, norske musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, nordisk folkemusikk og indisk klassisk musikk. Denne sammensetningen gjenspeiler Espens evne til å kunne gjøre ethvert musikalsk uttrykk til sitt eget, og med Water Fabric har han skapt et melodiøst, grensesprengende, og pustende verk som både oser av spilleglede og som samtidig utviser en dyp respekt for tradisjoner og håndverk.

Espen Berg presents "Water Fabric", a boundary-breaking and breathtaking new album.24.11.2023 09:00:00 CET | Press release

With nine exceptionally strong trio and solo albums Espen Berg (40) has become one of the most central and tone-setting Norwegian jazz musicians today. Today marks the release of his new album Water Fabric on Odin Records, which shows completely new sides of Espen as a composer. He has put together a hand-picked ensemble consisting of six high-profile Norwegian musicians with a background in jazz, classical, Norwegian folk music and Indian classical music. This composition reflects Espen's ability to make any musical expression his own, and with Water Fabric he has created a melodious, boundary-breaking, and breathtaking work that both oozes with the joy of playing and also shows a deep respect for musical traditions and craftsmanship.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom